درخواست بسیج دانشجویی از مجلس: بودجه ۹۹ را اصلاح کنید

درخواست بسیج دانشجویی از مجلس: بودجه 99 را اصلاح کنید

جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی با انتشار نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس اشکالات اساسی لایحه بودجه سال ۹۹ را در ۷ بند، برشمردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی با انتشار نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس اشکالات اساسی لایحه بودجه سال 99 را در 7 بند، برشمردند.

در این نامه آمده است:

با سلام و احترام به استحضار مجلس شورای اسلامی می‌رساند که اشکالات لایحه بودجه 1399 به شرح ذیل است:

اول) در زمانی که کشور با بحران خصوصی‌سازی و تاراج اموال دولتی مواجه است دولت و معاونت برنامه و بودجه به طور ناباورانه‌ای میزان درآمد خود را از فروش اموال دولتی 50 هزار میلیارد تومان برآورد کردند در حالیکه این برآورد در سال 98، 4 هزار میلیارد تومان بوده و جای تعجب بسیاری است که این برآورد درآمد از درآمد نفت که به صورت غیرواقع بینانه‌ای محاسبه شده نیز حدود 2 هزار میلیارد تومان بیشتر است.

این واگذاری عملا دست دولت را از داشتن سرمایه خالی می‌کند و عملا هیچ پشتوانه‌ای برای آن باقی نمی‌گذارد.

دوم) آقای نوبخت از بودجه 99 به عنوان بودجه مقاومتی نام بردند در حالیکه در بودجه 99 میزان سهم صندوق توسعه ملی از درآمد فروش نفت از 36 درصه به 20 درصد کاهش پیدا کرده است و به عنوان قرض به منابع درآمدی دولت اضافه شده که عملا جزو منابع درآمدی نفتی محسوب می‌شود (که حدود 30 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود)

از طرفی دیگر میزان درآمد از فروش نفت حدود 48 هزار میلیارد تومان برآورد شده است(با احتساب فروش یک میلیون بشکه در روز با قیمت 50 دلار).

سومین بخش درآمد نفتی نیز برداشت 3.4 میلیارد یورویی(معادل 53 هزار میلیارد تومان می شود) از صندوق توسعه ملی در قالب تبصره 4 لایحه بودجه است.

مجموع درآمد دولت از نفت در بودجه 99 حدود 131 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که عملا با بیان جناب دکتر نوبخت فرسنگ‌ها تفاوت دارد.

سوم) درآمد نفتی در لایحه بودجه 98 به صورت غیرواقع بینانه محاسبه شده است. در حال حاضر میزان فروش نفت حدود 300 هزار بشکه با قیمت بشکه ای 54 دلار می‌باشد حال چگونه است که در بودجه 99 میزان فروش روزانه 1 میلیون بشکه با قیمت 50 دلار برآورد شده است؟به نظر می‌رسد دولت آمار و ارقام فعلی فروش نفت را نمی‌بیند که فروش نفت در بودجه 99 را افسانه‌ای درنظر گرفته است.

چهارم) ثمره این برآورد درآمد واهی نفتی چیزی جز کسری بودجه و در مرحله بعد خلق نقدینگی و در نهایت تورم، افزایش فشار بر مردم، استفاده چندباره از صندوق توسعه ملی هیچ ثمره دیگری در پی ندارد.

با این اوصاف وعده ایجاد اشتغال 1 میلیونی در سال 99 که توسط آقای نوبخت بیان شد به جز وعده سرخرمنی بیش نخواهد بود کما اینکه تاکنون نیز چنین بوده است.

پنجم) تخصیص 10.5 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی از کدام منبع واهی دولت در بودجه تامین می‌شود؟احیانا از همان درآمدهای نفتی افسانه ای که بیان شد؟! البته اگر اشتباه و فسادآور بودن اصل ماجرای تخصیص دادن ارز 4200 تومانی را کنار بگذاریم...

ششم) با فرض کاهش مصرف بنزین از 98 به 80 میلیون لیتر در روز که با توجه به آمار مصرف بنزین در یک ماه اخیر، منطقی به نظر می‌رسد. در نتیجه، میزان درآمد ناشی از فروش بنزین(63 میلیون لیتر سهمیه ای و 17 میلیون لیتر آزاد) حدود 52 هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

بنابراین درآمد ناشی از فروش سایر فرآورده های نفتی در سال آینده باید حدود 25 هزار میلیارد تومان باشد و این در حالی است که درآمد در سال جاری حدود 10 هزار میلیارد تومان بوده است. به همین دلیل، انتظار می رود قیمت فروش گازوئیل، نفت سفید، گاز مایع و نفت کوره در سال آینده دو برابر می شود و قطعا پس از آن باید منتظر افزایش قیمت اجناس و کالاها باشیم و آن وقت دیگر اتفاقات آتی در مقابل حوادث آبان 98 سوء تفاهم خواهد بود.

هفتم) با تمام مسائل و مشکلات بیان شده در لایحه بودجه 99 باید بیان شود که بسیاری از دوستان هنرپیشه و افراد حقیقی و حقوقی از دادن مالیات معاف هستند و باید به این موضوع اشاره گردد که آن ها صدای آبان 98 نبودند بلکه عاملان دردسر بودجه 99 هستند.

با توجه به وضعیت نامتناسب بودجه 99 می توان گفت عملا این بودجه خلاف منویات مقام معظم رهبری و همچنین بیانیه گام دوم مبتنی بر متوازن سازی بودجه و کاهش وابستگی بودجه نسبت به نفت است.

در نهایت از تمامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست می‌شود که ضمن مخالفت با کلیات این لایحه نسبت به اصلاح ساختار بودجه اقدام نمایند.

والسلام علی من التبع الهدی

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران