وقتی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء سپاه «سنندج» را از بحران کم‌آبی نجات می‌دهد

وقتی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء سپاه «سنندج» را از بحران کم‌آبی نجات می‌دهد

مردم شهر سنندج با تلاش قرارگاه خاتم‌النبیاء سپاه و افتتاح بخش دوم سامانه انتقال آب سد آزاد از بحران کم‌آبی نجات یافتند.

به گزارش خبرگزارس تسنیم از سنندج، مرکز استان کردستان که یکی از شهرهای کشور با بیشترین تنش و بحرانی کمآبی اعلام شده بود، با تلاش قرارگاه خاتم‌الانبیاء و افتتاح بخش دوم سامانه انتقال آب از سد آزاد از این بحران عبور کرده و نیاز آب شرب مردم را تامین می‌کند.

سد آزاد در کیلومتر 70 کیلومتری جاده سنندج - مریوان واقع شده و از انوع سدهای سنگ ریزه‌ای با هسته رسی به ارتفاع 125 متر و حجم مخزن 300 میلیون مترمکعب با هدف مهار آب‌های  مرزی، توسعه پایدار و تأمین نیازمندی‌های آب شرب شهری، صنعت و کشاورزی سنندج و دشت قروه و دهگلان و توسعه باغات کشاورزی مسیر سامانه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. 

عملیات اجرایی احداث این سد از سال 86 آغاز و سال 90 هم آبگیری آن انجام شد؛ بخش اول انتقال آب از سامانه در سال 94 به طول 30 کیلومتر انجام و بخش دوم آن امروز به طول 53 کیلومتر با حضور وز یر نیرو و توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء افتتاح شد.

سامانه انتقال آزاد مشتمل بر 68 کیلومتر لوله‌گذاری، 15 کیلومتر تونل با قطر تقریبی 5.3 متر، دو عدد پست برق با ظرفیت ترانس‌های 15 و 30 مگا وات ، یک خط انتقال 63 KV به طول 5.37 کیلومتر با دو ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 5.2 m3/s و یک ایستگاه به ظرفیت m3/s 5 و هفت عد انشعاب کشاورزی است.

سطح کلی باغات شامل 4300 هکتار با تخصیص 29 میلیون مترمکعب آب در سال، 40 میلیون مترمکعب آب شرب شهرستان سنندج و حدود 90 میلیون مترمکعب در سال جهت ارسال به سد قوچم برای تأمین صنعت، شرب و کشاورزی است.

انشعابات هفت گانه کشاورزی شامل 24 کیلومتر لوله‌گذاری، 24 عدد مخازن ذخیره 250 تا 500 مترمکعبی است.

تمام فعالیت‌های طراحی، احداث و راه‌اندازی در طرح با اتکاء به توانمندی متخصصین داخلی صورت گرفته که بالغ بر 90 درصد از تجهیزات استفاده شده در طرح از تولیدات داخلی بوده و بی‌نیاز از واردات است.

محمد رستمی، مدیر عامل شرکت مهندسی سپاسد در حاشیه این مراسم به خبرنگار تسنیم گفت: این پروژه یکی از پروژه‌های بسیار مهم و تاثیرگذار در ایجاد توسعه استان کردستان است.

وی با بیان اینکه این پروژه با هدف انتقال آب سد آزاد به شهر سنندج و دشت قروه و دهگلان طراحی شده است، افزود: طول کلی این پروژه با 83 کیلومتر که در بخش اول در سال 94 به بهره‌برداری رسید و  امروز نیز شاهد افتتاح 53 کیلومتر دوم دیگر بودیم.

رستمی بیان کرد: این پروژه با روش تکنیکی و بسیار فنی اجرا شده و آب را از سد آزاد با دو ایستگاه پمپاژ، واحد 450 متر و دلوی 7 مترمکعب پمپاژ کرده و به روش  سری  از طریق لوله‌های دو هزار و هزار و 800، پس از طی 25 کیلومتر وارد یک تونل 4 هزار کیلومتری و بعد از آن با طی مسیر 53 کیلومتر وارد سد قوچان خواهد شد.

وی با بیان اینکه این پروژه آب شهر سنندج و 4300 هکتار اراضی کشاورزی این مناطق را تحت پوشش قرار می‌دهد، خاطر نشان کرد:  این خط با هدف تامین آب مورد نیاز شهر سنندج و آب شرب و آب کشاورزی دشت‌های قروه و دهگلان طراحی می‌شود.

محمد رهبری، مجری طرح سد آزاد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج اظهار داشت: طرح سد آزاد با هدف مهار آبهای سدی و تامین آب شرب سنندج، و کشاورزی در نقاط مختلف استان کردستان اجرا و آبگیری شد.

وی افزود: امروز بخش دوم سامانه انتقال و انشعاب‌های آبیاری 300 هکتار از اراضی کشاورزی حاشیه سامانه افتتاح شد.

رهبری با بیان اینکه ایستگاه پمپاژ اصلی این سامانه به ظرفیت 5 متر مکعب بر ثانیه، آب را تا پشت سد قوچم هدایت خواهد کرد، گفت: برای اجرای این پروژه‌ها که شامل 33 کیلومتر خط 63 کیلو ولت، یک مجموعه پست تبدیل برق، ایستگاه پمپاژ، انشعابهای کشاورزی و خطوط لوله بوده، 520 میلیارد تومان هزینه شده و با بهرهبرداری از این مجموعه, 2 هزار شغل پایدار در بخش کشاورزی ایجاد می‌شود.

وی عنوان کرد: تونل قوچم با 10 هزار و 800 متر طول احداث شده که بالغ بر 9 کیلومتر آن حفاری و امیدواریم با تامین منابع مالی، سال آینده شاهد اتمام و بهره‌برداری از انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم باشیم.

به گفته رهبری، آب سد آزاد جهت تامین آب شرب و کشاورزی  شهرهای قروه و دهگلان به شرق استان منتقل داده می‌شود.

به گزارش تسنیم؛ اکنون با بهره‌برداری از سامانه انتقال آب سد آزاد به سد قشلاق سنندج  مشکل کم آبی شهر سنندج که به یک دغدغه جدی در میان مردم و مسئولان تبدیل شده بود، رفع می‌شود.

انتهای پیام/481/484/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران