روایت خبرنگار تسنیم از اوضاع این روزهای مردم زاهدان؛ از طلوع آفتاب تا ظهر در صف دریافت کپسول گاز + تصاویر
گروه استانها ــ مردان، زنان و کودکان زاهدان و پنج شهرستان منطقه سیستان شامل زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز این روزها پیش از طلوع آفتاب و در یخبندان صبحگاهی تا ظهر در صف دریافت سیلندر یا در اصطلاح عامیانه همان کپسول گازند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، مردان، زنان و کودکان زاهدان و پنج شهرستان منطقه سیستان شامل زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز این روزها پیش از طلوع آفتاب و در یخبندان صبحگاهی تا ظهر در صف دریافت سیلندر یا در اصطلاح عامیانه همان کپسول گاز هستند.
طی هفتههای گذشته که مردم دیگر نقاط کشور به موضوع افزایش قیمت بنزین و سهمیهبندی شدن آن اعتراض داشتند و بعضاً در برخی نقاط با سوءاستفاده برخی فرصتطلبان با اغتشاش همراه شد، مردم این نواحی وقتی برای اعتراض نداشتند چون در این صورت باید صف گاز را رها میکردند و این یعنی سرمای خانه و خاموشی مطبخ!
آمارها نشان میدهد 10 درصد نواحی شهری و 15 درصد نواحی روستایی کشور هنوز از نعمت گازکشی بهرهمند نیستند و تأمین گاز آنها از طریق کپسول گاز مایع توسط شرکت ملی تولید فرآوردههای نفتی وزارت نفت انجام میشود. در این میان سیستان اما بحرانیترین منطقه محسوب میشود که شبکه روستایی بزرگ آن فاقد گازکشی است و هر سال مردم این منطقه پس از تحمل هولناکترین طوفانهای عامل وقوع ریزگرد کشور از بهار تا پاییز، کنار فقر گسترده ناشی از خشکسالی تحمیلی هامون، با آغاز فصل سرما برای گرمای خانه و پختوپز بهمعنای واقعی خونشان جهت تأمین گاز به شیشه میشود.
جدا از سوءمدیریت محلی، هرساله با وجود اعتراضات مردمی و رسانهای، آب در دل مسئولان مربوطه تکان نمیخورد و با عزل و توبیخی مواجهه نمیشوند. امسال اما وزارت نفت بعد شوک بنزینی، 20 درصد سهمیه گاز مهرماه و آبانماه را ظاهراً برای صادرات گاز به کشورهای همسایه کاهش داد که موجب شد کنار گرانی بنزین و فرار برخی رانندگان مناطقی از جمله سیستان از خودروی بنزینی به خودروی گازی دستساز و افزایش تقاضا برای گاز بهجهت آغاز فصل سرم، معضل جدی برای تأمین کپسولهای گاز مردم ایجاد شود.
خلاصه سیاستهای وزارت نفت از حذف کارت سوخت تا کاهش سهمیه گاز مایع مناطق بدون گاز شامل استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، هرمزگان و کرمانشاه حداقل برای مردم سیستان و بلوچستان به یک معضل جدی تبدیل شده و موجب تشکیل صفهای بسیار طویل برای دریافت کپسول گاز شده است.
ائمه جمعه سیستان و بلوچستان خواستار ورود جدی مسئولان به حل معضل کمبود گاز شدند
همین موضوع موجب واکنش ائمه جمعه استان سیستان و بلوچستان شده و بهطور مثال در یک نمونه حجتالاسلام سید روحالله حسینی امام جمعه موقت زاهدان در خطبه نماز جمعه اخیر با اشاره به کمبود کپسول گاز در شمال استان، گفته: شایسته نیست مردم ولایتمدار این خطه ساعتها در صفهای طولانی گاز وقت خود را تلف کنند و مسئولان باید بهسرعت به این موضوع رسیدگی کنند.
یا در نمونهای دیگر حجتالاسلام عزیزالله شیخ امام جمعه شهرستان هامون با حضور در صفهای دریافت کپسول گاز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حدود 4 ساعت است که برای دریافت دو کپسول گاز در صف مردمی حضور دارم و هنوز خبری از توزیع گاز نیست؛ امیدواریم مسئولان زودتر برای حل این معضل چارهای بیندیشند و به داد مردم برسند.
حجتالاسلام سیدمحمدرضا ثبوتی، مدیر دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان نیز در روزهای اخیر در جلسه با متولیان این حوزه ضمن ابراز نگرانی از وضعیت گاز مایع در استان و معضلات مردم، اظهار داشت: در هفتههای اخیر شاهد صفهای طولانی برای دریافت سیلندر گاز در نقاط مختلف استان بودهایم که متأسفانه در این صفها، بانوان با بچه خردسال و نوزاد کنار مردان ایستادهاند تا بتوانند گاز مورد نیاز خانه خود را تهیه کنند؛ از دیدن صفهای طولانی دریافت سیلندر گاز مایع در زاهدان و سایر شهرستانها، خجالت میکشم.
اسفندماه 95 بود که رئیس جمهور با حضور در زاهدان اعلام کرد مشعل گاز در زاهدان بهعنوان آخرین مرکز استان بدون گاز کشور روشن شده و پس از آن تبلیغات گستردهای در مورد این اقدام در سطح کشور صورت گرفت تا جایی که بنر آن روی بیلبوردهای تبلیغاتی بسیاری از خیابانهای تهران نصب شد، اما امروز پس از گذشت 3 سال مدیرعامل شرکت گاز استان اعلام میکند تنها 31000 مشترک گاز در زاهدان وجود دارد و با احتساب جمعیت بیش از 150 هزار خانواری آن در واقع هنوز بخش عمده مردم این کلانشهر از نعمت گاز بیبهره هستند.
انتهای پیام/392/ش+