نزدیک شدن بمب‌افکن‌های راهبردی روسیه به مرزهای آمریکا و ناتو

نزدیک شدن بمب‌افکن‌های راهبردی روسیه به مرزهای آمریکا و ناتو

روسیه علاوه بر مدرنیزه کردن هواپیماهای حامل موشک دوربرد راهبردی خود، برای خلاص شدن از مشکل سوخت گیری هوایی، می‌تواند آنها را در فرودگاه‌های نظامی کوبا، ونزوئلا و حتی آفریقای جنوبی، سوریه و مصر نیز مستقر کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، چاپ مسکو در تحلیلی نوشته است: در صورت عدم تمدید پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی (معروف به "استارت-"3) که مهلت اعتبار آن در ماه فوریه 2021 منقضی خواهد شد، روسیه دست به اقدامات مضاعفی برای اطمینان یافتن از تامین امنیت خود دست خواهد زد. یکی از این این اقدامات، توسعه ناوگان حمل و نقل هوایی نیروهای هسته‌ای راهبردیفدراسیون روسیه و نزدیک ساختن آنها به مرزهای دشمنان بالقوه خواهد بود.

یک مقام آگاه در مجتمع صنایع نظامی روسیه که نخواست نامش فاش شود، به این روزنامه گفت که تعداد هواپیماهای مجهز به موشک‌های راهبردی در نیروهای هوا-فضای روسیه نه تنها با ساخت هواپیماهای جدید توپولف-160M ​​، بلکه با مدرنیزه کردن عمیق بمب‌افکن‌های راهبردی توپولف- 95MS و توپولف- 22M3M افزایش خواهد یافت.

در واقع، در نظر است تا هواپیماهای توپولف- 95MS  مجهز به سیستم قدرتی پیشرفته شود که این امکان را به این بمب‌افکن خواهد داد تا قابلیت پرواز آن در مسافت بسیار، بدون سوخت گیری در هوا گسترش داده و تعداد واحدهای تسلیحات قابل حمل این هواپیما نیز به دو برابر  افزایش پیدا کند.

علاوه بر این، تمام هواپیماهای حامل موشک عملیاتی-راهبردی توپولف- 22M3M دوباره به میله‌های مخصوص سوخت گیری در هوا مجهز خواهند شد که باعث افزایش قابل توجه شعاع جنگی استفاده از این نوع هواپیما می شود.

به گفته منبع خبری این روزنامه در مجتمع صنایع دفاعی، «پس از امضای توافقنامه مربوط به محدود سازی سلاح‌های راهبردی با ایالات متحده در سال 1979، بشکه‌های سوخت گیری در هوا از هواپیماهای توپولف- 22M3M  خارج شد و دیگر به روی انواع جدید این بمب‌افکن نصب نگردید. در آینده نزدیک این نقض برطرف خواهد شد و پس از آن با در نظر گرفتن قابلیت سوخت گیری در هوا ، محدوده پرواز نمونه‌های مدرن توپولف- 22M3M  از 6 به 12 الی 15 هزار کیلومتر افزایش خواهد یافت.

طبق آمار رسمی، در نیروهای مسلح روسیه 16 فروند هواپیمای راهبردی موشک انداز توپولف-160 در مدل‌های مختلف وجود دارد. علاوه بر این، پیش بینی می شود که 10 فروند هواپیمای دوربرد "استراتژیک" دیگر توپولف-160M نیز تولید شود که طبق قراردادی که در ژانویه سال 2018 امضاء شده ، ارزش هر یک از آنها 15 میلیارد روبل است.

نیاز به هواپیماهای راهبردی بیشتر، با توجه به تغییرات ژئوپلیتیکی در مرزهای روسیه

این هواپیماها از ابتدا در کارخانه حمل و نقل هوایی قازان ساخته خواهند شد. براساس اطلاعات رسانه‌های گروهی ، دو فروند از این هواپیماهای سری جدید در حال آماده سازی برای آزمایشات اولیه هستند. البته مسلماً با توجه به تغییر اوضاع ژئوپلیتیکی در نزدیکی مرزهای روسیه، واضح است که این تعداد هواپیمای مدرن راهبردی کافی نخواهد بود و گزینه‌های دیگرینیز برای تقویت بخش هوایی نیروهای هسته‌ای-راهبردی روسیه در دست اقدام است. از جمله بیش از 60 فروند هواپیمای توپولف-95MS نیروهای هوا-فضای روسیه قرار است بزودی آماده مدرنیزه سازی  شوند.

البته نکته هم آن است که ظاهراً ، تقریباً به همان اندازه نیز هواپیمای دوربرد "استراتژیک" در نیروهای هسته‌ای راهبردی وجود دارد که آنها نیاز به بازسازی ندارند و مدرن سازی فنی این هواپیماهای موشک انداز به اندازه ساخت یک فروند توپولف-160M ​​از ابتدا، سنگین نخواهد شد.

واقعیت این است که برای افزایش شعاع راهبردی هواپیمای توپولف-22M3M ، نیاز به سوخت گیری مجدد آن در هوا با کمک تانکرهای هوایی ایل-78 است که از این نوع تانکر تعداد محدودی در نیروی هوا-فضای روسیه باقی مانده است (کمی بیشتر از 10 واحد) و مدل های جدید ایل-78 تازه برای تولید انبوه آماده می شوند.

در دوران اتحاد جماهیر شوروی ، تمام تانکرهای هوایی ویژه سوخت گیری در هوا در کارخانه هواپیمای تاشکند (در جمهوری ازبکستان) تولید می شدند. اکنون برای تولید این نوع هواپیمای تانکر چندین سال تلاش شده تا خط تولید آن  در کارخانه هواپیماسازی اولیانوفسک روسیه برقرار شود، ولی تاکنون فقط یک نمونه اولیه از آن ساخته شده است.

تلاش روسیه برای نزدیک‌تر کردن پایگاه‌های هوایی خود به زیرساختارهای آمریکا و ناتو

در عین حال ، مسکو علاوه بر بهبود وضعیت هواپیماهای موجود ، اقداماتی را با هدف نزدیک‌تر کردن پایگاه‌های هوایی خود به زیرساختارهای نظامی ایالات متحده و ناتو انجام می دهد که تا حدی نیاز به هواپیماهای ایل-78 (برای سوخت گیری در هوا) را برطرف می‌کند.

به گفته منابع آگاه در مجتمع صنایع نظامی روسیه، همین هفته گذشته در کرملین، برنامه‌های مربوط به توسعه سازمان‌های نظامی روسیه برای دهه آینده با مشارکت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این امکان وجود دارد که موضوع نزدیک کردن امکانات نظامی روسیه به زیرساختارهای آمریکا و ناتو که می توان از آن‌ها برای واکنش موشکی-هسته‌ای به اقدامات دشمن احتمالی استفاده شود ، در محتوای دکترین نظامی روسیه نیز مطرح شده باشد. البته چنین وضعیت مشابهی ممکن است برای استفاده از سایر مؤلفه‌های نیروهای هسته‌ای-راهبردی (نیروهای موشکی، نیروهای ناوگان دریایی و نیروهای راهبردی موشکی) نیز در نظر گرفته شده باشد.

در ارتش روسیه پیش از این مانورهایی برای حل و فصل چنین وظایفی انجام شده است. همانطور که وزارت دفاع گزارش داده ، در آگوست سال جاری ، یک مانور هوایی تاکتیکی برگزار شد که در آن حدود 10 فروند 160 انواع هواپیماهای توپولف  و همچنین تانکرهای ایل-78 مشارکت داشتند.

طبق اطلاعات رسانه‌های گروهی ، هواپیماهای نظامی "استراتژیک" توپولف-22M3M  دوباره اجازه استقرار در شبه جزیره کریمه را دریافت کرده‌اند. پایگاه استقرار موقت آنها در  خاک بلاروس و ارمنستان نیز منتفی نیست.

در مورد استقرار احتمالی هواپیماهای ایل-78 و هواپیماهای "استراتژیک" در فرودگاه‌های نظامی در خاک کوبا، ونزوئلا و الجزایر نیز پیشنهاداتی به روسیه ارائه شده است. به طور مشروط می توان آفریقای جنوبی ، سوریه و مصر را نیز به این فهرست اضافه کرد. بدین ترتیب توان نظامی-هوایی راهبردی روسیه به زیرساختارهای مهم آمریکا و ناتو بسیار نزدیک‌تر خواهند شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران