لرستان| میزان صادرات غیرنفتی کشور به ۲۴ میلیارد دلار رسید
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران گفت:میزان صادرات غیرنفتی کشور در ۷ ماهه نخست امسال ۲۴ میلیارد دلار بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، احسان قمری ظهر امروز در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان لرستان با تاکید به اینکه ما به دنبال درونزا شدن اقتصاد هستیم، اظهار داشت: با وجود تحریمهای شدیدی که بر کشور وارد شده صادرکنندگان ایرانی تونستهاند در سال گذشته 47 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی را به کشورهای همسایه داشته باشند.
وی با بیان اینکه میزان صادرات غیرنفتی کشور در هفت ماهه نخست امسال 24 میلیارد دلار بوده است، افزود: این میزان صادرات از نظر وزنی نسبت به سال گذشته دارای 20 درصد افزایش است.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت صادرات در چرخه اقتصاد کشور عنوان کرد: طبق برنامهریزیهای انجامشده صادرات غیرنفتی ایران علاوه بر کشورهای چین و هند به 15 کشور همسایه انجام میشود.
وی بیان کرد: میزان واردات سالیانه کشورهای همسایه ایران هزار و 160 میلیارد دلار است که صادرکنندگان ما میتوانند از این میزان سهم 100 میلیارد دلاری داشته باشند. براساس نقشه راه، صادرات غیرنفتی کشور باید تا سال 1400 به 48 میلیارد دلار برسد.
قمری با تاکید به اینکه صادرکنندگان باید از طرف دولت مورد حمایت مادی و معنوی قرار بگیرند، تصریح کرد: دولت باید صادرکنندگان ممتاز را تشویق کند به همین دلیل کارگروه حمایت از صادرکنندگان پیشرو تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته هزار و 300 میلیارد تومان بودجه به منظور کمک به صادرات کشور تصویب شد، گفت: اما کمتر از پنج درصد این اعتبار تخصیص یافت اما با این وجود ما توانستیم 900 واحد تولیدی و صادراتی نمونه را مورد تشویق قرار دهیم.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایرانبا بیان اینکه صادرکننده نیازمند آموزش است، اظهار داشت: در برخی از موارد مشکل صادرکننده کمبود نقدینگی نیست بلکه از دولت میخواهد که به او راه درست صادرات را نشان دهد.
وی ضمن تاکید به وجود رقابت سالم در میان صادرکنندگان افزود: رقابت باید برحسب کیفیتی باشد نه برحسب تخریب، ما باید براساس رقابت سالم از ظرفیت بازارهای کشورهای همسایه استفاده کنیم.
قمری در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: یکی از معضلات بخش صادرات در سال گذشته انجام صادرات به کشورهای عراق و افغانستان به صورت ریال بود.
وی بیان کرد: باید دانست که صادرات با ریال معنا پیدا نمیکند و بهطور حتم این ریال در جایی دلار است و نباید این اجازه را بدهیم که یک صراف در بغداد یا کابل سر صادرکننده ایرانی کلاه بگذارد.
انتهای پیام/642/ح