خبرهای خوش برای عشایر خراسان جنوبی/ ۹۰۰ خانوار عشایری از آب آشامیدنی سالم ‌بهره‌مند می‌شود

خبرهای خوش برای عشایر خراسان جنوبی/ 900 خانوار عشایری از آب آشامیدنی سالم ‌بهره‌مند می‌شود

۱۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی در سال مالی جدید برای آبرسانی به محلات عشایری خراسان جنوبی اختصاص یافته وتا پایان سالی مالی عشایر منطقه خواجه منجیکوه نهبندان و بمرود زیرکوه از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، زمانی که صدای بوق تانکرهای آبرسان سیار در روستاهای استان به صدا درمی‌آید انبوهی از دختران، زنان و مردان با ظرف‌های آب به مرکز روستا می‌روند تا بتوانند درد بی‌آبی را با جرعه آبی التیام بخشند.

صف‌های طولانی در پشت تانکر آبرسان آن هم در گرمای طاقت‌فرسا و سرمای استخوان سوز امان مردم و روستائیان را بریده است. مردم ساعت‌ها در انتظار آب هستند اما تانکر آبرسانی تنها برای اسفاده یک تا دو ساعت در روز ظرفیت آبرسانی دارد.

قصه پرغصه کم‌آبی، قصه حراج گران‌بهاترین کالای زندگی بشریت به کمترین بها، روایتگر فریادهای خاموش زمین از این همه بی‌مهری است که دیگر با هیچ مرثیه‌ای نمی‌توان آن را جبران کرد. تصاویر زنان و مردان سالخورده و کودکانی که با در دست داشتن ظرف‌های آب در انتظار تهیه جرعه‌ای آب هستند.

جاده روستا کویری است و خشک و خبری از آبادی نیست هرچه بیشتر پیش می‌روی جز کویر و پوشش خاصی از خس و خاشاک به چشم نمی‌خورد. تعدادی گوسفند در بیابان‌های خشک ناله تشنگی سر می‌دهند و در میان صدای زوره باد صدای جادویی زنگوله‌هایشان مرا به سمت خود می‌کشد.

نزدیک می‌شوم مردی میان سال را می‌بینم که در حال چراندن گله است به سمتش می‌روم تا سراغی از آبادی بگیرم.

آدرس روستای چاه غلامرضا را از او جویا می‌شوم و از اوضاع دامداری می‌پرسم. آهی از دل کشید و گفت: با این اوضاع علوفه و خوراک دام همین چند گوسفند هم که داریم باید خدایمان را شکر کنیم.

به سمت روستای سرچاه غلامرضا به راه می‌افتیم. در طول مسیر روستایی عشایری با چادرهای عشایری و گله‌های بزرگ گوسفند را در ذهنم مرور می‌کنم اما وقتی به روستا می‌رسیم با صحنه‌ای عجیب مواحه می‌شوم. گویا در اینجا تنها چند نفر زندگی می‌کند. اثری از چادر عشایری و جنب و جوش مردمان محلی نیست تنها خانه‌هایی در دل کوه قرار دارد که از سنگ و گل ساخته‌ شدند.

آقا کریم از وقتی به یاد دارد اینجا زندگی کرده. در اینجا خبری از یخچال و تلوزیون و تلفن نیست اما آرامش خاصی برجاست او این آرامش را با هیچ کجا عوض نمی‌کند.

آقا کریم تغییر در سبک زندگی عشایری و حذف چادرهای عشایری در این منطقه را نبود آب و عامل خشکسالی می‌داند و معتقد است جبر روزگار باعث شده که عشایر دیگر کوچ نکنند و برای رفاه حال خود مجبورند در خانه‌های دایمی مستقر شوند.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی در بازدید از مناطق عشایری شهرستان نهبندان گفت: روزانه 500 متر مکعب آب به مناطق عشایری استان حمل می‌شود و در حال حاضر 657 محله عشایری خراسان جنوبی آبرسانی سیار می‌شود.

حسین حسین‌پور از آبرسانی به 39 محله عشایری استان خبر داد و گفت: این طرح از سال 93 آغاز شده و در فاز اول این طرح که همزمان با هفته دولت در سال 98 بود افتتاح شد و 6 محله عشایری نیز از نعمت آب شرب سالم با 9 میلیارد و 500 میلیون تومان بهره‌مند شدند.

وی با بیان اینکه تا پایان سال 33 محله دیگر نیز با هزینه 6 میلیارد و 500 میلیون از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند خواهند شد که با بهره برداری کامل از این طرح، حدود 2 هزار نفر  از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند می‌شوند افزود: اجرای طرح آبرسانی به 40 محله عشایری بمرود زیرکوه خبر داد که  در این طرح یک هزار مترمکعب منبع و 12 کیلومتر خط برق اجرا شده و هم اکنون 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی اظهار داشت: با بهره‌برداری از این طرح 650 خانوار از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره‌مند می‌شود که امیدواریم تا پایان سال مالی جاری این طرح به بهره‌برداری برسد.

حسین‌پور با بیان اینکه طرح آبرسانی به منطقه خواجه منجیکوه نهبندان نیز از محل اعتبار ملی تأمین هزینه می‌شود و عملیات اجرایی این طرح امسال آغاز شده که 14 محله عشایری را پوشش می‌‌دهد گفت: طول این پروژه 35 کیلومتر است که با اجرای این طرح 250 خانوار عشایری از مزایای آب آشامیدنی سالم بهره‌مند می‌‌شوند.

وی بیان کرد: 8 میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار ملی در سال مالی جدید برای آبرسانی به محلات عشایری خراسان جنوبی اختصاص یافته است که در مقایسه با 13 سال گذشته 2و نیم برابر افزایش دارد و تاکنون 5 میلیارد و 600 میلوین تومان تخصیص یافته است.

انتهای پیام/254/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon