تردید ریابکوف درباره ازسرگیری مذاکرات راهبردی با آمریکا
معاون وزیر خارجه روسیه گفت: بهرغم اینکه مسکو و واشنگتن درباره نگرانیهای خود صحبت میکنند، ولی برای ازسرگیری مذاکرات جدی و مفصل درباره ثبات راهبردی، هنوز تاریخ و دستورکار گفتوگوها مشخص نشده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که برای از سرگیری گفتوگوهای روسیه و آمریکا درباره ثبات راهبردی، هنوز هیچ مسئلهای مشخص و قطعی نشده است.
ریابکوف که در هیئت همراه "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه به واشنگتن سفر کرده و در مذاکرات با "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری و "مایک پامپئو" وزیر امور خارجه آمریکا حضور داشت، به خبرنگار این خبرگزاری گفت: «نه تاریخ و نه دستور کار دور جدید مذاکرات بین روسیه و آمریکا درباره مسئله ثبات راهبردی مشخص نشده است.»
وی افزود: «پس از ماه جولای، هیچ تغییر و تحولی در این زمینه صورت نگرفته و ما فقط درباره این موارد صحبت میکنیم: درباره شکل مذاکرات مربوط به ثبات راهبردی، درباره آنچه در حال اتفاق افتادن است، درباره نگرانیهای و علاقهمندیهای خود و طرف آمریکایی نیز از این صحبت میکند که چه مسائلی باعث نگرانی آنها شده است. ولی بیشتر از این، هیچ. برای ازسرگیری مذاکرات هنوز تاریخ، قالب و دستور کاری تعیین نشده و هیچ گفتوگوی مفصلی در این جهت گیری صورت نگرفته است.»
لازم به یادآوری است در ماه جولای گذشته، مذاکراتی بین مقامات روسی و آمریکایی درباره ثبات راهبردی و کنترل تسلیحات در ژنو انجام شد. ریابکوف ریاست هیئت روسی و "جان سالیوان" معاون اول وزیر خارجه آمریکا، که بعداً به عنوان سفیر جدید این کشور در مسکو معرفی شد، ریاست هیئت آمریکایی را برعهده داشتند.
سرگئی لاوروف نیز شب گذشته در پایان سفر کاری خود به واشنگتن، از طرف آمریکایی خواست تا هر چه سریعتر رئیس جدید هیئت نمایندگی این کشور در رایزنیهای دوجانبه در سطح معاونین وزرای خارجه دو کشور را تعیین کند تا این مذاکرات هر چه زودتر از سر گرفته شوند.
معاون وزیر خارجه روسیه پیش از این اعلام کرده بود که مسکو امیدوار است واشنگتن به پیشنهاد مربوط به بررسی تمامی ابعاد مسئله ثبات راهبردی، از جمله سیستم دفاع ضد موشکی پاسخ مثبت دهد. به گفته وی، روسیه آمادگی دارد تا مذاکرات درباره ادامه کاهش تسلیحات راهبردی را آغاز کند، ولی ضروری است تا توان بالقوه کشورهایی مانند چین، انگلیس و فرانسه و دیگر نقش آفرینان در این عرصه نیز مورد توجه قرار بگیرد.
انتهای پیام/