تب آنفولانزا با ۷ نفر فوتی در زنجان فعلا فروکش کرد

تب آنفولانزا با 7 نفر فوتی در زنجان فعلا فروکش کرد

۲۵ درصد بیمارانی که به مراکز درمانی زنجان مراجعه کرده‌اند علائم آنفولانزا را داشتند که تاکنون مرگ ۷ نفر از مبتلایان به این بیماری توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تایید شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، بیماری ویروسی آنفولانزا امسال با علائمی هم چون تب، تعریق، سردرد، درد عضلانی و مفاصل، گلودرد و گرفتگی بینی چند هفته زودتر نسبت به سال‌های گذشته وارد کشور شد و چنان تب تندی داشت که از همان ابتدای ورود، مرگ عده‌ای از هموطنان در اقصی نقاط ایران را رقم زد.

ویروسی که بیماران با مشکلات قلبی، عروقی، سرطانی، تنفسی، افراد با سیستم ایمنی ضعیف، مادران باردار، افراد کهنسال و کودکان زیر پنج سال را بیش‌تر تهدید می‌کند زیرا در صورت مبتلا شدن افراد به این بیماری واگیر، دستگاه تنفسی دچار عفونت شدیدی می‌شود که بعضا مرگ فرد مبتلا را در پی دارد از سویی دیگر در افرادی که بیماری زمینه‌ای همچون آسم دارند موجب حملات شدید آسمی می‌شود.

برای در امان ماندن از بیماری آنفولانزا می‌توان واکسن مخصوص را که معمولا از سه تا چهار نوع از انواع ویروس این بیماری محافظت می‌کند، استفاده کرد که بهترین زمان تزریق واکسن اواخر شهریور ماه و ابتدای مهرماه است، اما برای پیشگیری بهتر از بیماری باید مرتب دست‌ها را با آب، صابون شست و شو داد.

پرویز قزلباش در گفتگو با خبرنگار تسنیم از زنجان، با اشاره به این که تاکنون مرگ 7 تن از استان زنجان در اثر ابتلا به بیماری آنفولانزا تایید شده است، اظهار داشت: اغلب افرادی که جان خود را از دست دادند گروه پر خطر بودند، بر اساس استاندارد تعریف شده کشور نمونه گیری‌ها انجام و به آزمایشگاه پاستور ارسال شد که در نهایت مرگ افراد مذکور با این ویروس تایید شد.

وی با بیان این که شیوع بیماری فصلی آنفولانزا مسئله جدیدی نیست و همواره در حال وقوع در سطح جهان است، خاطرنشان کرد: آمارهای دقیق نشان‌دهنده شدت بالای این بیماری در کل مدیترانه شرقی و مواجه شدن با ویروسی کشنده‌تر از سال گذشته است، با این حال موج دوم این بیماری با شدت کمتر در اواخر بهمن و اسفند ماه ایجاد می‌شود که لزوم اطلاع‌رسانی به صورت مدیریت شده را دارد تا از ایجاد موج نگرانی در میان مردم جلوگیری شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر این که 25 درصد افرادی که به مراکز درمانی استان مراجعه کرده‌اند علائم آنفولانزا و شبیه آن را داشته‌اند، گفت: در حال حاضر میزان شیوع این بیماری در سطح استان زنجان به 5 درصد رسیده است و این استان وضعیت مناسب‌تری از لحاظ شیوع بیماری آنفولانزا نسبت به استان‌های همجوار داشت که علل فرهنگی، آگاهی مردم و اطلاع‌رسانی مناسب رسانه‌های استان موثر در این امر بود.

وی با اعلام این موضوع که در زمینه داروی آنفولانزا، واکسن آن و تخت‌های بستری مسائلی در استان وجود داشت که در حال حاضر برطرف شده است، تصریح کرد: سهمیه بندی داروی این بیماری به دلیل کمبود و داشتن عوارض انجام شد، اما بیمارستان‌های استان دارو را در اختیار دارند ‌و در صورت نیاز، به رایگان در اختیار بیماران قرار می دهند.

قزلباش تاکید کرد: واکسن آنفولانزا ایمنی صد درصدی در برابر بیماری ایجاد نمی‌کند بلکه باید افراد بهداشت فردی، شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون، آداب تنفسی و رعایت نکات بهداشتی را مورد توجه قرار دهند تا دچار این بیماری و عوارض آن نشوند.

انتهای پیام/1011/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon