فعالیتهای گسترده امارات در آفریقا؛ استعمار نوین قاره سیاه با ترفندهای مختلف
امارات به گسترش بازوهای خود در قاره آفریقا تحت پوشش شراکت اقتصادی در راستای استعمار نوین ادامه می دهد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه الاخبار امروز در گزارشی به بررسی فعالیت های امارات در کشورهای آفریقایی پرداخت و از آن به "استثمار آفریقا" یاد کرد.
این روزنامه نوشت: امارات بازوهای خود در قاهره آفریقا را در پوشش شراکت های اقتصادی گسترش می دهد که در واقع حرکتی توسعه طلبانه است.
امارات در کنار گسترش دادن قدرت نرم خود، روی قدرت سخت خود نیز در منطقه شاخ آفریقا متمرکز شده است؛ به گونه ای که ابوظبی در درگیری های بیشتری در آنجا دست دارد.
این روزنامه با اشاره به فعالیت چین در قاره آفریقا و طرح یک کمربند – یک راه نوشت: امارات در تلاش برای نفوذ نرم در این قاره است. بیش از 25 درصد صادرات چین به کشورهای عربی از امارات عبور می کند. ابوظبی تلاش می کند با شراکت با چینی ها در قاهره آفریقا از این نمونه برای آفریقا نسخه برداری کند و نقش خود را به عنوان قطب انتقال صادرات چین به آفریقا تقویت کند.
این همکاری به روشنی در توافقنامه "شرکت جهانی بنادر دبی" و "شهرک کالاهای چین" در اواخر سال جاری میلادی تجلی می یابد. این همکاری درخصوص پروژه "بازار تجار" در منطقه آزاد جبل علی امارات به ارزش 150 میلیون دلار است تا تجارت سالیانه به خاورمیانه و آفریقا از این منطقه انجام شود.
امارات در آفریقا از طریق بازوی مهمش یعنی شرکت جهانی بنادر دبی فعالیت می کند. این شرکت هم اکنون فعالیت خود در سنگان را برای ساختن و راه اندازی بندر "دوفیوچر" در شهر داکار و نیز موزانبیک و سومالی لند و رواندا و الجزایر توسعه می دهند. امارات اخیرا نیز توافقنامه هایی را با مالی برای ایجاد تاسیسات پشتیبانی و لجستیکی و با جمهوری کنگوی دموکراتیک برای توسعه و مدیریت بندر "میاه عمیقه" به ارزش یک میلیارد دلار بسته است.
امارات همچنین در تلاش برای تقویت وضعیت خود به عنوان دروازه بازارهای آفریقا است. در کنار توسعه طلبی خود در بخش های سنتی، امارات به بخش بانکداری نیز یورش برده است؛ خصوصا از طریق بانک اسلامی دبی که فعالیتش در دو سال اخیر در کشور کنیا و چند کشور دیگر توسعه یافته است.
ابوظبی از طریق "یاه ست" خدمات "پهن باند" را توسعه داده که 19 بازار آفریقایی و 60 درصد جمعیت را پوشش می دهد. همزمان از پروژه های انرژی های تجدید پذیر در جمهوری سیشل حمایت مالی کرده است و شرکت " Emirates Global Aluminium " امارات عملیات صادرات بوکسیت خام را از پروژه معدنی خود در گینه راه اندازی کرده است.
علاوه بر این، امارات در موزانبیک حدود سه میلیارد و سیصد میلیون دلار در 52 پژوه در بخش های زراعی و آموزش و نفت و سایر آنها سرمایه گذاری کرده است.
ابوظبی سرمایه گذاری در بخش نفت نیجریه را نیز در سال آینده آغاز خواهد کرد. هدف ابوظبی استفاده از نیجریه به عنوان قطب فروش بنزین به سایر کشورهای غرب آفریقا است.
امارات پیش بینی می کند که میزان سرمایه گذاری اش در آفریقا در سال 2020 در سایه افزایش وام گرفتن کشورهای این قاره و رشد پروژه های زیربنایی به ویژه در بخش های انرژی، انرژی های نو، بهداشت، آموزش، کشاورزی ، راه آهن، جاده، تجارت و مناطق پشتیبانی و لجستیکی افزایش یابد چرا که بانک توسعه آفریقا ارزیابی می کند که فقط ساختار زیربنایی آفریقا نیاز به سرمایه گذاری 130 تا 170 میلیارد دلاری دارد.
امارات درتلاش برای تقویت جایگاه خود به عنوان پنجمین شریک تجاری کشورهای جنوب صحرای آفریقا با میزان تجارت بالغ بر 22 میلیارد دلار در سال 2018 میلادی است.
امارات در تلاش برای تحکیم جایگاه خود در فهرست 10 کشور اول صادره کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی به این کشورها در پایان سال جاری میلادی است. امارات به توافقنامه منطقه تجارت آزاد قاره آفریقا دل بسته است. با وجود اینکه پیش بینی اجرایی شدن این توافقنامه به طور کامل در سال 2020 وجود ندارد، اما شرکت های اماراتی راه را برای برقراری روابط در بازاری رو به اهمیت بیشتر هموار می کنند.
همزمان با گسترش منافع اقتصادی امارات در مناطق مختلف آفریقا، منافع نظامی و راهبردی امارات یا قدرت سخت واقعی این کشور نیز روی منطقه شاخ آفریقا متمرکز است. برخلاف ادعای امارات برای شکوفا کردن این منطقه، دخالت های نظامی این کشور و سیاست تمرکز نظامی اش در اریتره و سومالی لند، این منطقه را درگیر نبردهای بیشتر در آینده کرده است.
انتهای پیام/