گیلان| «بومیسازی تولید» راهکاری برای عبور از تحریمها + فیلم
در شرایط فعلی کشور رونق تولید و حمایت از تولیدات داخل یکی از اساسیترین فاکتورها و روشهای مقابله با تحریمهای اقتصادی و غلبه بر مشکلات اقتصادی کشور است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، نمایشگاه «فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید گیلان» در محل نمایشگاههای بینالمللی استان گیلان برپا شد و بسیاری از تولیدکنندگان انواع کالاها و محصولات ایرانی در این نمایشگاه حضور پیدا کردند.
این نمایشگاه دارای 65 غرفه بود که 6 واحد صنایع فولاد، 9 واحد قطعات خودرو، 12 واحد تجهیزات و ماشینآلات، 8 واحد صنایع برق و الکترونیک، 7 واحد صنایع شیمیایی و پلاستیکی، 7 واحد صنایع لوازم خانگی و ساختمان نیز از جمله صنایعی هستند که در نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید گیلان حضور داشتند.
همچنین 5 واحد فناوری، 3 واحد صنایع معدنی، 6 واحد از سایر حوزهها، 6 واحد شرکتهای دانشبنیان، 5 واحد مراکز علمی و پژوهشی و 7 واحد تشکلها و ادارات نیز در این نمایشگاه حضور داشتند و تعداد مجموعهها و واحدهای مشارکتکننده در این نمایشگاه نیز 81 واحد بود.
مقام معظم رهبری از سال 1378 تاکنون با تعیین شعارهای سالانه در واقع افق روشنی برای حرکت نظام مشخص کردند و در طول 10 سال گذشته نیز نامگذاری سالها با محوریت اقتصاد، رونق تولید و حمایت از کالای داخلی بوده که نشاندهنده دغدغههای رهبر انقلاب نسبت به پیشرفت و توسعه اقتصاد کشور است.
رهبر معظم انقلاب با ارزیابی مشکلات اقتصادی کشور سال 98 را به نام «رونق تولید» نامگذاری کردند؛ ایشان حل مشکلات اشتغال و بیکاری، کاهش تورم، توازن بودجه، افزایش ارزش پول ملی، حل مشکلات فقر، حل مشکلات کمککاری کارخانجات، حل مشکلات معیشتی طبقات مختلف مردم و عدم نیاز به بیگانگان و دشمنان را از جمله فواید رونق تولید دانستند.
توجه و حمایت از تولید ملی از مهمترین و کلیدیترین مولفهها برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور است چرا که با به گردش درآمدن چرخهای تولید کشور، بسیاری از مسائل و بحرانهای فعلی اقتصاد جامعه از بنبست خارج خواهد شد و در شرایط فعلی باید از واردات کالاهای مصرفی غیرضروری جلوگیری شود تا تولیدات داخلی توان رقابت و رشد را داشته باشد.
البته لازم است که از توان و دانش نیروهای متخصص و نخبه کشور برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی استفاده شود تا کالاهای تولید داخل کیفیت لازم برای رقابت با کالاهای خارجی را داشته باشند.
با وجود اینکه میدانیم حمایت از تولیدات داخلی یکی از حلقههای گمشده در اقتصاد کشور است اما این مهم در استانهایی نظیر گیلان که دیو بیکاری در آن تنوره میکشد و بسیاری از مردم از لحاظ معیشتی با سختیها و مشکلات متعددی روبهرو هستند از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وقتی در استان گیلان سخن از تولید به میان میآید، بنا به شرایط اقلیمی و جغرافیایی معمولاً ذهنها به سرعت به طرف زراعت، باغبانی، آبزیپروری و صنایع دستی میرود اما نباید از یاد برد که بسیاری از کارگاهها، کارخانههای کوچک و بزرگ در گیلان در عرصه صنایع مختلف نظیر تولیدات شیمیایی، الکترونیک، نساجی و معدنی مشغول فعالیت هستند که با سختیهای مختلفی روبهرو هستند.
از طرفی برپایی نمایشگاه «فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید گیلان» فرصت مناسبی برای شناخت برخی ظرفیتهای درون استانی مرتبط با رونق تولید، بهبود وضعیت اقتصادی و شناسایی فرصتهای شغلی است و موجب افزایش تعامل مصرفکنندگان با تولیدکنندگان نیز میشود.
انتظار میرود که شرکتهای تولیدی استان گیلان با در نظر گرفتن اهمیت صادرات تولیدات داخلی، استفاده از ظرفیت صادرات کالاها به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا و با استفاده از ظرفیت کشورهای حوزه دریای خزر گامهای مهمی در عرصه رونق تولید و بهبود اقتصاد بردارند که البته نیازمند حمایتهای لازم هم هستند.
یکی از تولیدکنندگان گیلانی در نمایشگاه «فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید گیلان» در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه در حقیقت ارتباط مستقیم مشتریان با تولیدکنندگان است که دارای اثرات مثبت و همافزایی زیاد است.
یکی دیگر از تولیدکنندگان گیلانی نیز با اشاره به اهمیت بومیسازی و دور زدن تحریمها گفت: داخلیسازی در صنعت نیازمند آمادهسازی زیرساختهای متناسب با آن است که در طول یک سال گذشته گامهای موثری در راستای بومیسازی بسیاری از قطعات خودرو و ماشینآلات برداشته شد طوری که 90 درصد این قطعات ساخت داخل بود.
وی افزود: یکی دیگر از مسائل مهم در برگزاری نمایشگاه «فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید گیلان» در حقیقت حضور تولیدکنندگان و سازندگان استان به شکل مستقیم و تعامل آنان با مصرفکنندگان بود و تولیدکنندگان محصولات را با مشخصات فنی معرفی میکردند که این اقدامات در دور زدن تحریمها و داخلیسازی قطعات موثر است.
یکی از تولیدکنندگان نیز با معرفی طرح «تاپ» بهعنوان طرح اولویتدار وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 98 بیان داشت: این طرح امسال با هدف توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار و در 3 بخش سربازتاپ، دانشجوتاپ و استادتاپ اجرا شد که بر اساس آن میتوان از کمک و توانایی دانشگاهیان و دانشجویان در بخش صنعت بهرهمند شد.
یکی از بازدیدکنندگان این نمایشگاه نیز با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با رونق تولید و بهرهگیری از توانایی جوانان اظهار داشت: مقام معظم رهبری نیز بارها و با روشهای مختلف به فعالان علمی جامعه مساله رونق تولید و بهرهگیری از توانایی جوانان را تاکید کردند چون ما نیروهای متفکر، جوان، تحصیلکرده، خلاق و متعهد زیادی در این کشور داریم که میتوانند در بخش صنعت موثر باشند.
انتهای پیام/612/ح