گیلان| «پژوهش» لازمه قدرتمند شدن کشور است

گیلان| «پژوهش» لازمه قدرتمند شدن کشور است

پژوهش لازمه قدرتمند شدن و تولید ثروت در یک کشور است و از این رو بایستی برای به‌ثمر رسیدن تحقیقات پژوهشگران برنامه‌ریزی شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، پژوهش از نگاه تمام بزرگان و کارشناسان کشور مهم‌ترین فاکتور برای قدرتمند شدن و تولید ثروت در کشور بوده و به بهره‌برداری رساندن نتایج پژوهش‌ها یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های مسئولان است.

عدم ارتباط کافی و مؤثر میان دانشگاه و صنعت یکی از دلایلی است که موجب شده کشور ما با مشکلات اقتصادی عدیده‌ای روبه‌رو شود لذا بایستی با برنامه‌ریزی گامی جدی در جهت به‌ثمر رساندن تحقیقات و پژوهش‌های محققان برداریم.

مقام معظم رهبری در رابطه با اهمیت پژوهش فرمودند: «پول فی‌نفسه اقتدار نمی‌آورد. آنی که اقتدار می‌آورد، دانش است. امروز اگر آمریکا پیشرفتگیِ علمیِ خودش را نمی‌داشت، نمی‌توانست در دنیا اینجور زورگویی بکند و در همه‌ مسائل عالم دخالت بکند»

رهبر معظم انقلاب تأکید دارند: «دانشگاه‌ها باید پژوهش‌محور بشوند؛ پژوهشگاه درست کنند، پژوهشکده درست کنند و خود دانشگاه بشود پژوهش[محور]. منافاتی هم ندارد که بیرون هم باشند، پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های بیرونی وجود داشته باشند امّا خود دانشگاه‌ها بشوند پژوهش‌محور».

مقام معظم رهبری عدم توجه به تحقیق و پژوهش را زمینه‌ساز نیازمندی کشور به منابع خارجی می‌دانند که موجب وابستگی می‌شود که اگر فکری برای آن نشود مایه ننگ کشور خواهد بود.

مدیر فناوری اطلاعات و شبکه دولت استانداری گیلان امشب در مراسم تجلیل از محققان و پژوهشگران برتر استان در رشت خاطرنشان کرد: اگر پژوهش‌هایی که در حد آکادمیک باقی مانده است را در حوزه‌های مختلف به بهره‌برداری برسانیم بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود.

سعید زاهدی با اشاره به اینکه کسب و کارهای نوپا برای نسل جدید ارزش‌آفرین است تصریح کرد: حمایت از کسب و کارهای نوپا در دستور کار دولت است تا با حمایت از پروژه‌های مربوطه موانع موجود در این حوزه را برطرف کند.

کیمیا تنهایی معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار گیلان نیز در این جلسه گفت: قرار است سامانه‌ای طراحی شود تا ایده‌های خلاقانه در حوزه‌های مختلف در آن ثبت شود و نتایج کاربردی پژوهش‌ها برای حل مشکلات استان گیلان مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان نیز در این جلسه با اشاره به پررنگ شدن نقش پژوهش در حوزه آموزش نسبت به گذشته ابراز داشت: رویکرد مجموعه آموزش و پرورش افزایش مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است و رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای و کار و دانش نیز نسبت به گذشته پژوهش‌محور می‌شوند.

نادر جهان‌آرای با بیان اینکه طبق اسناد بالادستی آموزش و پرورش موظف است پژوهش را در بحث آموزش بگنجاند افزود: در همین راستا چهارمین جشنواره ملی جابربن حیان امسال در گیلان برگزار شد و برنامه‌ریزی جهت اجرا شدن لیگ علمی مختص استان گیلان در سطح ملی نیز در حال انجام است.

رئیس پارک علم و فناوری گیلان نیز در این جلسه اظهار داشت: مدل کسب و کار در جامعه امروز تغییر یافته است و تجارت الکترونیک باعث شده رابطه بین خریدار و فروشنده در تمام ساعات شبانه‌روز برقرار باشد و در کسب و کار جدید بدون زیاد کردن هزینه در ساختارها می‌توان درآمد را افزایش داد.

علی باستی با اشاره به مشاغل جدید مانند فریلنسرها و تولید محتوا در فضای مجازی تصریح کرد: تولید محتوا یکی از پردرآمدترین مشاغل دنیا است اما در کشور ما هنوز تفکر سنتی در حوزه کسب و کار جریان دارد.

وی با بیان اینکه در صنایع خلاق نوآوری وجود دارد خاطرنشان کرد: نوآوری به شما امکان می‌دهد تا محصولات خود را از طرق مختلف به‌دست مشتری برسانید و این موضوع افزایش درآمد را در پی دارد.

سعید اصفهانی رئیس بنیاد ملی نخبگان گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه نخبگان ضمن داشتن استعداد ذاتی، اثرگذار نیز هستند بیان داشت: به‌دنبال آن هستیم که نخبگان در جامعه اثرگذارتر شوند و این کار نیازمند کمک و مساعدت تمام دستگاه‌ها و بخش‌‌ها است.

انتهای پیام/613

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon