دستاوردهای سفر استاندار خراسان جنوبی به سیستان و بلوچستان / توسعه همکاری‌های ‌اقتصادی، عمرانی و فرهنگی

دستاوردهای سفر استاندار خراسان جنوبی به سیستان و بلوچستان / توسعه همکاری‌های ‌اقتصادی، عمرانی و فرهنگی

استاندار خراسان جنوبی به منظور توسعه همکاری‌های اقتصادی، عمرانی و فرهنگی دو استان مرزی خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان سفری سه روزه به این استان داشته تا مقدمات کار را فراهم کند سفری که دستاوردهای خوبی برای هر دو استان داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدصادق معتمدیان پس از ابراهیم رضایی بابادی، سیدصولت مرتضوی، قهرمان رشید، وجه‌الله خدمتگزار، سید علی‌اکبر پرویزی و محمدمهدی مروج الشریعه با رأِی هیئت وزیران در هفتمین روز از آذرماه 1397 به عنوان هفتمین استاندار خراسان جنوبی معرفی شد.

معتمدیان دارای مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناس ارشد مدیریت، مدرس دانشگاه و کارشناس و پژوهشگر مسائل قومی، منطقه‌ای و توسعه‌ای است وی که عضویت در شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور، ریاست شورای سیاست گذاری موسسات آموزشی پژوهشی در شمال غرب کشور، خدمت در استان‌های آذربایجان غربی، کرمانشاه و ایلام در سطح مدیرکل و معاون دستگاه‌های اجرایی را در کارنامه سوابق اجرایی خود دارد با گذشت یک سال و چند روز از قبول مسئولیت سکانداری استان خراسان جنوبی کمر همت بسته تا چرخ توسعه این استان را به حرکت درآورد و در این مدت گام‌های خوبی نیز برداشته است.

اینک در 24 آمین روز از آذرماه 1398 استاندار خراسان جنوبی در سفر به استان سیستان و بلوچستان به دنبال فراهم کردم گامی دیگری برای توسعه این استان برخواسته است.

نماینده عالی دولت در استان بنا دارد با بهره‌مندی از همکاری‌های همه جانبه استان‌های همسایه پله‌های ترقی و توسعه خراسان جنوبی را در نوردد و دروازه‌ای جدید برای توسعه اقتصادی، عمرانی و فرهنگی منطقه باز کند.

معتمدیان در این سفر سه روز قصد دارد از ظرفیت‌های دو استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی برای آبادی و توسعه هر دو منطقه استفاده شود و مردم هر دو استان از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شوند از این رو در این سفر تفاهم نامه‌ای بین دو استان به امضا رسید که دستاوردهای خوبی برای دو استان مرزی کشور داشت.

در این تفاهم نامه که در جریان سفر استاندار خراسان جنوبی به سیستان و بلوچستان به امضاء رسیده بر توسعه همکاری‌های دو استان در زمینه‌های اقتصادی، عمرانی و فرهنگی تأکید شد.

براساس این تفاهم نامه دو استان در زمینه محورهایی همچون همکاری در توسعه و تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی و حمل و نقل در زمینه‌های جاده‌ای، ریلی و هوایی با اولویت پروژه‌های مشترک دو استان از جمله راه آهن شرق (چابهار-زاهدان-بیرجند-مشهد) و جاده ترانزیتی زاهدان-بیرجند به تفاهم رسیدند.

استفاده از ظرفیت و توانمندی فنی و مهندسی و همچنین محصولات و تولیدات دو استان در اجرای پروژه‌های عمرانی، دولتی و خصوصی و همچنین اعلام آمادگی و همکاری در زمینه برقراری پروازهای بین دو استان و تعریف مسیرهای پروازی مشترک از جمله مشهد- بیرجند- زاهدان، چابهار،  تهران- بیرجند- زاهدان و چابهار از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

دو استان در جریان این تفاهم نامه در راستای همکاری لازم در زمینه تأمین انواع دام سبک و سنگین، طیور و شیلات با هدف تأمین مواد پروتئینی مورد نیاز دو طرف و نیز همکاری استانداری سیستان و بلوچستان برای واردات دام سنگین به ویژه شتر از پاکستان و حمل آن به استان خراسان جنوبی به جمع بندی رسیدند.

همکاری دوجانبه در زمینه توسعه کمی و کیفی محصولات باغی، نخیلات، مرکبات و میوه‌های گرمسیری و همچنین همکاری استان خراسان جنوبی در زمینه تأمین مرغ مورد نیاز کشتارگاه‌های استان سیستان و بلوچستان نیز از موارد ذکر شده در این تفاهم نامه است.

استانداران خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در بخش‌هایی از این تفاهم نامه بر استفاده هر چه بهتر از ظرفیت مرز تأکید کردند.

تأکید بر تشکیل منظم کمیته‌های مشترک و برگزاری میزهای کشوری برای بررسی موانع و فرصت‌های توسعه همکاری‌ها با کشورهای افغانستان و پاکستان در راستای افزایش سطح مبادلات تجاری و همچنین اعلام آمادگی دو طرف برای پذیرش و اعزام هیئت‌های تجاری و بازاریابی به کشورهای افغانستان و پاکستان و  نیز اعزام هیئت‌های مشترک دو استان به سایر کشورها از جمله این موارد است.

در همین راستا دو طرف بر پیاده سازی خوشه‌های کسب و کار دارای پتانسیل و مزیت در هر دو استان برای توسعه و رونق فعالیت‌های مورد نظر از جمله فرآورده‌های شتر، طیور، شیلات، گیاهان دارویی، سنگ‌های قیمتی و صنایع دستی تأکید کردند.

همکاری و انتقال تجربیات و دانش فنی در زمینه صنایع و معادن دارای ظرفیت و مزیت در هر دو استان و آمادگی دو طرف برای استفاده از ظرفیت گمرکات مرزی دو استان برای توسعه مبادلات تجاری با کشورهای افغانستان و پاکستان از طریق پذیرش کالاهای صادراتی به صورت متقابل نیز از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

دو استاندار در زمینه پیش‌بینی تسهیلات و تمهیدات لازم در جهت عرضه محصولات مزیت دار دو استان از طریق واگذاری غرفه با تخفیف در مناطق آزاد، بازارچه ها و مراکز عرضه دو استان نظیر خرما، محصولات شیلاتی، زعفران، زرشک، عناب و نیز شناسایی راه‌های رفع محدودیت عرضه کالاهای قابل ورود توسط مرزنشینان در دو استان در راستای رفع نیازهای طرفین و توسعه اشتغال و معیشت مرزنشینان هم به توافقاتی رسیدند.

برگزاری نمایشگاه‌های مشترک داخلی و خارجی برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندیها و عرضه تولیدات و محصولات دو طرف از جمله همکاری لازم برای حضور تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در نمایشگاه‌های افغانستان و پاکستان و نیز آمادگی خراسان جنوبی جهت سرمایه گذاری‌های مشترک در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و بازارچه‌های مرزی استان توسط فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان و همچنین سرمایه گذاران افغانستانی و پاکستانی نیز از دیگر مواردی است که در این تفاهم نامه مورد تأکید طرفین است.

براساس مفاد این تفاهم نامه دو طرف در مورد اجرای مفاد تفاهمنامه خواهر خواندگی فیمابین سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار و منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و نیز همکاری و هماهنگی لازم در زمینه افزایش ارتباط بین منطقه آزاد چابهار و منطقه ویژه اقتصادی بیرجند به عنوان پس کرانه بندر چابهار  و همچنین ترمینال کانتینری در مرکز ثقل محور شرق به جمع بندی رسیدند.

مذاکرات دو استاندار در زمینه توسعه و تسهیل ترانزیت از مرزهای ماهیرود و میلک و استفاده بیشتر از بندر تجاری چابهار با توجه به موقعیت دو استان در محور ترانزیتی شرق و کریدورهای منطقه‌ای و بین المللی و همچنین برگزاری نشست‌های دوره‌ای اتاق‌های بازرگانی دو استان و استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین در راستای افزایش همکاری‌های دوطرف و همچنین توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای افغانستان و پاکستان نیز به نتیجه نهایی رسید.

همکاری و هماهنگی لازم جهت توسعه روابط و مبادلات فرهنگی و آموزشی بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی دو استان با هدف تبادل دانش و تجربیات و همچنین همکاری بین صدا و سیمای مراکز دو استان به علاوه برگزاری نشست‌های فرهنگی و هنری، در راستای تقویت ایرانگردی و گردشگری به منظور همگرایی و هم افزایی ابعاد اجتماعی دو استان و نیز اعلام آمادگی خراسان جنوبی برای میزبانی از گردشگران و زوار پاکستانی در مسیر رفت و برگشت به شهرهای مذهبی مشهد مقدس و قم و توسعه و تقویت گردشگری هم از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

اعلام آمادگی دوطرف برای توسعه و تسهیل توریسم درمانی و پذیرش اتباع کشورهای افغانستان و پاکستان باعنایت به ظرفیت‌ها و امکانات مناسب بهداشتی و درمانی دو استان و  برگزاری جلسات منظم و هدفمند به منظور همفکری و هم افزایی در راستای افزایش روابط و همکاری‌های اقتصادی، عمرانی و فرهنگی بین دو استان در راستای اجرای مفاد تفاهم نامه نیز از دیگر تعهدات دو استان است.

استاندار خراسان جنوبی در این سفر سه روزه  علاوه بر امضای تفاهم نامه همکاری دو استان از بخش‌های مختلف پارک علم و فناوری، کارخانه صنایع ریسندگی و بافندگی بافت بلوچ ایرانشهر و از پروژه احداث موج شکن شرقی، دستک رسوب گیر و لایروبی بندر صیادی رمین نیز بازدید کرد.

محمدصادق معتمدیان عصر امروز  نیز در مراسم امضای تفاهم نامه "طرح انتقال آب از دریای عمان" شرکت کرد و  اظهار داشت: طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور، نشانگر عزم و اراده مجموعه دولت برای عملیاتی کردن این پروژه عظیم است که قطعاً در توسعه شرق کشور، ماندگاری جمعیت و ایجاد امنیت پایدار موثر خواهد بود.        

 وی با اشاره به تاکید وزارت نیرو بر تدوین سند سازگاری با کم آبی تصریح کرد: در این سند، استان ها مکلف شده اند وضعیت منابع و مصارف آبی را ارائه نمایند و میزان مصرف شرب و صنعت را تعیین کنند. 

به گفته وی خراسان جنوبی، نخستین استانی است که سند سازگاری با کم آبی را تدوین کرده و این سند در کارگروه سازگاری با کم آبی وزارت نیرو نیز به تصویب رسیده است. 

آری خشکسالی‌های 20 ساله حاکم بر شرق کشور موجب تضعیف کشاورزی در این منطقه و در نتیجه کاهش سطح رفاه اقتصادی و همچنین افت تراز آب زیرزمینی در گذر زمان شده که این موضوع لزوم تأمین آب و تسریع در اجرای طرح انتقال آب از دریای عمران را بیش از پیش مطرح می‌کند.

طی سال‌های گذشته راهکارهای بلند مدت مختلفی برای رفع مشکل کم آبی شرق کشور مطرح بوده است از جمله انتقال آب از خراسان شمالی به خراسان جنوبی و انتقال آب از دریای عمان به 3 استان شرقی کهدر این طرح با اعتبار 2 میلیارد یورویی مقرر شده طی یک برنامه 5 ساله آب دریای عمان در چابهار شیرین شده و توسط خطوط انتقال به 3 استان منتقل شود.

و اینک در عصر 24 امین روز از آذرماه 1389 مراسم آغاز طرح انتقال آب دریای عمان به سه استان شرقی کشور سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان شمالی امروز با حضور استانداران 3 استان در استان سیستان و بلوچستان کلید خورد که امیدواریم با به ثمر نشستن این تلاش‌ها شاهد رونق مجدد کشاورزی، حضور گسترده مردم در روستاها، بهبود معیشت مردم  و در نهایت توسعه منطقه باشیم.

انتهای پیام/‌252/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon