پای حرف جوانان اصفهانی| وام ازدواج متناسب با شهر و روستاها تعیین شود
جوانان بسیاری در کشور ما در آستانه ازدواج قرار دارند اما شرایط خود را برای ازدواج، تشکیل خانواده و حمایت از همسر و فرزند مناسب نمیدانند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، ازدواج سنت پیامبر (ص) است و نزد ما ایرانیان از تقدس ویژهای برخوردار است، خانوادهها فرزندان جوان خود را به ازدواج تشویق میکنند و در این راه از آنها حمایت میکنند.
جوانان بسیاری در کشور ما در آستانه ازدواج و تشکیل خانواده قرار دارند و به این کار نیز تمایل دارند و خواهان داشتن خانوادهای سالم و آرامش در زندگی هستند اما برخی از آنها که تعدادشان کم نیست از ازدواج شانه خالی میکنند و زیر بار آن نمیروند و دلیلش را نیز تنها مسائل اقتصادی، بیکاری و نداشتن شرایطی مناسب برای حمایت از یک خانواده عنوان میکنند.
دولت برای حمایت از جوانانی که ازدواج میکنند وام ازدواج در نظر گرفته است و تا همین چند سال پیش این وام در تسهیل ازدواج آنها تاثیرگذار بود اما چند سالی است به ویژه در دو و سه سال اخیر با توجه به گرانیها و اوضاع سخت معیشتی جوانان برای تشکیل زندگی به حمایتهای بیشتری نیاز پیدا کردهاند.
با وجود این که در سال گذشته وام ازدواج به 30 میلیون تومان برای هر فرد افزایش پیدا کرد اما باز هم بسیاری از جوانان برای پیوستن به جرگه متاهلین با مشکلات مالی روبرو بودند.
رقم وام ازدواج در سال آینده مطابق با بند «الف» تبصره 16 لایحه پیشنهادی بودجه سال 99 کل کشور، 30 میلیون تومان تعیین شد. بنابراین اگر مجلس هم با آن موافقت کند رقم وام ازدواج در سال آینده مشابه سال جاری باقی ماند.
وام ازدواج در سال آینده بدون تغییر همان 30 میلیون تومان باقی ماند، به همین سبب نظر چند جوان در آستانه ازدواج را جویا شدیم که آیا میتوانند در سال جدید با این مبلغ مقدمات ازدواج خود را فراهم کنند.
هنوز شرایط ازدواج را ندارم
علیرضا جوان 32 سالهای است که به گفته خودش به ازدواج فکر کرده است اما هنوز شرایط آن را ندارد، او در این مورد به خبرنگار تسنیم گفت: من چهار است که در یکی از ادارات اصفهان مشغول به کار شدهام، حقوقم کفاف خودم را میدهد، قسطهایم را میدهم و میتوانم مقدار ناچیزی از آن را هم پس انداز کنم اما برای تشکیل زندگی نیازمند بهبود وضعیت مالی هستم.
وی افزود: هزینه نامزدی، خرید، اجاره خانه، خرید وسایل ضروری و هر چیزی که برای تشکیل یک خانواده لازم است حتی اگر دست پایین بگیریم آنقدر زیاد میشود که از عهده من برنمیآید. وام 30 میلیون تومانی هم بخشی از کار ما را راه میاندازد.
رییس ستاد ازدواج دانشجویی کشور: بسته دانشگاهی قانون تسهیل ازدواج جوانان ارائه میشود
بسیاری از جوانان در حسرت ازدواج ماندهاند
ستاری نیز از دیگر جوانانی است که میگوید: برای تشکیل خانواده مبلغ زیادی پول لازم است. اجاره کردن خانه حداقل بین 50 تا 80 میلیون تومان است آن هم در بهترین حالت، چون ما نمیتوانیم ماهانه اجاره بپردازیم و باید رهن کنیم.
وی افزود: حتی وقتی که عروس خانم جهیزیه میآورد وسایلی هست که ما خودمان باید تهیه کنیم، مخارج خواستگاری، نامزدی، عقد و عروسی حتی اگر به سادهترین شکل ممکن باشد باز هم خیلی زیادی و کمر شکن است، وام 30 میلیون تومانی هم به کارمان میآید با هم میشود 60 میلیون اما بعضی خانوادههای دختران اجازه نمیدهند که داماد از این وام استفاده کند و حداقل با آن مقدمات اجاره خانه را فراهم کند. ما از خانوادههای عروس نیز انتظار داریم شرایط داماد را ببینند و کمک کنند.
ستاری گفت: از مسئولان هم خواهش میکنم بیشتر به فکر مردم باشند، جوانان خیلی زیادی را میشناسم که واقعا دلشان میخواهد ازدواج کنند و تشکیل خانواده بدهند، لازم است توقعات بعضی خانوادهها هم کم شود.
قدرت تهیه جهیزیه ندارم
مریم 37 ساله گفت: من خودم کار میکنم و خرج زندگیام را میدهم، حقوقم به معنای واقعی فقط به اندازه نیازهای خودم است و گاهی هم به مادرم کمک میکنم. پدرم را زمانی که بچه بودیم از دست دادیم و مادرم حتی مستمری هم نمیگیرد و با کمک خواهرها و برادرهایم روزگار میگذراند. من حتی اگر تصمیم بگیرم ازدواج کنم مادرم هیچ پولی ندارد که برایم جهیزیه بخرد، من هم نمیتوانم بدون جهیزیه راهی خانه بخت شوم. همان طور که گفتم حقوق خودم هم بخور و نمیر است.
وی افزود: خواستگار زیاد داشتهام، تمایل به ازدواج هم مانند همه جوانان دیگر در من هست اما تنها به دلیل مشکلات مالی تا کنون ازدواج نکردهام. وضعیت اقتصادی ما اصلا خوب نیست و با این گرانیها خیلی بدتر هم شده است. حالا با این وام 30 میلیونی میتوان بعضی کالاهای اساسی را خرید، همان طور که از اسمش هم مشخص است کمک دولت است اما اینکه باقی جهیزیه را چگونه تهیه کنم نمیدانم. کاش ازدواج ساده در میان جوانان ما بیشتر رواج پیدا میکرد تا امثال من میتوانستند با خیالی آسوده ازدواج کنند.
مبلغ وام ازدواج در شهرهای بزرگ با شهرهای کوچک و روستاها فرق داشته باشد
رضا از دیگر جوانان در آستانه ازدواج گفت: هرچقدر اوضاع اقتصادی و گرانی بدتر میشود توقع دختران هم بالاتر میورد، خانه آنچنانی، طلا و جواهرات، جشن عقد و عروسی و هزاران توقع دیگر. از یک جوان که تازه مشغول کار شده چه توقعی میتوانند داشته باشند. وام ازدواج 30 میلیونی هم شاید برای کسانی که در روستاها زندگی میکنند کمک بزرگی باشد اما برای ما خصوصا در شهرهای بزرگ چندان کارایی ندارد و حتی نمیتوان با آن خانه اجاره کرد.
رضا بیان کرد: از مسئولان و دولت مردان خواهش میکنم که وام ازدواج را متناسب با نیاز هر شهر و روستا تعیین کنند، مثلا شهرهایی مانند اصفهان و تهران و کلان شهرها با این مبلغ نمیتوان کاری از پیش برد، حداقل به اندازهای باشد که بتوانند یک خانه اجاره کنند و خیالشان از سقف بالای سرشان راحت باشد تا با کمک بزرگترها و خودشان دیگر مقدمات را فراهم کنند اما با مبلغ 30 میلیون برای این شهرها کار زیادی نمیتوان کرد و همین طور میشود که آمار ازدواج پایین میآید، جمعیت ما کم میشود و در آینده نزدیک یک جمعیت پیر خواهیم داشت.
مشکل اصلی بیکاری برخی جوانان است؛ وام بخشی از کار را راه میاندازد
صادق نیز گفت: جوانان ما تمایل به ازدواج دارند، خیلی هم دلشان میخواهد خانواده داشته باشند اما از پس هزینهها بر نمیآیند. من دوستانی دارم که به دنبال کار هستند و حتی هنوز کار مناسبی ندارد، وقتی بیکار هستند چطور میتوانند حرف از ازدواج بزنند، بر فرض هم که دولت 30 میلیون تومان به آنها وام داد و توانستند بخشی از کار را هم انجام دهند، برای من این مبلغ کم نیست اما حرف من این است که جوانانی که شغل ندارند اصلا نمیتوانند ازدواج کنند حالا چه این وام 30 میلیون باشد چه 50 میلیون.
اکثر جوانان ایرانی به ازدواج و تشکیل خانواده علاقمند هستند و اظهار میدارند در صورتی که شرایط اقتصادی مناسب داشته باشند حتما ازدواج میکنند. اما آن گونه که میبینیم و میشنویم تمایل جوانان به ازدواج تنها به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی از بین رفته است و آنها مجرد ماندن را به ازدواج و مسئولیت پذیری ترجیح میدهند. بسیاری از جوانان از مسئولان تقاصا دارند که مبلغ وام ازدواج در شهرها و روستاها فرق داشته باشد و متناسب با آن افزایش و کاهش داشته باشد تا بتوانند در شهری مانند اصفهان و در روستایی دیگر شرایط زندگی خود را فراهم کنند.
در این صورت و با کمک و حمایت دولت جوانان حتما به ازدواج و تشکیل خانواده روی میآورند. هزینههای تشکیل خانواده نیز در یک روستا با یک شهر بزرگ بسیار متفاوت است و دولت در این زمینه نیز تدبیری بیندیشد تا جوانان بیشتری بتوانند به ازدواج روی بیاورند.
انتهای پیام/164/ ت