رستمی: حوزه‌ها و دانشگاه‌ها "عدالت" و "مبارزه با فساد" را تبیین کنند

رستمی: حوزه‌ها و دانشگاه‌ها "عدالت" و "مبارزه با فساد" را تبیین کنند

نماینده ولی فقیه در دانشگاه‌ها گفت: عدالت و مبارزه با فساد از نیازهای مورد مطالبه جامعه است که باید این مفاهیم تعریف و تبیین شوند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها پیش از خطبه‌های نمازجمعه امروز تهران اظهار داشت: در ماه‌های اول انقلاب، آیت‌الله مفتح و آیت‌الله مطهری دو متفکر و اندیشمند حوزوی که در دانشگاه‌ها، پناهگاه و رهبر فکری دانشجویان بودند، توسط جریان و گروهی که مدعی خوانش درست از اسلام و مقابله با تحریف بود، به شهادت رسیدند.

وی افزود: اسلام همواره با دو تهدید مواجه است؛ نخست تهدید خوانش متحجرانه و بدون اجتهاد از دین و تهدید دیگر خوانش سهل‌انگارانه و بی‌توجه به قوائد و پایه‌های دین است. 

رستمی بیان کرد: امام علی (ع) با این دو جریان مواجه بوده است. تا به امروز نیز این دو جریان وجود دارند. حوزه‌ها باید از دین مراقبت کنند و ماموریت اصلی دانشگاه‌ها شناسایی و پاسخ به نیازهای جامعه است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه انقلاب اسلامی شعار نجات انسان‌ها از تمام بلاهای دین‌گریزی و ستم حاکمان را سر داد، گفت: آنچه در قانون اساسی آمده بسیار فراتر از توجه به یک مرز و بوم است. خواست و مطالبه انقلابیون رفع ظلم از بشریت بوده است؛ این همان چیزی است که در بیانیه گام دوم هم آمده است. به گفته رهبر انقلاب پیروزی انقلاب، پایان کار نیست و باید دولت و جامعه اسلامی شکل بگیرد. اکنون در مرحله شکل‌گیری دولت اسلامی هستیم.

وی اضافه کرد: پس از شکل‌گیری دولت اسلامی، باید جامعه اسلامی شکل بگیرد. این جامعه مبتنی بر اسلام است و در نهایت باید به سوی تمدن اسلامی حرکت کنیم. این هدف (تمدن اسلامی) بزرگ و بلند و رسیدن به آن نیازمند زحمات فراوان است. حرکت برای این هدف و تولید فکر، اندیشه، اقدام و راهبرد کار نهادهای بنیادین و فکری از جمله حوزه‌ها و دانشگاه‌ها است.

رستمی گفت: حذف متفکری مانند مفتح از ابتدای انقلاب جامعه را به این موضوع متوجه کرد که دور بودن دو نهاد حوزه و دانشگاه از هم، منجر به ناتوانی در حرکت به سمت اهداف خواهد شد. بسیاری به دنبال جدایی این دو نهاد از هم بودند؛ اما به واسطه دین‌داری دانشجویان و اساتید و جامعه دینی اجازه داده نشد این توطئه خطرناک شکل بگیرد. انقلاب اسلامی این دو نهاد را پیوند داد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه یعنی به نتیجه رساندن و به هم گره زدن دو توان و قوه محرک برای به حرکت درآوردن جامعه است. راهکارها و الزامات و... در وحدت حوزه و دانشگاه باید مورد بررسی قرار بگیرد. هر کدام که به وظایف خود عمل می‌کنند، باید به هماهنگی و حرکت افقی هم توجه داشته باشند. وحدت به معنای پذیرش کامل تخصص‌ها و روش‌ها نیست، بلکه هر کدام باید در حوزه خود تخصصی فعالیت کنند و واقع‌نگرانه به مسائل نگاه کنند.

وی گفت: نوگرایی و آینده‌نگری در حوزه و دانشگاه جزو الزامات حرکت وحدتی است. حوزه و دانشگاه از یکدیگر می‌توانند موضوعات فراوانی یاد بگیرند.

رستمی خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه نکات مثبتی دارند که باید مورد استفاده دانشگاه‌ها قرار بگیرد. دانشگاه‌ها نیز موضوعات مثبت و مفیدی دارند که حوزویان باید به آن توجه داشته باشند و از آن‌ها استفاده کنند و فرابگیرند. حوزه و دانشگاه بازوهای اصلی و قوه عاقله مهمی هستند که برای برون رفت از مشکلات باید راهکار ارائه بدهند. برای رسیدن به تمدن اسلامی نیازهایی داریم و این تمدن و جامعه مولفه‌ها و شاخصه‌هایی دارد که باید بدان توجه کرد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه با جریان طاغوتی در نظام سلطه مواجه‌ایم که با ابزارهای نوین در حال بردگی تعقل و احساسات بشر هستند، گفت: دانشگاه و حوزه باید در این خصوص راهکار ارائه بدهند و در خصوص تمدن اسلامی باید نظریه‌پردازی کنند. تولید محتوا برای تمدن نوین اسلامی از جمله وظایف این دو نهاد مهم است. عدالت و مبارزه با فساد از نیازهای مورد مطالبه جامعه است که باید این مفاهیم تعریف و تبیین شوند. 

وی با بیان اینکه دشمن در حوزه اقتصاد وارد جنگ با مردم ایران شده است، گفت: دشمن در حوزه‌های سخت ناتوان شده، اما فشار اقتصادی وارد کرده تا امید و انگیزه مردم را به چالش بکشد. ملت نشان داده که در صحنه‌های سخت دشمن را به شکست کشانده و امیدوارم در این حوزه نیز دشمن به شکست خواهد رسید؛ اما برای شکست دشمن باید راهکار علمی ارائه داد که این راهکارها باید از حوزه و دانشگاه بیرون آید.

رستمی در خصوص سبک زندگی و اختلاط فضای حقیقی و مجازی عنوان کرد: تبیین شاخصه‌های سبک زندگی اسلامی ایرانی به عهده حوزه و دانشگاه است. به برکت انقلاب اسلامی، اتفاقات خوبی در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها رخ داده و از ابزارها و روش‌های دانشگاهی و حوزوی مشترکاً استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon