گپ و گفت یلدایی تسنیم با اهالی رادیو/ از نوستالژی کرسی مادربزرگ تا حافظخوانی بهروز رضوی + صوت
یلدا اصالت را به یاد ایرانیان میاندازد؛ نکتهای که بزرگان رادیو به آن اعتقاد دارند باید فرهنگ قصهخوانی و حافظخوانی به خانوادهها خصوصاً کودکان، نوجوانان و جوانان برگردد.
خبرگزاری تسنیم- مجتبی برزگر: در راهروهای رادیو قدم بزنید مفاخر صدای ایران را میبینید؛ چهرههایی که فقط صدایشان شناخته شده است و شروع به سخن گفتن میکنند با خودمان میگوییم این صدا خیلی آشناست! امروز هم از کنار استودیو یک و هشت سازمان صداوسیما حرکت میکردیم به چهرههای نام آشنایی رسیدیم؛ یکی از آنها بهروز رضوی است که ترجیح داد سخنش را با شعری از حافظ شروع کند. یا حمید منوچهری به داستان "ننه سرما" اشاره کرد که هر سال آن را روایت میکند.
میرطاهر مظلومی خاطرهای از مادربزرگش و آن کرسیها و فرهنگهای قدیمی یلدایی نقل میکند؛ البته که همچون حمید شاهآبادی معاون صدا اشک از چشمان او هم جاری میشود؛ زیرا معاون صدا در حالیکه درباره مادرش صحبت میکرد بغض گلویش را گرفت و گفت جایش در سفره یلداییمان خالیست.
از استودیو خارج میشویم فریبا متخصص بازیگر نامآشنای تلویزیون، تئاتر و سینما را میبینیم که در رادیو نمایش گویندگی میکند. او هم از اصالتها و قصهگوییها و حافظخوانیها گفت. دغدغهای که "عذرا وکیلی" گوینده نامآشنای کودک با پدرها و مادرهایی داشت که این روزها کمتر وقت میکنند برای بچههایشان قصه بخوانند؛ و متأسفانه به تماشای کارتونهای غربزده و خشونتآمیز مینشینند و عواقب خوبی هم نخواهد داشت.
میثم عبدی برنامهساز و گوینده رادیو را معمولاً به برنامههای طنز و استندآپ کمدی در رادیو میشناسیم؛ او هم ابراز امیدواری میکند که با هم بودن، صمیمیت و همدلی را یکبار دیگر در کنار هم ایرانیها داشته باشند؛ این آرزوی قلبی من و همکارانم است.
در کنار همه این اتفاقات یادی از مرتضی احمدی گوینده و بازیگر رادیو و تلویزیون کردیم؛ مردی که چله را به صبح نرساند اما سالها یلدا را زنده کرد. سالها صدای ضربخوانیهایش در رادیو و تلویزیون طنینانداز بود؛ ترانههای کوچهبازاریاش درباره آیینهای سنتی از جمله شبچله "یلدا" برای نسل جدید هنوز دلنشین و محبوب است. مردمی که از جنوب تهران وارد عرصه فرهنگ و هنر شد و سیام آذرماه سال 1393 از دنیا رفت تا در سن نود سالگی نتواند آخرین شب یلدایش را به صبح برساند.
همانطوریکه "عذرا وکیلی" گوینده و برنامهساز کودک هم در گفتوگوی خبرنگار خبرگزاری تسنیم تأکید کرد دغدغه مرتضی احمدی همیشه حفظ آیینهای سنتی و اصیل ایرانی بود؛ همه نوع قشر و طیفی را پای برنامههایش میکشاند؛ هم نوهام دوستش داشت و هم خودم تماشاگر کارهایش بودم.
جالب است که بدانید مرتضی احمدی در دوبله هم اتفاقات جالب توجهی را رقم زد؛ به جای روباه مکار "پینوکیو" صحبت کرد و در تلویزیون و سینما هم آثار ماندگاری همچون "کلاه قرمزی و پسرخاله" و یا "آیینه" را در کارنامهاش دارد.
در کنار گپ و گفت یلدایی خبرنگار خبرگزاری تسنیم با میرطاهر مظلومی بازیگر، گوینده و دوبلور، بهروز رضوی گوینده و دوبلور، حمید شاهآبادی معاون صدا، فریبا متخصص بازیگر و گوینده، میثم عبدی گوینده و برنامهساز، حمید منوچهری گوینده و دوبلور و عذرا وکیلی برنامهساز و گوینده کودک، صدایی ماندگار از ترانه معروف مرتضی احمدی که در آن به توصیف شبهای چله پرداخته، در صوت زیر دیده میشود که شنیدنی است.
انتهای پیام/