کهگیلویه و بویراحمد| خطر آلوده شدن سد شاه قاسم یاسوج را تهدید می‌کند

کهگیلویه و بویراحمد| خطر آلوده شدن سد شاه قاسم یاسوج را تهدید می‌کند

خطر آلوده شدن سد شاه قاسم را به دلیل واقع شدن در زیر دست محل دفن زباله‌های شهر یاسوج و روستاهای اطراف و همچنین حضور گردشگران در بالادست تهدید می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، محل دفن روزانه 200 تن زباله شهر یاسوج و روستاهای اطراف در بالادست سد شاه قاسم مکان یابی شده که بنا به گفته کارشناسان شیرابه این زباله‌ها هر لحظه امکان بوجود آوردن یک بحران جبران ناپذیر را دارد.

سد خاکی شاه قاسم با حجم مخزن 12 میلیون مترمکعب در سال 76 به منظور آبیاری حدود هزار و 500 هکتار از زمین‌های اطراف سد، ذخیره آب های فصلی و به عنوان یک مکان گردشگری و زیست گاه پرندگانی از جمله حواصیل، مرغابی احداث شد.

در زیر دست سد شاه قاسم 8 چاه تامین آب شرب شهر یاسوج به صورت افقی تا نزدیکی دانشگاه واقع شده که بعد از 24 سال و انجام سرمایه گذاری‌های در زمینه ساماندهی سایت دفن زباله و کارخانه بازیافت برخی کارشناسان به این نتیجه رسیده‌اند که با وجود شیرابه روزانه 200 تن زباله در محل دو پشته دشتروم امکان آلوده کردن سد شاه قاسم و 8 چاه تامین آب شرب یاسوج دور از انتظار نیست.

لزوم رعایت حریم کیفی و بهداشتی سدشاه قاسم

فیض اله پاسره مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد در  نشست کارگروه کیفیت منابع آب استان گفته بود: باید تدابیر لازم برای حفظ حریم کیفی و بهداشتی آب سد شاه قاسم توسط  آب منطقه‌ای  و  میراث فرهنگی اندیشیده و برای جلوگیری ورود  هرگونه خطر ناشی از ورود آلودگی به سد شاه قاسم باید برنامه ریزی دقیق و عملیاتی انجام شود.

وی افزود: ورود هرگونه آلودگی به سد شاه قاسم به دلیل همجواری با چاه‌های منابع آب تنگ کناره می‌تواند بر بهداشت منابع آب شرب شهر  یاسوج تاثیر داشته باشد به همین دلیل این موضوع باید با حساسیت بیشتری دنبال شود.

پاسره با اشاره به لزوم اجرایی کردن مصوبات این کارگروه بر وحدت رویه اعضای این کارگروه تاکید کرد و گفت:  برای اجرایی کردن این موضوع باید ساز و کارهای اساسی اندیشیده شود.

وی  با بیان اینکه برای جلوگیری از هدررفت آب شرب به خصوص در کارخانه جات باید تدابیر فنی  و عملیاتی اندیشیده شود، تصریح کرد: تمامی کارخانه‌های بزرگ استان مانند کارخانه‌های سیمان و فولاد باید به سمت احداث پکیج تصفیه خانه فاضلاب و استفاده مجدد از پساب صنعتی حرکت کنند.

رئیس کارگروه کنترل کیفیت منابع آب کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه حفظ منابع آب و مصرف بهینه آن اهتمام جدی و تلاش جمعی را می‌طلبد، یادآور شد: در این زمینه دستگاه‌های متولی آب باید نقش خود را هرچه بیشتر ایفا کنند.

انتهای پیام/ 541/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon