آیتالله مصباح یزدی: نخستین موضوع در کار تشکیلاتی اخلاص در نیت است
رئیس موسسه امام خمینی(ره) با تأکید بر اینکه نخستین موضوع که در تشکیلات باید موردتوجه باشد اخلاص در نیت است گفت: کار دینی که میخواهد برای خدا انجام شود، بدون نیت خالص بهجایی نمیرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی در جمع فعالان فرهنگی و تشکیلاتی اظهار داشت: با تفرّق ولنگاری و بدون ضوابط کاری پیش نمیرود لذا باید یک چارچوبی داشت که همهکسانی که در این چارچوب عمل میکنند را در برگیرد.
وی بابیان اینکه امروز شرایط بهگونهای است که هیچ کس نمیتواند از وظایف اجتماعی، شانه خالی کرده و به عبادات فردی و فقه فردی بپردازد بیان کرد: امام خمینی(ره) کاری کرد کارستان و به جامعه فهماند که تکالیف اجتماعی بخش اعظم فقه را تشکیل میدهند و حتی برخی تکالیف اجتماعی از نماز هم واجبتر است.
رئیس موسسه امام خمینی(ره) ادامه داد: برای ایجاد تشکیلات کسانی میتوانند با شما همکاری کنند که هم آگاهی دینی و هم بصیرت اجتماعی داشته باشند و چه بسا افرادی نیت صحیح داشته باشند اما در معرفت دینی یا بصیرت سیاسیشان کمبود داشته باشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با تأکید بر اینکه نخستین موضوع که در تشکیلات باید مورد توجه باشد اخلاص در نیت است، ادامه داد: کار دینی که میخواهد برای خدا انجام شود، بدون نیت خالص بهجایی نمیرسد.
استاد حوزه علمیه گفت: نمونه بارز آن شخص حضرت امام(ره) بود که یک زندگی ساده زاهدانه را بهسختی میگذراند، امام(ره) با یارانی که به تعبیر خودشان از پابرهنگان بودند بدون داشتن بودجه، حزب سیاسی و امکانات، حرکتی را شروع کرد تا بهجایی رسید که برکات ایشان به اقصی نقاط عالم رسید و تنها دارایی امام (ره) اخلاص امام بود.
آیتالله مصباح یزدی گفت: بعد از نیت، در کیفیت عمل باید سعی شود از افراط و تفریط پرهیز شود البته گاهی در مصادیق افراط و تفریط تشکیک میشود لذا گاهی به کسانی که در خط اسلام ثابتقدم بوده و از افراط و تفریط پرهیز میکنند، تندرو میگویند در حالی که این مسئله نخستین مراتب اعتدال است.
وی با بیان اینکه در اصل دین، نباید اختلاف کرد عنوان کرد: در انجام وظیفه در دین قرار نیست همه یکسان باشند، در انجام تکالیف اجتماعی از طرفی چارچوب کلی باید مشخص شود که از خط قرمزها عبور نشود و از طرف دیگر باید در درون چارچوب، انعطاف وجود داشته باشد.
رئیس موسسه امام خمینی(ره) با اشاره به اهمیت و جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در اسلام خاطرنشان کرد: اگر این فریضه الهی با شیوه صحیح و مؤدبانه و بدون اغراض مادیگرایانه باشد احتمال تأثیر آن بیشتر است.
انتهای پیام/452/ح