آذربایجان شرقی| سند بومی آسیبهای اجتماعی در مرند تدوین شد
اداره بهزیستی شهرستان مرند، از جمله نهادهایی است که با ارائه خدمات به ۱۱ هزار نفر جامعه تحت پوشش خود، در سال های اخیر در برخی از بخش ها رتبه برتر استانی را کسب کرده است.
حسین محمدزاده، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مرند، با اشاره به اینکه بیش از 11 هزار نفر تحت پوشش بهزیستی مرند هستند، اظهار داشت: یارانه 861 خانوارهای افراد بهبود یافته به تعداد 3 هزار و 7 نفر در شهرستان مرند در سال گذشته افزایش پیدا کرد.
وی افزود: به ازای هر معلول و یا فرد تحت پوششی که در واحدهای تولیدی به کار گرفته شوند، 20 میلیون تومان وام به کارفرما تعلق می گیرد و بعد از 2 سال نیز وام توسعه اختصاص پیدا می کند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند تصریح کرد: هزار و 210 معلول در روستاها تحت پوشش هستند که در هر روستا نیز یک فرد به عنوان تسهیل گر آموزش داده شده و نیازهای معلولان را مرتفع می کند.
محمدزاده در ادامه از راه اندازی سامانه طلاق خبر داد و گفت: زوجین قبل از مراجعه به دادگستری، الزام قانونی وجود دارد که باید در این سامانه ثبت نام کرده و توسط کارشناسان از خدمات مشاوره بهره مند می شوند.
وی تاکید کرد: سال گذشته 10 میلیارد ریال کمک مردمی جذب بهزیستی مرند شد که در مقایسه با سال های گذشته افزایش چشمگیری دارد.
تدوین سند بومی آسیبهای اجتماعی در مرند
محمدزاده همچنین با بیان اینکه اداره بهزیستی شهرستان مرند طبق دستورالعمل سازمانی خود در 4 حوزه پیشگیری، توانبخشی، امور اجتماعی و مشارکت های مردمی با 180 سرفصل کاری خدمات خود را ارائه می کند، اظهار داشت: 4 موسسه خیریه و 21 مرکز غیردولتی مجوزدار زیر نظر این اداره در حال فعالیت و خدمت رسانی هستند.
وی همچنین از فعالیت 26 موسسه و مرکز غیردولتی با مجوز اداره بهزیستی در شهرستان مرند خبر داد و اذعان داشت: موسسه های خیریه سنگبران میشو، فرشتگان مهر، سامان، خرداندیشان سرای مهر، ندای مهر انیس، حصین رزاق و طلوع خورشید و مراکز غیردولتی مثل مراکز روزانه توانبخشی و مراکز مشاوره و کلینیک های مددکاری از جمله این موسسه ها و مراکز هستند.
رئیس بهزیستی شهرستان مرند با اشاره به اینکه در 20 سال آینده درصد سالمندی شهرستان مرند به 30 درصد می رسد، گفت: سالمندی جمعیت، معلولیت هایی را به وجود می آورد که کارگاه های پیشگیری از معلولیت در دوره سالمندی برای هزار نفر در سال گذشته برگزار شد.
ایجاد اشتغال برای 112 فرد تحت پوشش بهزیستی در مرند
وی در ادامه تصریح کرد: 5 هزار و 100 نفر معلول تحت پوشش در شهرستان مرند وجود دارد که به هزار و 100 نفر از معلولین شدید و خیلی شدید مستمری پرداخت می شود.
رئیس بهزیستی شهرستان مرند با اشاره به اینکه 17 منزل معلولین شهرستان مرند در سال گذشته با 30 میلیون تومان مناسب سازی شد، اذعان داشت: سال گذشته برای 112 نفر از افراد تحت پوشش شغل ایجاد شده است که 61 نفر معلول، 36 نفر زنان خودسرپرست و 15 نفر بهبودیافته بودند که 2 میلیارد و 400 میلیون تومان بابت اشتغال آنها پرداخت شد.
وی افزود: 260 میلیون تومان در سال گذشته برای 36 نفر در جهت ایجاد مشاغل خانگی تسهیلات پرداخت شد، همچنین 51 نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی به کارگاه ها معرفی شدند که بیمه آنها پرداخت می شود.
رئیس بهزیستی شهرستان مرند ابراز داشت: 343 دانش آموز و 57 دانشجو در شهرستان مرند تحت پوشش بهزیستی هستند که هزینه های تحصیل آنها پرداخت می شود.
محمدزاده همچنین از اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه خبر داد و عنوان کرد: بهزیستی به جای اینکه معلولین را به اداره بکشاند، خود در روستاها و مناطق حضور پیدا کرده و ارائه خدمات می دهد.
وی افزود: برای هر روستا یک تسهیل گر به معلولین آموزش های لازم را ارائه می دهند، شهرستان مرند در این طرح رتبه اول استان را کسب کرده است.
محمدزاده در پایان از تدوین سند آسیب های اجتماعی سال 1397 در شهرستان مرند خبر داد و گفت: بر اساس این سند، خشونت، اعتیاد و طلاق 3 اولویت اول آسیب های اجتماعی در شهرستان مرند شناخته شدند که در این سند راهکارهای بومی شهرستان برای پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی ارائه شده است.
بهزیستی مرند رتبه اول اشتغال آذربایجان شرقی را کسب کرد
کارشناس مسئول امور اشتغال بهزیستی مرند نیز به خبرنگار تسنیم در مرند گفت: اداره بهزیستی شهرستان مرند در سال جاری یکی از فعال ترین ادارات بهزیستی استان در حوزه اشتغال است و رتبه اول استان را در بین ادارات بهزیستی کسب کرد.
رضوان محمد آقازاده افزود: 90 نفر از توانخواهان با محدودیت های جسمی، شنوایی و بینایی و 35 نفر از زنان سرپرست خانوار معرفی و 383 میلیون تومان وام خوداشتغالی به آنان اختصاص پیدا کرد.
کارشناس مسئول امور اشتغال بهزیستی شهرستان مرند ادامه داد: 113 نفر نیز از گروه هدف تحت پوشش، حق بیمه کارفرمایی و خویش فرمایی را دریافت می کنند.
دفتر مداخله در کاهش طلاق در دادگستری مرند مستقر شد
کارشناس مسئول امور اجتماعی بهزیستی مرند نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم در مرند، با تشریح عملکرد حوزه امور اجتماعی گفت: به 488 نفر از زنان سرپرست خانواده 197 میلیون تومان مستمری پرداخت شده است،پرداخت 7 میلیون و 500 هزارتومان جهت ارتقاء علمی و تربیتی فرزندان زنان سرپرست خانوار، واریز حق بیمه زنان شهری سرپرست خانوار به مبلغ 89 میلیون تومان، کمک 5 میلیون و 500 هزار تومانی به خانواده های دارای فرزند، پرداخت سرمایه کار آماده سازی شغلی به مبلغ 30 میلیون تومان، کمک به خانواده های دارای فرزندان چند قلو، کمک به نگهداری کودکان و نوجوانان در خانواده، پرداخت یک میلیارد و 323 میلیون تومان یارانه هدفمندی برای 991 نفر و کمک هزینه معیشت زنان سرپرست به تعداد 158 نفر به مبلغ 190 میلیون تومان در این حوزه انجام شده است.
محمد حیدری همچنین از ارائه خدمات مرکز اورژانس اجتماعی 123 در شهرستان مرند خبر داد و ابراز داشت: این مرکز خدمات خود را به صورت تیم ثابت در مرکز و تیم های مددکاری و مشاوره ای سیار با واحد 123 ارائه می کند، مداخله به صورت اورژانسی در پدیده هایی مثل خودکشی، همسرآزاری، کودک آزاری، سالمندآزاری، خشونت های خانوادگی از جمله این خدمات است که به صورت شبانه روزی و 24 ساعته ارائه می شود.
کارشناس مسئول امور اجتماعی بهزیستی مرند افزود: در 6 ماهه اول امسال هزار و 700 نفر به صورت تلفنی، حضوری و یا واحد مداخله این مرکز، خدمات دریافت کردند، ساختمان این مرکز محل ملاقات فرزندان و والدین طلاق داده شهرستان است که به صورت مستمر انجام می شود.
وی یکی دیگر از مراکز فعال در این حوزه را مرکز مداخله در کاهش طلاق اداره بهزیستی در دادگستری دانست که در 6 ماهه اول امسال 544 زوج به این مرکز ارجاع داده شده و 50 مورد با مداخلات روانشناختی منجر به سازش شده است.
حیدری در ادامه اذعان داشت: اداره بهزیستی شهرستان مرند 35 مهد کودک شهری و 38 مهد کودک روستایی دارد که در 6 ماهه اول امسال برای هزار و 449 کودک مهدهای روستایی 60 میلیون تومان از بابت هزینه غذای گرم پرداخت شده و شهریه 73 نفر از کودکان خانواده های بی بضاعت به مبلغ 3 میلیون و 500 هزار تومان پرداخت شده است.
بیش از 5 هزار معلول مرندی از خدمات توانبخشی بهره مند شدند
همچنین کارشناس مسئول توانبخشی بهزیستی مرند در گفتگو با خبرنگار تسنیم در مرند، با بیان اینکه در حوزه توانبخشی در مجموع 5 هزار و 344 نفر از معلولیت خفیف تا خیلی شدید تحت پوشش بهزیستی هستند، گفت: در 6 ماهه امسال به 114 نفر خدمات فیزیوتراپی، به 2 هزار نفر از توانخواهان خدمات بینایی سنجی و 226 نفر خدمات مشاوره ای و روانشناسی ارائه شده است.
مسعود پورایوبی تاکید کرد: در این حوزه 2 هزار نفر از توانخواهان مشمول افزایش هدفمندی یارانه قرار گرفته اند که به خانواده های یک نفره 108 هزار و 500 تومان، 2 نفره 215 هزار و 500 تومان، 3 نفره 289 هزار تومان، 4 نفره 384 هزار و 500 تومان، 5 نفره 416 هزار و 500 تومان و در مجموع 430 میلیون تومان پرداخت شده است.
به گفته کارشناس مسئول توانبخشی بهزیستی شهرستان مرند هزار و 300 توانخواه ذهنی، هزار و 250 توانخواه شنوایی، 55 بیمار خاص، 300 بیمار روانی، هزار و 900 بیمار جسمی حرکتی، 78 ضایعه نخاعی، 450 توانخواه بینایی و 11 بیمار متابولیک تحت پوشش بهزیستی شهرستان مرند هستند.
وی با بیان اینکه به هزار و 160 نفر از توانخواهان 80 میلیون تومان مستمری در 6 ماهه اول امسال پرداخت شده است، گفت: در حوزه توانبخشی به توانخواهان ضایعه نخاعی خدمات ویژه ای ارائه شده که تامین هزینه حق پرستاری، هزینه وسایل بهداشتی توانخواهان آسیب نخاعی به تعداد 76 نفر به مبلغ 103 میلیون تومان از جمله آن هاست.
کارشناس مسئول توانبخشی بهزیستی شهرستان مرند در ادامه ابراز داشت: در مرکز سالمندان سرای مهر مرند 48 نفر در مرکز نگهداری معلولین ذهنی، جسمی و حرکتی 113 نفر و در مرکز نگهداری بیماران روانی 91 نفر نگهداری شده و خدمات بازتوانی دریافت می کنند.
وی افزود: خدمات آموزشی و توانبخشی نیز به صورت روزانه برای 45 کودک ناشنوا و عقب مانده ذهنی در 2 مرکز توانبخشی روزانه ارائه می شود.
به گفته پورایوبی برای نگهداری و توانبخشی این افراد در 6 ماهه اول امسال یک میلیارد و 251 میلیون تومان یارانه پرداخت شده، تعدادی از نگهداری شنوندگان، بی سرپرست و یا مجهول الهویه بوده که بهزیستی 249 میلیون و 500 هزار تومان یارانه برای نگهداری آنان به موسسات خیریه نگهداری پرداخت کرده است.
اجرای طرح غربالگری شنوایی و بینایی برای 2 هزار نفر
کارشناس مسئول پیشگیری و مشارکت های مردمی اداره بهزیستی مرند نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم در مرند، با اشاره به اینکه در 6 ماهه اول امسال هزار و 303 متولد سالجاری شهرستان تحت غربالگری شنوایی قرار گرفتند، گفت:740 کودک 3 تا 6 ساله نیز در این مدت مورد بررسی بینایی قرار گرفتند، اجرای طرح غربالگری شنوایی و بینایی و تشخیص به موقع اختلالات موجب اقدام درمانی در وقت طلایی شده و از بروز معلولیت های بینایی و شنوایی پیشگیری می کند.
خدیجه مساوات خاطرنشان کرد: هزار و 600 نفر هم در 69 کلاس برگزار شده در خصوص آموزش های پیش از ازدواج و آموزش زندگی خانواده دوره دیدند، همچنین تعداد 921 نفر از همشهریان مرندی در این مدت به مراکز مشاوره اداره بهزیستی جهت اخذ مشاوره در خصوص ازدواج، مشکلات زناشویی و فرزند پروری مراجعه کردند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه 453 نفر در 6 ماهه اول امسال در 2 کمپ پذیرش شدند، اذعان داشت: 145 نفر جهت ترک اعتیاد به مرکز درمانی سرپایی سینا ارجاع داده شدند، تعداد 90 نفر نیز بیماران سوء مصرف مواد مخدر به مرکز گذری (دی آی سی) مراجعه کرده و یا از تیم سیار این مرکز، خدمات دریافت کردند.
مسئول پیشگیری و مشارکت های مردمی اداره بهزیستی مرند راه اندازی و مرکز مشاوره ژنتیکی در شهرستان مرند را از جمله عملکرد این اداره برای پیشگیری از شیوع معلولیت دانست و ادامه داد: مشاوره ژنتیکی به صورت رایگان در این مرکز به مددجویان تحت پوشش و مردم عادی از طریق پرداخت یارانه به مرکز ارائه می شود.
مساوات در بخش دیگری اظهار داشت: یکی از مراکز نگهداری بهزیستی موسسه خیریه«سنگبران میشو» است که در این مرکز در مجموع 213 نفر معلول ذهنی و روانی با کمک های مردمی و یارانه بهزیستی نگهداری می شود.
وی افزود: در موسسه خیریه «فرشتگان مهر» مرند هم 10 نفر از دختران 12 تا 18 سال نگهداری می شوند که هزینه های درمانی، تحصیلی، تغذیه و تفریح این ها به عهده خیرین است.
گزارش: بیت اله احمدی
انتهای پیام/111/ ت