جنگ تجاری آمریکا و چین متوقف شد

جنگ تجاری آمریکا و چین متوقف شد

آمریکا و چین با اعلام مرحله اول قرارداد تجاری، جنگ تجاری را متوقف کردند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، آمریکا و چین روز جمعه با اعلام مرحله اول قرارداد تجاری، جنگ تجاری را متوقف کردند. برخی از عوارض بر کالاهای چینی در ازای افزایش خرید محصولات کشاورزی و سایر تولیدات آمریکا برداشته خواهد شد.

 مذاکره کننده تجاری ارشد آمریکا گفت پکن توافق کرده طی دو سال آینده حداقل 200 میلیارد دلار کالا و خدمات بیشتر از آن مقداری که در 2017 می‌خرید، از آمریکا وارد کند.

 اگر این اتفاق بیفتد افزایش قابل توجهی در صادرات آمریکا به چین صورت می گیرد. اطلاعات اداره تحقیقات اقتصادی آمریکا نشان می دهد چین در 2017 قبل از آغاز جنگ تجاری حدود 130 میلیارد دلار کالاهای آمریکایی را خریده بود.

 طبق گفته مقامات آمریکا، این کشور هم در عوض عوارضی را که قرار بود در روز یکشنبه بر کالاهای چینی اعمال شود لغو می کند و سایر عوارض را کاهش می دهد. قرار است این قرارداد 86 صفحه ای در هفته اول ژانویه در واشنگتن توسط مذاکره کنندگان اصلی امضا شود.

 دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توییتر نوشت:« ما در مورد مرحله اول قرار داد تجاری با چین به توافق رسیدیم. مقامات در چین در مورد بسیاری از تغییرات ساختاری و خرید محصولات کشاورزی، انرژی و کالاهای تولیدی و بسیاری موارد دیگر توافق کرده اند».

 ترامپ در کاخ سفید به خبرنگاران گفت به نظر او چین 50 میلیارد دلار محصولات کشاورزی از آمریکا می خرد و به قولی که در اکتبر به کشاورزان آمریکا داده بود عمل می کند.

 مقامات چین در یک کنفرانس خبری در پکن گفتند که هر دو طرف در مورد متن قرارداد به توافق رسیده اند ولی هیچ جزئیاتی درمورد مقدار خرید کالاهای آمریکایی اعلام نکردند.

 خرید محصولات کشاورزی توسط چین

 رابرت لایتهایزر، نماینده تجاری آمریکا گفت پکن متعهد شده طی دو سال آینده 32 میلیارد دلار محصولات کشاورزی بیشتری خریداری کند که معادل سالانه 16 میلیارد دلار است. مبنای این افزایش خرید 24 میلیارد دلار خرید محصولات کشاورزی توسط چین در 2017 است. 

 معاون وزیر کشاورزی چین گفت این کشور بیشتر گندم، ذرت و برنج از آمریکا وارد می‌کند.

 چین در گذشته هیچ گاه یکی از خریداران اصلی ذرت، گندم و برنج آمریکا نبوده است ولی در سال های اخیر در رتبه سوم و چهارم قرار داشته ولی دانه های سویا در 2017 نیمی از واردات محصولات کشاورزی چین را تشکیل می داد.

 مقامات پکن در پاسخ به سوالی در مورد رقم 50 میلیارد دلاری ترامپ گفتند جزئیات این قرارداد بعدا منتشر می‌شود. برخی از کشاورزان آمریکایی منتظر ارقام بالاتری هستند.

لایتهایزر گفت چین توافق کرده تولیدات کارخانه‌ای، انرژی و خدمات بیشتری از آمریکا خریداری کند ولی جزئیات بیشتری در این مورد ذکر نکرد.

 ترامپ در توییتر گفت آمریکا موافقت کرده عوارض 160 میلیارد دلاری بر گوشی های همراه ساخت چین، کامپیوتر های لپ تاپ و سایر کالاهای مصرفی را که قرار بود در پانزدهم دسامبر اجرایی شوند لغو کند. نماینده تجاری آمریکا گفت عوارض بر 120 میلیارد دلار سایر کالاهای چینی مثل اسپیکر های هوشمند و هدفون های بلوتوث تا 7.5 درصد کاهش می یابد ولی 25 درصد عوارض وضع شده بر 250 میلیارد دلار از کالاهای چینی همچنان پابرجاست.

چین همچنین توافق کرده عوارض تلافی جویانه بر یک سری از محصولات آمریکا از ذرت و گندم گرفته تا خودروهای آمریکایی و قطعات خودرو را که قرار بود در پانزدهم دسامبر اجرایی شوند معلق کند.

 حفاظت از مالکیت فکری

 کاخ سفید طرح های بلندپروازانه ای برای تغییر ساختار روابط آمریکا با چین در نظر دارد که شامل آنچه آمریکا فعالیت‌های ناعادلانه، غیر منطقی و مخرب بازار از طرف چین می داندهم میشود.

 ترامپ چین را به سال ها جاسوسی اقتصادی، حمله های سایبری، انتقال اجباری فناوری و صادرات کالاهای ارزان قیمتی کرده که با یارانه های سنگین دولت تولید شده اند.

 ولی قراردادی که در روز جمعه بسته شده توجه چندانی به این اصلاحات نداشته است. مذاکره کنندگان هردوطرف دور جدید مرحله دوم قرار داد تجاری را بلافاصله آغاز خواهند کرد.

لایتهایزر گفت هر دو طرف مذاکره در مورد مسائل سخت تر را در نوامبر قبل از انتخابات 2020 آغاز خواهند کرد.

 انتهای پیام/23

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon