شیراز| گردشگری سلامت وجه امتیاز نمایشگاه یازدهم است
یازدهمین نمایشگاه سراسری گردشگری پارس از ۲۶ تا ۲۹ آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی شیراز برگزار میشود و در ۲ نوبت صبح و بعدازظهر آماده پذیرای علاقهمندان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، یکی از امتیازها و شاخصهای استان فارس ظرفیتهای گردشگری آن است؛ این استان در همه ابعاد گردشگری اعم از تاریخی، طبیعی، مذهبی، ادبی و پزشکی سرآمد است و نامش در جهان با جاذبههای گردشگریاش گره خورده است.
همین امر سبب شده تا هر ساله با برگزاری نمایشگاه گردشگری این ظرفیتها بیشتر معرفی و دیده شوند. امسال نیز یازدهمین نمایشگاه سراسری گردشگری پارس از 26 تا 29 آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی شیراز برگزار میشود.
برگزاری نمایشگاه گردشگری پس از یک وقفه چندین ساله
امسال سومین سالی است که نمایشگاه به صورت پی در پی برگزار میشود و پیش از آن یک وقفه چند ساله بین برگزاری این نمایشگاه ایجاد شده بود. به گفته موید محسننژاد، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان فارس نمایشگاه گردشگری استان فارس که با نام نمایشگاه گردشگری پارس شناخته میشود با همین عنوان ثبت شده است.
پیش از ظهر امروز نشست خبری برگزاری نمایشگاه در هتل شیراز برگزار و مصیب امیری، مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس درباره برگزاری این نمایشگاه و جزئیات آن مطالبی را بیان کرد.
وی ضمن اعلام وقفه چند ساله در برگزاری این نمایشگاه اعلام کرد که نمایشگاه میتواند فرصت و ظرفیتی را برای استان فارس در زمینه رونق گردشگری ایجاد کند. به گفته امیری در سالهای گذشته میراث فرهنگی استان در 2 نوبت نمایشگاه برگزار میکرد که یکی آذرماه با موضوع گردشگری و دیگری اسفندماه با موضوع صنایع دستی بود که امسال هر دو با هم همزمان شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس صرفهجویی در هزینه و زمان و امکان بازدید بیشتر از هر دو نمایشگاه را از جمله دلایل همزمان برگزار کردن این دو رویداد اعلام کرد. وی همچنین فرایند ثبت جهانی شیراز به عنوان شهر صنایع دستی را در این میان بیتاثیر ندانست.
پیگیری 3 پرونده جهانی در استان فارس
سال گذشته شهر آباده به عنوان شهر جهانی منبت ثبت شده و امسال بناست که ارزیابان جهانی برای ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی اقدام کنند به گونهای که اگر این امر رخ دهد در استان فارس 2 شهر در حوزه صنایع دستی ثبت جهانی میشود که یک فرصت بینظیر برای رونق صنایع دستی استان است.
امیری همچنین از 3 پرونده ثبت جهانی سخن گفت که یکی از آنها ثبت منبت آباده و دیگر ثبت جهانی شیراز است که روند آن در حال طی شدن است و براساس گفتههای مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس انتظار است که تا پایان سال این ثبت جهانی انجام شود.
به گفته وی موضوع پرونده سوم برای ثبت جهانی هنر دستی و دستبافته زیبای گلیم است که براساس آنچه امیری گفت این موضوع پس از ثبت جهانی شیراز پیگیری میشود.
براساس آنچه در نشست خبری امروز مطرح شد، نمایشگاه گردشگری پارس با 134 غرفه، 24 استان و 140 نفر شرکتکننده از استانهای مختلف حضور دارند که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس 60 نفر از سایر استانها و مابقی از استان فارس هستند.
گردشگری سلامت وجه امتیاز نمایشگاه یازدهم
از آنجا که یکی از امتیازات استان فارس بحث گردشگری سلامت است، این موضوع در نمایشگاه امسال به صورت ویژهتری دیده شده و امیری این امر را نقطه تفاوت نمایشگاه امسال با دیگر سالها دانست و گفت: امسال تعدادی از دفاتری که مجوز گردشگری سلامت دارند، در نمایشگاه شرکت میکنند که ضمن تبادل افکار و اطلاعات میتواند به رونق این نوع گردشگری کمک کند.
مورد دیگری که در استان فارس و صنعت گردشگری آن مورد توجه و قابل اتکا است، اقامتگاههای بومگردی و سنتی است. به گفته مصیب امیری تاکنون 110 اقامتگاه بومگردی در استان راهاندازی شده و تا پایان سال نیز 20 اقامتگاه دیگر به فهرست آنها اضافه میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس معتقد است که این اقامتگاهها یکی از ظرفیتهای اقامتی استان در کنار هتلها و مسافرخانهها هستند که میتواند به توسعه گردشگری کمک کند. امیری از حضور فعال این اقامتگاهها در نمایشگاه امسال اشاره کرد و آن را یکی دیگر از وجوه تمایز این نمایشگاه دانست.
گردشگری مذهبی در نمایشگاه حضور دارد
همانگونه که در ابتدای گزارش اشاره شد، شیراز و استان فارس در همه ابعاد گردشگری از جمله گردشگری مذهبی دارای ظرفیت است. وجود حرم شاهچراغ(ع) و دیگر بقاع شاخص و مهم در این استان در کنار مساجد زیبای تاریخی که نمودی از هنر اسلامی است، ظرفیت بینظیری را در بعد گردشگری مذهبی به وجود آورده است.
به گفته امیری در نمایشگاه امسال به گردشگری مذهبی نیز فرصت داده شده تا معرفی و شناخته شود و از این حیث شاهد تحولی در نمایشگاه گردشگری هستیم همچنین در بعد گردشگری طبیعی نیز اتفاقات خوبی در استان رخ داده و در نمایشگاه نمود دارد.
به گفته وی 110 غرفه سالن حافظ و 700 متر فضای باز نمایشگاه در اختیار فعالان گردشگری قرار میگیرند و علاوه بر دستگاههای مرتبط شهرهای پرگردشگر فارس مانند مرودشت، کازرون و سپیدان نیز حضور دارند.
حضور نخستین باره موزهها و مجموعهداران خصوصی
حضور موزهها برای نخستین بار در نمایشگاه گردشگری پارس از نقاط قوت نمایشگاه امسال است. موضوعی که محمود بندرچی، برگزارکننده این نمایشگاه نیز روز گذشته در گفتوگو با تسنیم آن را مطرح کرده بود.
امروز نیز امیری از امر سخن گفت و اعلام کرد: علاوه بر موزههای دولتی، تعدادی از موزههای خصوصی و مجموعهداران نیز در این نمایشگاه شرکت میکنند و همچنین برای نخستین بار شرکتهای تسهیلگر گردشگری نیز در نمایشگاه حضور پیدا میکنند.
موید محسننژاد، معاون گردشگری میراث فرهنگی استان فارس نیز در این نشست حضور موزهداران و مجموعهداران را یک فرصت دانست که در اختیار تورها و آژانسهای گردشگری قرار میگیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره حضور شرکتهای بینالمللی در نمایشگاه نیز گفت: به نمایندگی از شرکتهای مسافرتی خارج از کشور یک یا دو شرکت حضور خواهند داشت.
فم تورها و ظرفیتهای استان فارس در این زمینه
یکی از مباحث قابل توجهی که در نشست امروز مطرح شد، بحث توجه بیشتر به فم تورها بود؛ اما فم تور یا فم تریپها چیست. اصطلاح FAM به معنای آشنایی است و هنگامی که در کنار Trip قرار بگیرد به معنای سفر ارزان و یا حتی رایگانی است که از سوی شرکتها و آژانسهای هواپیمایی، برگزارکنندگان تور و یا حوزه گردشگری شهر یا کشورهای مختلف برگزار میشود.
این سازمانها از متخصصان صنعت گردشگری همچون عکاسان، لیدرهای تور، بلاگرها و روزنامهنگارها و مشاوران سفر بهره میگیرند تا به معرفی شهر و جاذبههای گردشگری و تاریخی و نقاط دیدنی آن بپردازند. فم تورها غالبا با عنوان تورهای آشناسازی مطرح و شناخته میشوند.
محسننژاد در پاسخ به سوالی در این زمینه اظهار داشت: تورهای آشناساری و دیگر انواع تبلیغات شبیه به این؛ به نوعی فعالیت بازاریابی است و اقداماتی در سطح استانی و کلان کشوری انجام شده که منجر به شناخت ظرفیتهای گردشگری میشود که این تجربه در استان فارس با تعامل کشور عمان رخ داد.
به اعتقاد وی یک تور آشناسازی نیازمند همکاری بخش خصوصی نظیر هتلها و آژانسها و غیر است و استان فارس در زمینه تورهای آشناسازی پیشتاز بوده و هر توری که وارد کشور شده حتما سفری هم به شیراز داشته است.
معاون گردشگری میراث فرهنگی استان فارس به گفته یکی از آژانسهای قهار گردشگری کشور اشاره کرد مبنی بر این که « فارس و شیراز را نمیتوان از تورهای گردشگری حذف کرد هرچند به لحاظ فاصله نسبت به برخی از استانها دورتر باشد» و اعلام کرد که این امر یعنی استان فارس و شیراز در این زمینه نیز حرف برای گفتن دارد.
یکی از مباحثی که در گردشگری یکی از دغدغههای اصلی فعالان و خبرنگاران این عرصه است، ارزان بودن سفر برخی از کشورها از جمله ترکیه است. موضوعی که امروز هم در نشست خبری مطرح شد.
سفر 10 آژانس گردشگری ترکیه به شیراز
محسننژاد نیز در این زمینه حامل خبری خوش بود؛ به گفته وی 10 آژانس از ترکیه هفته آینده به شیراز سفر میکنند. به اعتقاد معاون گردشگری استان فارس در بحث ترکیه همیشه ایران تورفرست بوده اما تلاش کردیم که این بار ترکها را به کشور بیاوریم که میتواند زمینه برای توسعه مراودات گردشگری باشد.
به اعتقاد وی درباره سفرهای داخلی فاکتورهای مختلفی وجود دارد که سبب گرانی سفر میشود که بحث ترانسفر و حمل و نقل یکی از عوامل مهم است، اما در دیگر کشورها از قبل پکیجهای سفر تعریف میشود که سبب ارزانی آن است.
معاون گردشگری میراث فرهنگی استان فارس این امر را یک بحث فنی و عرضه و تقاضایی میداند و معتقد است که برای سفر ارزان نیازمند همکاریهای بیشتری هستیم. محسننژاد گفت: برای سفر ارزان قیمت حتی میتوان تسهیلات بانکی تعریف کرد و این موضوعی چندجانبه به حساب میآید.
یازدهمین نمایشگاه سراسری گردشگری پارس از 26 تا 29 آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی شیراز برگزار میشود و در 2 نوبت صبح و بعدازظهر آماده پذیرای علاقهمندان است.
همچنین در مدت زمان برگزاری نمایشگاه 3 کارگاه آموزشی تخصصی با همکاری دانشگاه شیراز و میراث فرهنگی برای فعالان این حوزه و غرفهداران برگزار میشود. بر این اساس بازاریابى روانى در تاریخ 27 آذرماه ساعت 9 تا 11، بوتیک هتلها 27 آذرماه ساعت 14 تا 16 و نقش استانداردسازى تأسیسات گردشگرى در توسعه پایدار 28 آذرماه ساعت 9 تا 11 برگزار میشود.
انتهای پیام/424 /ز