احتمال وقوع خشکسالی‌های شدیدتر و سیلاب‌های مهیب در سال‌های آینده

احتمال وقوع خشکسالی‌های شدیدتر و سیلاب‌های مهیب در سال‌های آینده

گزارش کمیسیون کشاورزی مجلس در باره خسارات و پیامدهای سیلاب‌های اخیر کشور در صحن علنی قرائت شد.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی ابراهیمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گزارش این کمیسیون درباره خسارات و پیامدهای سیلاب‌های اخیر کشور در صحن علنی قرائت شد.

در بخشی از این گزارش آمده است: وقوع سیلاب در اواخر سال 97 و اوایل سال 98 مناطق مختلفی از کشور را در سطح گسترده‌ای تحت تاثیر خود قرار داد و متاسفانه خسارات زیادی به مردم و زیرساخت‌های کشور وارد کرد. با توجه به اهمیت موضوع اعضای کمیسیون کشاورزی در هیات‌های مختلف از تمامی مناطق سیل‌زده بازدید کرده و ضمن برگزاری جلسات با مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی مستقیما در جریان مشکلات و مطالبات مردمی در این خصوص قرار گرفتند.

گزارش مذکور با استناد به بند 6 و 7 و تبصره 1 ماده 45 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس تهیه شده است.

در این گزارش آمده است که احتمال وقوع خشکسالی‌های شدیدتر و همچنین سیلاب‌های مهیب‌تر که ما تاکنون تجربه نکرده‌ایم، در یکی از سال‌های پیش رو هیچ بعید نیست و لذا باید با اصلاح رویکردهای برنامه‌ریزی و توسعه کشور خود را برای مقابله با این پدیده‌ها آماده کنیم.

کمیسیون کشاورزی در گزارش خود تاکید کرد: در کشور ما با اقلیم خشک و نیمه خشک و تجربه وقوع خشکسالی‌های طولانی در گستره زیادی از کشور، عملاً اثبات شده که منافع سیل بیشتر از هزینه‌های آن است و بنابراین باید رویکرد مدیریت منابع آب کشور بیشتر بر هدایت سیلاب متمرکز باشد تا کنترل آن، به این معنا که باید تلاش شود هزینه‌های وقوع سیل را به حداقل برسانیم و از منافع آن حداکثر بهره‌برداری به عمل آید.

این گزارش می‌افزاید باید پذیرفت که تغییر اقلیم در جهان در حال اتفاق افتادن است و ما نیز راه گریزی از آن نداریم. آمارها نشان می‌دهد که سال زراعی 1396 – 1397 تا پایان فروردین خشکترین سال کشور در 50سال گذشته بوده و سال جاری تا این مدت پرباران‌ترین سال کشور در 50 سال گذشته بوده است.

این گزارش می‌افزاید: عدم دخالت غیر تخصصی نهادها و افراد در تصمیمات و اقدامات دستگاه‌های تخصصی هم در زمان تصمیم‌گیری برای اجرای طرح‌ها و هم در شرایط مدیریت بحران منجر به اتخاذ تصمیمات بدون توجه به مبانی علمی و تخصصی در این حوزه شده است. حجم بالای رسوبات حمل شده توسط رودخانه‌ها و همچنین شدت جاری شدن آب در مناطقی که فاقد پوشش گیاهی بوده‌اند کاملا گویای غفلت از حفاظت از عرصه‌های جنگلی و طبیعی کشور طی دهه‌های گذشته است.

در ادامه این گزارش تاکید شده است: مکان‌یابی مجدد برای برخی تاسیسات آبی ایجاد شده و همچنین استخرهای پرورش ماهی به طوری که احتمال آسیب‌پذیری به حداقل برسد ضروری است. تملک اراضی حریم و بستر رودخانه‌ها و تالاب‌ها و جلوگیری از ساخت و سازهای جدید در این مناطق ضروری به نظر می‌رسد. سیلاب‌های اخیر زمینه یک مطالعه علمی از نتایج اقدامات توسعه‌ای در کشور را فراهم کرده و لازم است هر چه سریعتر کوتاهی‌های به عمل آمده بر اجرای طرح‌های توسعه‌ای به دقت مورد بررسی قرار گیرد و در جهت رفع آنان اقدام شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon