رئیس مرکز ملی فرش ایران: صادرات فرش ایران به آمریکا ‌به صفر رسید‌ / فرش ملایر ‌ثبت ملی می‌شود

رئیس مرکز ملی فرش ایران: صادرات فرش ایران به آمریکا ‌به صفر رسید‌ / فرش ملایر ‌ثبت ملی می‌شود

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: تا سال گذشته بیش از ۳۰ درصد از فرش‌های صادراتی ایران به آمریکا صادر می‌شد، اما این رقم در سال ۹۸ به صفر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، شانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستبافت، تابلوفرش، گلیم و جاجیم شامگاه چهارشنبه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی همدان با حضورملی رئیس مرکز ملی فرش ایران، جمعی از مسئولان همدان و فعالان عرصه فرش استان افتتاح شد.

80 درصد از تولیدات فرش ایران صادر می‌شود

در آیین افتتاحیه این نمایشگاه رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که ایران بزرگترین تولید کننده فرش در جهان است عنوان کرد: پیش از اجرای تحریم‌ها ایران بزرگترین صادر کننده فرش دنیا هم بود.

فرشته دستپاک افزود: تا سال گذشته بیش از 30 درصد از فرش‌های صادراتی ایران به آمریکا صادر می‌شد، اما این رقم در سال 98 به صفر رسیده است.

وی عنوان کرد: پس از این اتفاق با 15کشور دیگر مذاکره کردیم و در حال حاضر 80 درصد از تولیدات فرش ایران یعنی سالی 3 میلیون و 500 هزار متر مربع فرش صادر می‌شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که صنعت فرش دستبافت صنعتی کم‌دردسر ‌است و سود زیادی دارد تصریح کرد: با کمترین سرمایه‌گذاری می‌توان بالاترین ارزش افزوده را در فرش دستبافت ایجاد کرد.

دستپاک با بیان این که 2 میلیون بافنده در سطح کشور فعالیت می‌کنند تصریح کرد: به دلیل آزاد بودن بیمه بافندگی افرادی از صنوف مختلف خود را در این حوزه بیمه می‌کردند و به دنبال سودجویی بودند.

وی افزود: از سال 93 سازمان تامین اجتماعی به این وضعیت سر و سامان داد و در حال حاضر فقط بافندگان واقعی زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که فرش بالاترین آمار اشتغال را دارد گفت: در زمینه فروش اینترنتی فرش تاکنون اقدامی صورت نگرفته ‌و بازارهای اینترنتی و استارتاپ‌ها در فروش فرش فعالیتی ندارند.

فرش همدان ثبت جهانی شده است

دستپاک با اشاره به این که 22 منطقه در زمینه فرش دستبافت ثبت جهانی شدند و 22 منطقه دیگر در این مسیر قرار دارند اظهار داشت: فرش همدان ثبت جهانی و فرش نهاوند ثبت ملی شده است. همچنین فرش ملایر و کبودراهنگ نیز به زودی ثبت ملی می‌شوند.

وی عنوان کرد: در استان همدان 50 هزار قالیباف فعالیت می‌کنند که از این تعداد 13 هزار نفر کارت قالیبافی دارند و بیمه هستند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران تاکید کرد: همدان جز 10 استان برتر در تولید فرش است و بافندگان همدانی نیز جز برترین هنرمندان فرش دستبافت در کشور به شمار می‌آیند.

61 واحد تولید کننده فرش در نمایشگاه همدان

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی همدان نیز در این آیین با اشاره به این که هدف از برگزاری نمایشگاه فرش دستبافت اعتلای جایگاه فرش دستبافت و عرضه مستقیم آخرین طرح‌ها به صورت مستقیم به علاقمندان است اظهار داشت: 61 واحد از تولیدکنندگان فرش، تابلو فرش، گلیم و جاجیم محصولات خود را در این نمایشگاه عرضه می‌کنند.

حمید گلی پور افزود: علاوه بر تولیدکنندگان استان همدان، تولیدکنندگانی از استان‌های تهران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، گلستان و مرکزی در این نمایشگاه حضور دارند.

وی عنوان کرد: این محصولات شامل فرش دستبافت اردکان، یزد، کاشمر، ابریشم قم، فرش و تابلو فرش‌های نفیس تبریز، افشار، نائین و بیجار و نیز انواع فرش‌ها و تابلو فرش‌های چله ابریشم، گل ابریشم، گلیم و گبه و ساروق جریا است.

گلی‌پور با اشاره به این که این نمایشگاه در فضایی به وسعت 3 هزار متر مربع برگزار می‌شود گفت: محصولات عرضه شده به لحاظ کیفیت در بالاترین سطح قرار دارند.

به گزارش تسنیم، شانزدهمین نمایشگاه فرش و تابلو فرش دستبافت همدان از شامگاه چهارشنبه افتتاح و تا بیست و پنجم آذر در محل نمایشگاه بین المللی همدان برقرار است. علاقمندان می‌توانند هر روز از ساعت 15 تا 21 و در روز جمعه از ساعت 10 تا 21 از این نمایشگاه بازدید کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon