تهدید آمریکا به افزایش تحریمهای سودان جنوبی
آمریکا از تحریم هر فردی خبر داد که در روند اجرایی شدن توافقنامه صلح سودان جنوبی مانع تراشی کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت خزنه داری آمریکا دوشنبه 25 آذر نام وزیر امور کابینه و وزیر دفاع سودان جنوبی را به فهرست افراد تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی( اوفک ) از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه اضافه کرد. وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه خود مدعی شده بود این وزیران در روند گفتوگوهای صلح اخلال ایجاد میکنند و به درگیریها در سودان جنوبی دامن میزنند. سودان جنوبی در اعتراض به تحریم دو نفر از مقامات بلندپایه این کشور سفیر خود را از واشنگتن فراخواند.
سفیر آمریکا در سودان جنوبی در یک نشست مطبوعاتی گفت: تحریم ابزاری ( سلاح ) آزموده شده واشنگتن محسوب میشود که آن را در مورد هر دولتی که بخواهد، بدون تردید به کار میگیرد.
توماس هوچک با اشاره به تحریم دو نفر از وزیران سودان جنوبی اظهار داشت: واشنگتن تحریمهای اخیر علیه جوبا را لغو نمیکند، بلکه از سلاح تحریم همچنان استفاده خواهد کرد.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، پس از آنکه جوبا و مخالفان مسلح نتوانستند دولت وحدت ملی تشکیل دهند آمریکا در نوامبر گذشته سفیر خود را از سودان جنوبی فراخواند. آمریکا معتقد است رئیس جمهور سودان جنوبی توانایی لازم را برای تشکیل دولت وحدت ملی ندارد و رهبرمخالفان مسلح در تشکیل چنین دولتی جدی نیست.
سفیر آمریکا که مدتی است به سودان جنوبی بازگشته است، از دولت جویا و رهبر مخالفان مسلح خواست که هرچه سریع تر دولت وحدت ملی تشکیل دهند. این درخواست درحالی مطرح شدهاست که دولت جوبا و رهبر مخالفان مسلح سودان جنوبی هفته گذشته توافق کردند یک دولت انتقالی طی 100 روز آینده در سودان جنوبی تشکیل دهند.
سودان جنوبی در سال 2011 با دخالت کشورهای غربی از سودان جدا شد، اما از سال 2013 تاکنون این کشور صحنه یک جنگ داخلی خونین بوده است؛ این جنگ تاکنون حدود 400 هزار کشته و بیش از 2.5 میلیون آواره بر جای گذاشته است.
انتهای پیام/