استارت‌آپ‌های سوهان و حلوا در قم راه‌اندازی می‌شود


استارت‌آپ‌های سوهان و حلوا در قم راه‌اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم با اشاره به اهمیت ارتباط صنایع، کارآفرینان و جامعه دانشگاهی با یکدیگر گفت: برای رفع نیاز جامعه برنامه‌ریزی برگزاری رویدادهای خلاقانه و ایده‌های نوآورانه در صنایع مثل استارت‌آپ‌های سوهان و حلوا دردستور کار است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، چهارمین هفته آذرماه در تقویم کشور به هفته پژوهش نام‌گذاری شده است که همین فرصت بهانه‌ای برای بررسی اقدامات و فعالیت‌های پژوهشی کشور با توجه به اهمیت این مهم در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها است.

پژوهش فعالیتی منسجم برای رسیدن به ‌شناختی روشن‌تر از مفاهیم پیرامون ماست و درمجموع پژوهش راهی برای گسترش مرزهای دانش و گشودن افق‌های تازه برای آیندگان است.

دانشگاه علمی کاربردی کشور نیز در کنار اقدامات مناسب برای کاهش فاصله بین صنعت و دانشگاه و ارائه دروس و فعالیت‌های کاربردی‌تر، در زمینه پژوهشی نیز اقدامات قابل‌توجهی به‌ویژه توسط خود دانشجویان انجام داده است که در همین راستا و فرارسیدن هفته پژوهش فرصتی برای بررسی عملکرد این واحد دانشگاهی در استان قم شده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه وظیفه دانشگاه جامع علمی کاربردی توسعه مرزهای دانش نیست، اظهار داشت: این دانشگاه در هر استانی بر اساس نیازها و ظرفیت‌های آن منطقه فعالیت‌هایش را تنظیم کرده و بر اساس  این ظرفیت‌ها و نیازها، برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام می‌دهد.

محمدحسن نادری با اشاره به اینکه برای آنکه نیازهای استان را بدانیم رشته شغل‌هایی برای دانشگاه جامع علمی کاربردی استان تعریف کرده‌ایم، افزود: اگر هدف برطرف کردن نیازهای استان هست، باید این نیازها شناسایی‌شده و ارتباط مستمر و مستقیم با استان و دستگاه‌های مستقیم استان و آحاد جامعه همیشگی باشد.

برگزاری نمایشگاه‌ها برای ارائه توانمندی‌ها

وی با بیان روش‌های پیش‌بینی‌شده جهت رفع نیازهای استان گفت: شرکت در نمایشگاه‌های مختلف به‌منظورعرضه توانمندی‌های استان یکی از اقدامات انجام‌گرفته در راستای رفع نیازهای استان بوده است؛ بدین منظور نمایشگاه جامع علمی کاربردی استان را در مصلی قدس قم برگزار کردیم.

نادری ابراز کرد: امروز دنیا به خلاقیت‌های مهارت محور و فناورانه نیاز دارد، مهارت‌هایی که به‌مرور و به‌تدریج کارایی خود را از دست ندهند، بنابراین دانشگاه علمی کاربردی سعی کرده بعضی از ساختارهایی که می‌تواند این نوع مهارت را به وجود آورد را ایجاد کند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم با اشاره به راه‌اندازی مرکز نوآوری گردشگری شهرداری عنوان کرد: ما با شناسایی نیاز استان این مرکز نوآوری را راه‌اندازی کرده‌ایم، این مرکز سعی می‌کند ایده‌های جدید در حیطه گردشگری را گرفته و آن را توسعه دهد.

وی یکی دیگر از کارهای صورت گرفته برای رفع نیازهای جامعه را برگزاری رویدادهای ایده شو و استارت آپ‌ها در استان قم عنوان کرد و گفت: بر این اساس، استارت آپ گردشگری را راه‌اندازی کرده‌ایم، همچنین استارت آپ سوهان و حلوا در حال انجام بوده و چند ایده جدید نیز در راستای رویدادهای نوآورانه و خلاقانه در دستور کار است.

نادری با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی ماهر و خلاق ازجمله اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی است، افزود: مسابقه طرح کسب‌وکار یا طرح تجاری ازجمله کارهایی بوده که در این دانشگاه انجام شده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم بیان کرد: سامانه‌ای در دانشگاه جامع علمی کاربردی برای تغییر و بازنگری برنامه‌های درسی تعریف کرده‌ایم، چراکه اقتضائات شغلی تغییر می‌یابد درنتیجه سعی کرده‌ایم، بر اساس این اقتضائات، رشته‌های شغلی را هم تعریف کنیم تا برخی رشته‌های درسی که ایجادشده و کاربردی نداشته کنار گذاشته شوند و برخی رشته‌ها پا به عرصه بگذارند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه ارتباط با صنعت ‌کار ساده‌ای نبوده و به‌سادگی اتفاق نمی‌افتد، گفت: دانشگاهی که قرار است نیروی ماهر تربیت کند قاعدتاً فناوری و دانش جدید را هدف خود قرار نمی‌دهد، ما هدفمان تربیت نیروی انسانی ماهر به‌منظور استفاده در صنایع است.

نادری با بیان اینکه تعریف مشخصی بین ارتباط دانشگاه جامع علمی کاربردی و صنعت وجود دارد، تصریح کرد: باید ابتدا شناسایی کنیم صنعت به چه نیروهایی نیاز دارد و ثانیاً این نیازها را بر اساس یک برنامه‌های درسی یا بلندمدت مقطع دار و یا دوره کوتاه‌مدت تعریف کنیم.

لزوم فراهم سازی فضا برای دانشجویان در صنعت

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم تأکید کرد: صنایع باید فضاهای خود را در اختیار دانشجویان و مهارت جویان قرار دهد، تا اینکه دانشجو هم نوع تعامل با داخل و خارج و هم نوع تعامل با مشتری را در صنعت یاد بگیرد برای رسیدن به این منظور باید درب صنایع به روی دانشگاه باز شود تا این همکاری عملی با همکاری دانشگاه و صنعت اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به چابک بودن ساختار دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: مراکز آموزشی این دانشگاه مراکزی هستند که متناسب با نیاز استان توسعه می‌یابند.

نادری در ادامه مشکلات دانشگاه جامع علمی کاربردی استان را مورد اشاره قرار داد و ابراز کرد: این دانشگاه، علیرغم وجود برخی مشکلات مراکز جایگزین را پیداکرده است، به نظر می‌رسد با ابعادی که دانشگاه جامع علمی کاربردی دارد و نوع ساختاری که در این دانشگاه وجود دارد بن‌بستی در آن وجود نداشته باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی سعی کرده فضایی فراهم کند که دانشجویان نه‌تنها شغلی که دارند را توسعه دهند بلکه به دنبال آن هستیم برای افراد جدید نیز اشتغال‌زایی داشته باشیم.

انتهای پیام/451/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon