افزایش ۳۷۲ درصدی جرائم اینترنتی در استان کرمانشاه؛ رمز پویا راهی برای رهایی از کلاهبرداران
با افزایش جرائم اینترنتی در حوزه مالی و حسابهای بانکی رمز دوم پویا بهعنوان راهکاری برای کاهش این جرائم معرفی شده که نیازمند همکاری مردم است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، رشد قارچگونه جرائم در فضای مجازی و تبادل اطلاعات کشور همچون کلاهبرداریهای اینترنتی، جعل دادهها و عناوین، سرقت اطلاعات، تجاوز به حریم خصوصی افراد و گروهها، هک و نفوذ به سامانههای رایانهای و اینترنتی، هرزهنگاری و جرائم اخلاقی و برخی جرائم سازمان یافته اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ایجاب میکند که ساز و کارهایی برای مقابله با این معضلات اندیشیده شود.
با توجه به اینکه بخش عمدهای از جرائم فضای مجازی مربوط به سوءاستفاده از رمز دوم کارتهای بانکی است موضوع استفاده از رمز یکبار مصرف برای استفاده از حسابهای بانکی بهصورت اینترنتی در جامعه مطرح شده است که براساس گفته کارشناسان با این اقدام بخش قابل توجهی از جرائم اینترنتی کاسته میشود.
افزایش 372 درصدی جرائم اینترنتی در پاییز امسال
علی کریمی رئیس پلیس فتای استان کرمانشاه با اشاره به وقوع جرائمی در فضای مجازی از جمله برداشتهای غیرمجاز اظهار داشت: این جرائم در پاییز امسال نسبت به تمام مدت فعالیت پلیس فتا بالاترین رقم را به خود اختصاص داده و 372 درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه یکی از راههای متداول برای کلاهبرداری اینترنتی استفاده از رمز دوم کارتهای بانکی بود عنوان کرد: 86 درصد از کل جرائم سالهای گذشته کشف شده است.
کرمی با بیان اینکه براساس هماهنگی بین پلیس فتا و بانک مرکزی رمز دوم پویا در دستور کار قرار گرفت گفت: با این اقدام دست کم 40 تا 50 درصد از جرائم اینترنتی در زمینه برداشتها کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه رمز پویا 60 تا 120 ثانیه اعتبار دارد و فرصتی برای کلاهبرداری وجود ندارد افزود: مردم در مراجعه به سایتها باید اطمینان پیدا کنند که سایت جعلی نباشد.
رئیس پلیس فتای استان کرمانشاه با بیان اینکه سارقان و کلاهبرداران در تمام فضاها همواره روشهای جدیدی برای کلاهبرداری دارند عنوان کرد: فضای مجازی بستر بسیار مناسبی برای فعالیتهای اقتصادی است اما افرادی از این موقعیتها سوءاستفاده میکنند.
کریمی با اشاره به اینکه برنده شدن در سایتها و کمک هزینه عتبات عالیات از روشهای رایج کلاهبرداری است بیان کرد: منشیگری در فضای مجازی از دیگر کلاهبرداریها است که در استان کرمانشاه بهدلیل آمار بالای بیکاری بسیار رایج است.
وی درباره رصد جرائم انتخاباتی در فضای مجازی گفت: بسیاری از افراد تحت عناوین مختلف با نامزدهای انتخاباتی توهین میکنند یا سایتهایی جعلی به نام این کاندیداها راهاندازی میشود.
کریمی افزود: تبلیغات قبل از شروع زمان قانونی نیز از دیگر جرائم است و افرادی که قبل از این موعد فعالیتی انجام دهند رصد و معرفی میشوند.
مراجعه برای دریافت رمز دوم پویا تا 15 دیماه تمدید شد
جلیلیان دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان کرمانشاه گفت: براساس تأکیدات بانک مرکزی مشتریان تنها تا 15 دیماه امسال فرصت دارند تا با نصب اپلیکیشن مربوطه بر روی تلفن همراه هوشمند خود رمز دوم را یکبار مصرف کنند.
وی با بیان اینکه این اپلیکیشن بدون نیاز به اینترنت رمز را تولید میکند و تا 60 ثانیه اعتبار دارد عنوان کرد: با توجه به اینکه هنوز برخی افراد برای دریافت این خدمت مراجعه نکردهاند این مهلت تا 15 روز آینده تمدید شده است.
جلیلیان بیان کرد: افرادی که تلفن همراه قدیمی دارند با ارسال پیامک میتوانند رمز دوم یکبار مصرف را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه یکبار مصرف شدن رمز دوم فعلا اجباری نیست اما افراد در صورت تمایل میتوانند از این رمز استفاده کنند گفت: رمز پویا این حسن را دارد که با توجه به اعتبار 60 ثانیهای آن چنانچه کارت بانکی هم در اختیار اشخاص دیگر قرار گیرد امکان برداشت از حساب وجود ندارد.
هر چند توسعه خدمات الکترونیک در کشور همچون دولت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک، آموزش الکتررونیک و سایر خدمات از این دست از ملزومات یک کشور توسعه یافته محسوب میشود اما به تبع جرائم اینترنتی نیز همزمان گسترش مییابد و در این میان علاوه بر دستگاههای امنیتی و نظارتی نقش مردم برای مقابله با این جرائم بسیار چشمگیر است.
انتهای پیام/832/ح