پروژه موزه تاریخ طبیعی کهگیلویه و بویراحمد راکد شد

پروژه موزه تاریخ طبیعی کهگیلویه و بویراحمد راکد شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به پروژه موزه تاریخ طبیعی استان گفت: این پروژه جزو مصوبات سفر هیئت دولت نهم به استان بود اما با وجود ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی در دولت‌های بعدی اعتبار لازم به آن داده نشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، اسدالله هاشمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اداره‌کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد 312 هزار هکتار از وسعت استان‌های کهگیلویه و و بویراحمد، اصفهان و خوزستان را مدیریت می‌کند و یک پارک ملی، هفت منطقه حفاظت شده و پنج منطقه شکار ممنوع را تحت مدیریت دارد.

هاشمی با بیان اینکه به لحاظ تنوع زیستی، جانوری و گیاهی از استان‌های شاخص کشور هستیم، افزود: ذخیره‌گاه زیست‌کره دنا با مساحت بیش از 255 هزار هکتار یازدهمین ذخیره‌گاه زیست کره کشور و پانصد و پنجاهمین ذخیره‌گاه زیست کره در شبکه ذخیره‌گاه‌های کره زمین محسوب می‌شود که ثبت بین‌المللی شده است.

وی عنوان کرد: 331 گونه مهره‌دار در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که حدود 20 درصد مهره‌داران کشور را شامل می‌شود و علاوه بر این 22 درصد پستانداران کشور، 45 درصد پرندگان، هشت درصد خزندگان، 13 درصد دوزیستان و هشت درصد ماهیان کشور و همچنین حدود 20 درصد گونه‌های گیاهان دارویی کشور در بخشی از ذخیره‌گاه زیست کره دنا شناسایی شده است.

مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کمبود امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز برای حفاظت از محیط زیست استان، گفت: طبق استاندارد باید به‌ازای هر یک هزار هکتار از مناطق حفاظت شده یک محیط‌بان وجود داشته باشد و با این استاندارد ما باید باید 313 محیط‌بان داشته باشیم این در حالی است که هم‌اکنون 75 محیط‌بان کار حفاظت از محیط زیست استان را انجام می‌دهند.

افزایش قطع درختان بلوط در یاسوج

هاشمی با بیان اینکه وظیفه حفاظت از محیط زیست یک وظیفه همگانی بوده و امکان ندارد اقتصاد بدون توجه به محیط زیست به جایی برسد، عنوان کرد: تهدید جدیدی که بعد از گران شدن بنزین محیط زیست استان را تهدید می‌کند قطع درختان بلوط به‌ویژه به صورت شبانه و به‌ویژه در حاشیه شهر یاسوج بوده که مشکلاتی را به‌وجود آورده است.

وی ادامه داد: برای نخستین بار صدور پروانه‌های فروش شکار در استان با هدف حفاظت و بهره برداری و برگرداندن منافع حفاظت به جوامع روستایی و محلی در دستور کار قرار گرفته که در این راستا برای پنج راس در دنا و 10 راس در منطقه حفاظت شده خائیز پروانه‌ها ی قانونمند صادر می‌شود و 90 درصد درآمد این طرح در راستای آموزش و حفاظت از محیط زیست در جوامع محلی هزینه می‌شود.

افزایش گونه نادر پلنگ در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد از افزایش تعداد گونه‌های جانوری در مناطق حفاظت شده استان خبر داد و گفت: گونه نادر پلنگ از جمله گونه‌هایی بوده که تعداد آن در استان رو به افزایش است و در این حوزه وضعیت به‌خوبی پیش می‌رود.

هاشمی با بیان اینکه بودجه عمرانی محیط زیست تخصیص خوبی ندارد، عنوان کرد: در شهرستان دنا 600 میلیون تومان برای حقوق پرسنل نیاز داریم که از این میزان تاکنون تنها 290 میلیون تومان تخصیص یافته و مجبور هستیم که از سهم بودجه برخی شهرستان‌ها بودجه دنا را تامین می‌کنیم که مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

وی ابراز کرد: شهرستان‌های بهمئی و کهگیلویه نیاز به ایستگاه سنجش هوا دارند و با وجود اینکه اعلام کردیم شهرستان بهمئی دروازه ورود گرد و غبار به استان است این موضوع تاکنون محقق نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه جذب مشارکت مردم از اولویت‌های این اداره‌کل است، گفت: جذب مشارکت مردم بهتر از این است که با اسلحه جلوی مردم بایستیم و از محیط زیست حفاظت کنیم.

هاشمی به پروژه موزه تاریخ طبیعی استان اشاره داشت و بیان کرد: این پروژه جزو مصوبات سفر هیئت دولت نهم به استان بود اما با وجود 25 درصد پیشرفت فیزیکی، در دولت‌های بعدی اعتبار لازم به آن داده نشد.

وی تأکید کرد: موزه تاریخ طبیعی به عنوان شناسنامه طبیعت استان می‌تواند هم ارزش اقتصادی داشته باشد و هم به حفظ محیط زیست استان کمک کند و امیدواریم مورد توجه مسئولان ارشد استان قرار گیرد.

انتهای پیام/ 543/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon