گزارشی از تقابل جدید کره شمالی و آمریکا: ترامپ در آچمز کیم جوان

گزارشی از تقابل جدید کره شمالی و آمریکا: ترامپ در آچمز کیم جوان

رهبر کره شمالی باوجود ظاهر نه چندان دیپلماتیک خود توانسته رئیس جمهوری آمریکا را در شرایط سختی قرار داده و پایان سال سختی برای او و نیروهایش در کاخ سفید رقم بزند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آمریکایی‌ها درحالی به استقبال سال نو میلادی و جشن کریسمس می‌روند که خبرهای خوبی از سمت و سوی کره شمالی و رهبر جوان این کشور به گوش نمی‌رسد. با نزدیک شدن به پایان سال جاری میلادی اخبار مختلفی درباره آزمایشات موشکی کره شمالی منتشر می‌شود و تعداد این آزمایشات به حدی رسیده که برای برخی جذابیت خود را از دست داده است. با اینحال همسایگان کره شمالی و آمریکا همچنان با حساسیت زیادی به این موضوع نگاه می‌کنند. حتی وزیر دفاع آمریکا نیز دراین باره گفت که تصور می‌کند درصورت عدم احساس رضایت از سوی کره شمالی، پیونگ یانگ به آزمایشات خود ادامه می‌دهد. وی با بیان اینکه نزدیک به 25 سال تحولات کره شمالی را زیر نظر داشته گفت باید این مسئله را جدی گرفت و درباره توافق منجر به خلع سلاح مذاکره کرد.

هرچند در گذشته جنگ‌های لفظی زیادی بین مقامات ارشد آمریکا و کره شمالی رخ می‌داد اما برای نخستین بار در یک سال گذشته و پس از ملاقات‌های متعدد رهبران دو کشور، پیونگ یانگ در روزهای ابتدایی ماه جاری میلادی آشکار و با الفاظی تند علیه دونالد ترامپ موضع گرفت.

وزارت خارجه کره شمالی در واکنش به تهدید ترامپ درباره احتمال انجام اقدام نظامی علیه این کشور اعلام کرد رویکرد رئیس جمهوری آمریکا برای درپیش گرفتن دوباره سیاست تنش و مناقشه شاید به دلیل دوباره عود کردن "خرفتی و کودنی" او بوده باشد. در تازه ترین مورد نیز کره شمالی به انتقاد آمریکا از وضعیت حقوق بشر در این کشور واکنش نشان داد. سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی دراین باره اعلام کرد: اگر آمریکا جرات کند با استناد به وضعیت حقوق بشر، با دولت کره شمالی روبرو شود، هزینه سنگینی را پرداخت خواهد کرد.

برخی بروز این رفتار از شخصی مانند رهبر کره شمالی را چندان مناسب ندانسته و شاید از انتساب القابی مانند کوتوله و خنگ به کیم جونگ اون چندان شگفت زده نشوند. اما آیا به راستی رهبر کره شمالی شایستگی نشستن بر مسند قدرت را نداشته و فردی بی تجربه است که با تصمیمات خود آینده کشور را به سمت تباهی سوق می‌دهد؟ 

چونگ مین لی در کتاب خود با عنوان " پادشاه منزوی:بازی خطرناک کیم جونگ اون" به بررسی شخصیت رهبر کره شمالی پرداخته است. به اعتقاد اورهبر کره شمالی باوجود جوان بودن به دنبال تقلید از دنگ ژپائو پینگ (از رهبران پیشین چین) است. هرچند بسیاری از مردم او را همانند یک شخصیت کارتونی تصور می‌کنند اما در واقعیت با فردی کاملا متفاوت مواجه هستند. شاید مدل موی او مضحک به نظر برسد و در ردیف دیکتاتورهای معمولی قرار نگیرد اما بسیارزیرک و درعین حال بی رحم است. کشتن شوهر عمه، برادر ناتنی‌اش و چندین مقام اطلاعاتی این کشور نشان داد که او از سال 2011 با مشت آهنین در این کشور حکمرانی کرده است.

علاقه یک رئیس‌جمهور آمریکا برای ارتباط با رهبر کره شمالی نیز موضوعی است که برای بسیاری جالب به نظر می‌رسد. ترامپ اولین رئیس جمهوری آمریکاست که وارد خاک کره شمالی شد و در مقابل دوربین‌ها از آغاز فصلی تازه در روابط میان دو کشور و حل اختلافات هسته‌ای دو کشور خبر داد. اتفاقی که نیفتاده و بعید به نظر می‌رسد در آینده نزدیک شاهد عملی شدن آن باشیم. علت این مسئله دیدگاه کاملا متفاوت کره شمالی از خلع سلاح و خواسته‌های آمریکا از کنار گذاشتن تسلیحات هسته‌ای است.

دلیل اعلام یک "نه" محکم از سوی کره شمالی این است که کیم جونگ اون نمی‌تواند به اتفاقات تاریخی که برای رهبرانی مانند معمر قذافی و یا صدام حسین افتاد بی توجه باشد. رهبر کره شمالی این سوال را از خود می‌پرسد که اگر لیبی و عراق اگر به سلاح هسته‌ای دسترسی داشتند، بازهم از سوی آمریکا مورد حمله قرار می‌گرفتند؟

 این همان مسئله‌ای است که کارشناسان بارها به ترامپ هشدار داده بودند اما به نظر می‌رسد علاقه ترامپ به ارتباط با رهبران اقتدارگرا باعث اصرار او به عکس یادگاری با کیم جونگ اون باشد. تمایل ترامپ با ارتباط با افرادی مانند ولادیمیر پوتین، محمد بن سلمان و رهبر کره شمالی شاید ناشی از این موضوع باشد. علت این علاقه تا حدی به این موضوع بازمی‌گردد که ترامپ شیفته قدرت است و از این رو این افراد را تحسین می‌کند، هرچند خود او در جامعه‌ای مانند آمریکا امکان اخذ تصمیماتی مانند شخصیت‌های مورد علاقه خود را ندارد. شاید این علاقه شخصی به یک نقطه ضعف برای آمریکا در جریان مذاکرات تبدیل شده و رهبر جوان و به ظاهر خام کره شمالی بتواند به خواسته‌های خود دست یابد.

 کمتر از 10 روز به پایان سال جاری میلادی باقی مانده و باید منتظر نتیجه مذاکرات بین آمریکا و کره شمالی ماند. تا کنون هیچ یک از طرفین حاضر به کوتاه آمدن در برابر یکدیگر نشده‌اند. کره شمالی باوجود ادامه تحریم‌های آمریکا به آزمایشات موشکی خود ادامه داده و حتی واشنگتن را تهدید کرده که درصورت عدم نتیجه گیری تا پایان سال جاری میلادی، کاخ سفید باید منتظر عواقب آن باشد. کیم جونگ اون چه سورپرایزی به عنوان هدیه کریسمس برای ترامپ درنظر گرفته است؟

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان