گزارش| روایت تسنیم از خلف وعده شهر شدن بزرگ‌ترین روستای ایران / آرزوی شیرینی که بر مردم روستا تلخ شد

گزارش| روایت تسنیم از خلف وعده شهر شدن بزرگ‌ترین روستای ایران / آرزوی شیرینی که بر مردم روستا تلخ شد

گروه استان‌ها ـ موضوع ارتقا بزرگترین روستای ایران به شهر، ۱۶ ماه است که با وعده‌های خوش مسئولان همراه شده، اما مرور اخبار و گزارش‌های گذشته نشانگر این است که تاکنون این وعده ها عملی نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه،همانطور که پیشتر هم در تسنیم گفته شده بود روستای "بالو" که در هفت کیلومتری ارومیه قرار دارد با جمعیتی افزون بر 16 هزار نفر، عنوان بزرگ‌ترین روستای ایران را به یدک می کشد، اما نه شباهتی به روستا دارد و نه مانند یک شهر اداره می‌شود!

مرداد سال گذشته بود که دستور ارتقای این روستا به شهر توسط وزیر کشور داده شد، استاندار آذربایجان غربی نیز سال گذشته شهر شدن روستاهایی که بیش از 2500 نفر جمعیت دارند را در دستور کار قرار داد.

آرزوی شیرینی که بر مردم روستا تلخ شد

اهالی این روستا بارها از دولت خواستار شتاب بخشی به پروسه شهر شدن روستایشان بودند، اما با گذشت 16 ماه بلاتکلیفی، این روستا با وجود بسیاری از شاخص‌های شهر شدن از ارتقا باز مانده است و به نظر می‌رسد روند طولانی و خسته کننده‌ای در انتظار فرجام این موضوع باشد.

 علی جهاندیده از اهالی سالخورده این روستا می‌گوید: توسعه این روستا که روز به روز بر تعداد جمعیت آن افزوده می شود سالیان سال آرزوی بسیاری از اهالی روستا بود و تحقق این مسئله برای روستائیان به حدی مهم بود که با مطالبات بسیار دولت تصمیم به توسعه آن گرفت اما تا به امروز شاهد هیچ عملی در این راستا نبوده ایم.

وی می افزاید: اینکه موضوع ما به عنوان یکی از شعارهای اصلی کاندیداها در انتخابات پیش رو مطرح شود از بدیهیات است، اما چشم مان آب نمی‌خورد و بر این امر که باید انتظار بکشیم واقف هستیم.

حسین ادامه صحبت‌های علی را گرفته و می‌گوید: البته تقاضای ما این نیست که ماهیت این روستا صرفا در یک تابلو  به شهر تغییر پیدا کرده و تنها ارمغان تبدیل آن به شهر تابلوی آهنین خوشامدگویی ورودی شهر باشد.

 چرا که بسیاری از روستاهای واجد شرایطی که به شهر تبدیل شده اند شرایطی به مراتب بدتر از روستا دارند.

وی با بیان اینکه نمود عینی این واقعیت تلخ را می‌توان در شهرهای تازه تأسیس استان دید، می‌گوید: برخی از این شهرهای تازه تأسیس با وجود تبدیل شدن به شهر امروز در ماهیت بین شهری و روستایی خود بلاتکلیف‌اند.

حسین اضافه می‌کند: در واقع روستا شهری هستند که از یک سو بافت روستایی خود را حفظ کرده و از سوی دیگر نام شهر را یدک می‌کشد، بدون آنکه مردمش از زیرساخت‌های شهری مناسب و یا امکانات یک زندگی شهری برخوردار باشند.

علی امیرقاسمی یکی از جوانان این روستا می‌گوید: خبر تبدیل بالو  به شهر به همان میزان که در روزهای اول دل مردم این منطقه را به امید رهایی از مشکلات پیش رو شاد کرد دست و پا زدنش در منجلاب بلاتکلیفی کام همگان را تلخ کرده است.

علی که اکنون به همراه خانواده‌اش عطای زندگی در این روستای بزرگ را به لقایش بخشیده و راهی شهر شده، بیان می کند: روزگاری زندگی در بالو آسان بود، اما امروز مردمش باید برای هر قدم که برمی‌دارند هزینه زندگی شهری را بپردازند بدون آنکه از حداقل امکانات زندگی شهری بهره مند باشند.

 امیرقاسمی تبدیل بالو به شهر را حکایت دکمه‌ای می داند که قرار است برایش کتی دوخته شود و سوغات این تغییر را مشکلات لاینحل فراروی مردمی می‌داند که تکلیفشان معلوم نیست شهری هستند یا روستایی!

به اعتقاد او تبدیل روستایشان به شهر  وعده بزرگی بود که به مردم داده شد بدون آن که فکر شود زیرساخت‌های این وعده چطور باید تأمین و فراهم شود.

کامل کلشی عضو شورای این روستا در تکمیل صحبت‌های امیر می‌گوید: ای کاش مسئولان به جای تبدیل مناطق روستایی به شهر، کمی به فکر توسعه روستاها در همان قالب روستا باشند.

کلشی تاکید می کند: چرا که مردم این مناطق با بافت روستایی بهتر می‌توانند کنار بیایند تا بافت روستاشهرهایی که همه را سردرگم کرده است.

وی می افزاید:گرچه بالو بزرگترین آبادی ایران است اما اهالی این روستا با مشکلات عدیده‌ای از قبیل نبود امکانات فرهنگی، ورزشی فقدان نظارت کافی بر ساخت و ساز و رشد بیرویه جمعیت دست و پنجه نرم می کنند .

حیدری دهیار بالو مکاتبات و پیگیری‌های صورت گرفته  درباره رسیدگی و نظارت به این روستا را بی‌نتیجه دانسته و می‌گوید: این پیگیری‌ها از سوی دهیاری و شورای این روستا تا به امروز ماحصلی نداشته است.

شهر شدن بالو در انتظار تعیین تکلیف لایحه جامع تقسیمات کشوری

 علیرضا ملامحمدی زاده فرماندار ارومیه نیز با اشاره به پروسه شهر شدن این روستا می‌گوید: شهر شدن این روستا در انتظار رفع تکلیف در تقسیمات کشوری در وزارت کشور است.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان غربی نیز تاکید می‌کند: روستاهای دارای بیش از 2500 سکنه به شهر تبدیل می‌شوند و هدف از تبدیل این روستاها به شهر، برخورداری آنها از امکانات شهری برای آسایش و رفاه بیشتر و ترغیب روستائیان به سکونت در روستا و افزایش روند تولیدات کشاورزی و دامی است.

عارف خدرلو می افزاید: مهم‌ترین دلیل تأخیر در پروسه شهر شدن روستاهای واجد شرایط، تعیین تکلیف این روستاها در  لایحه جامع تقسیمات کشوری است.

گزارش از راضیه محمودپور

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon