سند گل محمدی منطقه کاشان تدوین می‌شود

سند گل محمدی منطقه کاشان تدوین می‌شود

گل محمدی از جمله محصولاتی است که نقش مهمی در اقتصاد منطقه کاشان دارد و بر همین اساس لزوم تهیه سند گل محمدی منطقه کاشان بیش از پیش احساس می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، گل محمدی نقش به‌سزایی در اقتصاد کاشان دارد به نحوی که قمصر و نیاسر کاشان با این محصول شناخته می‌شود و شهره عام و خاص است.

توجه بیش از پیش این محصول موجب رونق اقتصادی منطقه کاشان می شود در حالی که گل محمدی در برخی از نقاط کشور نیز کاشت می‌شود اما این محصول به نام کاشان ثبت شده است و با نام این شهرستان عجین شده است.

تهیه سند گل محمدی یکی از اقداماتی است که می‌تواند در معرفی هرچه بیشتر این محصول با نام کاشان نقش بسزایی داشته باشد چراکه کاشت این محصول علاوه بر کاشان در برخی از نقاط کشور نیز انجام می‌شود.

عباس ارغوانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان از برگزاری جلسات هفتگی دیسکاشن منطقه کاشان اظهار داشت: خروجی این جلسات در قالب طرح تَهَک به نحوی تنظیم می‌شود که برای کشاورزان مفید باشد در حالی که این طرح چندین سال به مرحله اجرا درآمده است و تاکید داریم که کشاورزان در طرح تهک برای ما از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

وی ضمن اشاره به کاشت گل محمدی در برخی استان‌های کشور علاوه بر منطقه کاشان افزود: گل محمدی عامل جذب گردشگر در منطقه است و بر همین اساس لازم است مسئولان با توجه بیش از پیش به این محصول در ارتقاء سطح گردشگری کاشان تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

رئیس اداره هواشناسی کاشان با بیان اینکه گل محمدی ارتباط مستقیم و نزدیکی با اقتصاد این منطقه دارد، ابراز داشت: قمصر و نیاسر کاشان با گل محمدی شناخته می‌شود و بر همین اساس در اداره هواشناسی در تلاش هستیم سندی جامع تهیه تا تولید گل محمدی افزایش پیدا کند.

سیدتقی حجازی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به فعالیت 40 ساله در حوزه گل و گلاب اظهار داشت: اقداماتی موثر در حوزه گل محمدی باید انجام شود و بر همین اساس تمام تلاش خود را در ارتقاء حوزه گل محمدی به کار گرفتیم.

وی ضمن اشاره به توانایی و ظرفیت بالای منطقه کاشان افزود: خوشبختانه اداره جهاد کشاورزی کاشان تلاش بی وقفه و خوبی را در زمینه گل محمدی داشته است تا محصول کشاورزان افزایش پیدا کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کاشان با بیان اینکه کاشان در تولید گل محمدی هیچ وابستگی ندارد، ابراز داشت: تمامی اطلاعات و دانش مورد نیاز برای تولید و صادرات گل محمدی در منطقه کاشان به روز است و امیدواریم با تلاش‌های صورت گرفته این محصول به نام کاشان ثبت شود.

مجید کافی زاده نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه موضوع هواشناسی وارد حوزه کشاورزی کاشان شده است، اظهار داشت: از زمانی که در عمل این مهم محقق شد، لزوم دخالت هواشناسی کشاورزی بیش از پیش احساس شد چراکه با اجرای توصیه‌های هواشناسی خسارات تا حداقل کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه خاستگاه گل محمدی در منطقه کاشان است، افزود: بخش عمده‌ای از اقتصاد شهرهای کوهستانی منطقه کاشان به واسطه گل محمدی است چراکه بخش کشاورزی از 100 درصد گردشگران استفاده می کند.

رئیس اداره جهاد کشاورزی کاشان ضمن اشاره به جاذبه‌های گردشگری منطقه کاشان ابراز داشت: لازم است تا حوزه گردشگری منطقه کاشان را حفظ و حتی ارتقاء دهیم و این مهم به واسطه گل محمدی امکان‌پذیر است و تدوین سند گل محمدی کاشان نیز در این زمینه نقش بسزایی دارد.

حسین بتولی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه بیش از 300 نوع گل رز در جهان شناسایی شده است، اظهار داشت: اکثر گل‌های رز در منطقه آسیا کِشت می‌شود در حالی که برخی از گونه‌های رز نیز در منازل امکان کِشت دارد.

وی با بیان اینکه 16 گونه از رز در کشور کِشت می‌شود، افزود: صدها سال پیش گل محمدی در مناطق کوهستانی کاشان کاشته می‌شد و باغستان‌های کوچک و بزرگ را ایجاد می‌کرد به نحوی 9 گونه رز در این منطقه کاشته می‌شود.

رئیس باغ گیاه‌شناسی کاشان با بیان اینکه زراعت گل محمدی در منطقه کاشان بالغ بر دو هزار و 500 هکتار است، ابراز داشت: این محصول توانسته است در رونق اقتصادی و اشتغالزایی نقش بسزایی داشته باشد و فرآوری آن نیز با استفاده از روش سنتی و صنعتی انجام می‌شود.

گزارش از مرتضی نجف زاده

انتهای پیام/801 / ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon