فراگیرسازی و ایجاد مدارس انطباقی برای دانش‌آموزان استثنایی

فراگیرسازی و ایجاد مدارس انطباقی برای دانش‌آموزان استثنایی

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی گفت: مهم‌ترین رویکرد ما فراگیرسازی و راه آن ایجاد مدارس انطباقی است، اگر دانش‌آموزان استثنایی به بازار کار و جامعه وصل شوند باعث افزایش انگیزه آنها می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سید جواد حسینی در گردهمایی روسای مناطق آموزش‌وپرورش تهران با اشاره به سه اصل تفاوت، تطابق و تعادل به‌عنوان جهت‌گیری‌های سازمان آموزش‌وپرورش، اظهار‌ کرد: انسان‌ها باهم متفاوت هستند اما استثنایی نیستند بنابراین آموزش‌وپرورش با توجه به اصل تفاوت‌های فردی باید تعلیم و تربیت را سرلوحه کار خود قرار بدهد.

وی افزود: براساس اصل تطابق باید معلمان، مدیران، خانواده، فضا، تجهیزات، کتاب‌ها و دانش‌آموزان عادی با شرایط ویژه دانش‌آموزان استثنایی تطابق پیدا کنند که این همان مناسب‌سازی و ایجاد مدارس انطباقی است مهم‌ترین رویکرد ما فراگیرسازی و راه آن ایجاد مدارس انطباقی است.

حسینی با بیان اینکه منظور از اصل تعادل، ایجاد عدالت است، گفت: عدالت حکم می‌کند که در این تطابق‌سازی هزینه بیشتری را بپردازیم چراکه هزینه‌هایی ازجمله مالی، زمان، تخصص و حتی هزینه عاطفی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه 5 برابر نسبت به دانش‌آموزان عادی بیشتر است و برای اینکه تفاوت‌ها، شناسایی و محقق شود باید تلاش کنیم تا با رویکرد عدالت محورانه، فرصت‌های بالقوه دانش‌آموزان را به بالفعل تبدیل کنیم.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی با اشاره به رویکرد انسان مدارانه، توانمندسازانه و فرصت‌آفرینانه در سازمان اظهار کرد: زمانی توسعه، تکنولوژی‌محور، سرمایه‌محور و منبع‌محور بود اما امروزه توسعه، انسان‌محور است یعنی انسان عامل توسعه است و نتیجه توسعه هم باید شامل انسان شود و همه انسان باید عاملیت توسعه و بهره‌مندی از توسعه را داشته باشند بنابراین توسعه باید با رویکرد انسان محورانه باشد.

حسینی خاطرنشان کرد: اگر توسعه را انسان مبنا فرض کنیم، باید این انسان را توانمند کنیم و توانمندسازی هم با توجه به اصل تفاوت‌های فردی و ویژگی‌های متفاوت تحقق پیدا کند و این فقط در راستای پذیرش تفاوت فردی است و پذیرش این مسئله که همه انسان‌ها دارایی‌هایی دارند بنابراین دانش آموزان با نیازهای ویژه هم دارایی‌هایی دارند که باید این دارایی‌ها را به فعلیت برسانیم.

وی تصریح کرد: برای توانمندسازی باید استانداردسازی فضا و تجهیزات و منابع انسانی را در دستور کار قرار بدهیم و در این راستا سه سند جامع آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، سند جامع استانداردسازی تجهیزات و فضا و سند جامع کارآفرینی با حضور خیرین تدوین خواهد شد.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی بابیان اینکه فرصت‌آفرینی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه بسیار مهم است، گفت: اگر این دانش‌آموزان  به بازارکار و جامعه متصل شوند باعث افزایش انگیزه و خود شکوفایی آنان خواهد شد بنابراین هر منطقه از آموزش‌وپرورش قابلیت این را دارد که طرح مرکاب (مرکز کارآفرینی و رشد) در آن راه‌اندازی شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon