دغدغه‌های آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی/تحصیل سوادآموزان در نمازخانه‌های مدارس کردستان

دغدغه‌های آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی/تحصیل سوادآموزان در نمازخانه‌های مدارس کردستان

آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در استان کردستان مدعی‌ند که به‌دلیل کمبود کلاس و نبود صندلی؛ سوادآموزان در نمازخانه‌های مدارس و روی زمین تحصیل می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نهضت سوادآموزی یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به‌دلیل اهمیت و ضرورت سوادآموزی، به فرمان امام خمینی‌(ره) در دی‌ماه 1358 در کشور تأسیس شد.

هرساله به‌مناسبت هفتم دی‌ماه سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی و هفته سواد آموزی مراسمی تحت عنوان تجلیل از آموزش‌دهندگان در استان کردستان برگزار می‌شود اما مراسم امسال واقعاً متفاوت از سال‌های گذشته بود، چراکه آموزش‌دهندگان نهضت سواد آموزی از دغدغه‌های خود گفتند.

نظام ‌مرادی، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش استان کردستان در این مراسم با تبریک هفته نهضت سواد آموزی به همه فعالان و تلاشگران این عرصه اظهار داشت: براساس آخرین آمار در سال 1355 در استان کردستان 4.29 دهم درصد با سوادی داشتیم که از این تعداد سهم زنان 7.14 صدم درصد بود.

وی با بیان اینکه در اوایل انقلاب میراث‌دار بیش از 70 درصد بی‌سوادی در کشور بودیم، افزود: آموزش و پرورش به دلایل مختلف، با تأخیر 8 ساله فعالیت‌های ریشه‌کنی بی‌سوادری در کردستان را آغاز کرده که همین امر به جمعیت بی‌سوادان اضافه کرد.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش استان کردستان گفت: مرکز یادگیری محلی، به صورت پایلوت در روستای ژیوار سروآباد با هدف تلفیقی از سواد، حرفه و مهارت برای نیاز مخاطب راه‌اندازی شده و از همه مسئولان دستگاه‌ها انتظار می‌رود در امر ریشه‌کنی بی‌سوادی در جامعه ما را یاری کرده چراکه فرد بی‌سواد آسیب‌پذیر، آسیب‌رسان و آسیب‌دیده است.

وی تصریح کرد: از جامعه هدف آموزش‌های نهضت سواد آموزی انتظار می‌رود در سر کلاس‌های درس حضور یافته و از همه امکانات و ظرفیت‌ها برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در جامعه استفاده شود.

‌مرادی از تعیین تکلیف یکهزار و 625 نفر از نیروهای پیش دبستانی، خدمات آموزشی، حق‌التدریس مستمر، آموزش‌دهنده و آموزش‌یار کردستانی خبر داد و خاطرنشان کرد: آموزش‌یاران و آموزش‌دهندگان می‌توانند پس از شرکت و قبولی در آزمون‌های اعلام شده، به مدت یک سال در تربیت معلم، آموزش معلمی را یاد گرفته و پس از قبولی در آزمون دومی جذب آموزش و پرورش ‌شوند.

سید فواد حسینی، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج نیز در این مراسم با تبریک هفته سوادآموزی گفت: سواد و سوادآموزی در دین مبین اسلام یک فریضه الهی است.

وی با بیان اینکه در آستانه چهلمین سالگرد تأسیس نهضت سوادآموزی هستیم، به فعالیت و اقدامات انجام‌شده در خصوص ریشه‌کنی بی‌سوادی اشاره و خاطر نشان کرد: خوشبختانه امروزه شاهد پیشرفت‌های چشم‌گیری در حوزه سوادآموزی در استان کردستان هستیم.

حسینی با اشاره به اینکه سازمان جهانی یونسکو سال گذشته جایزه ویژه خود را در حوزه فناوری‌های رایانه‌ای سوادآموزی به کشور ایران اهداء کرد، گفت: کسب این موفقیت ارزشمند و تأییدیه این نهاد بین‌المللی، افتخار بزرگی برای جمهوری اسلامی است.

وی به مقایسه آمار سواد آموزی براساس سرشماری سال 55 و سال 95 پرداخت و گفت: در سال 55 درصد زیادی از زنان و جامعه روستایی بی‌سواد بودند اما خوشبختانه در سال 95 شاهد رشد چشمگیری در حوزه میزان سوادآموزی، کاهش نرخ بی‌سوادی و برقراری عدالت جنسیتی بوده‌ایم.

مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج بیان کرد: کشور ایران در مقایسه با کشورهای منطقه عملکرد نسبتاً خوبی در حوزه سوادآموزی داشته اما نسبت به کشورهای توسعه یافته چندان مطلوب نیست.

وی انسداد مبادی ورودی بی‌سوادی و عدم دسترسی به آموزش را یکی از چالش‌های مهم در حوزه سواد آموزی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی در شهر سنندج 100 درصد بوده و تمام افراد لازم التعلیم در این دوره تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

حسینی با بیان اینکه شهرستان سنندج با 94 درصد افراد باسواد، جزو باسوادترین شهرستان‌های استان کردستان است؛ گفت: میزان افراد باسواد براساس سرشماری سال 55 در مناطق روستایی 21 درصد و در مناطق شهری 56 درصد و در مجموع 48 درصد بوده است.

وی ارائه آموزش عمومی در همه کشورها را ملاک توسعه‌یافتگی عنوان کرد و با اشاره به برنامه‌های اولویت‌دار حوزه سواد آموزی، گفت: امید است با تلاش مجموعه دست‌اندرکاران سواد آموزی استان و شهرستان‌ها همه این برنامه‌ها محقق شود.

مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج جذب و نگهداشت افراد بی‌سواد در شرایط کنونی کار بسیار سخت و طاقت‌فرسا دانست و از اصحاب رسانه و خبرنگاران خواست موضوع سوادآموزی را به‌عنوان یک مطالبه اجتماعی بازتاب دهند تا افراد بی‌سواد، جذب کلاس‌های سواد آموزی شوند.

دغدغه‌های آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی کردستان

یکی از آموزش‌دهنده‌های نهضت سواد آموزی استان کردستان به مشکلات خود در این حوزه اشاره کرد و گفت: متولیان آموزش و پرورش هرسال در سالروز تاسیس نهضت سواد آموزی، آموزش‌یارها و آموزش‌دهنده‌ها را دور هم جمع کرده و برنامه‌ای نمایشی برگزار می‌کنند اما دریغ از کوچک‌ترین توجه و گوش دادن به حرف ما.

وی از خبرنگار تسنیم خواست که نمامش برده نشود و گفت: امروزه پیدا کردن سوادآموز به یک دغدغه جدی برای ما آموزش‌یارها تبدیل شده چراکه کسی حاضر به حضور در کلاس‌های نهضت نیست.

این آموزش‌دهنده نهضت سواد آموزی در کردستان به سختی کار خود اشاره و مدعی بود که به ازای هر یک سوادآموز یک روز بیمه رد و به ازای هر یک قبولی نیز دستمزد گرفته که این یکی از مشکلات اصلی ما آموزش‌دهنده‌هاست.

محمدی یکی دیگر از آموزش‌دهنده‌های نهضت سواد آموزی گفت: ما از سال 92 در نهضت سواد آموزی مشغول به فعالیت هستیم اما متأسفانه تاکنون وضعیتمان مشخص نشده است.

وی با یادآوری اینکه طبق قانون ماده 17 به تبصره 10، آموزش‌دهنده‌های نهضت سواد آموزی ماقبل سال 92 جذب و بعد از سال 92 بلاتکلیف هستند، افزود: برای پیدا کردن یک شاگرد و حضور در کلاس نهضت، تمام شهر را باید بگردیم؛ مردم با هزار تمنا و حتی تشویقی حاضر به حضور در کلاس‌های آموزشی نمی‌شوند

محمدی عنوان کرد: دسترسی به مناطق دور افتاده و حاشیه شهرها برای اکثر ما واقعاً سخت است در حالی‌که باید بدون هیچ سنوات و حق‌الزحمه‌ای تمام شهر و روستا را بگردیم.

وی اعلام آمار 94 درصدی باسوادی در استان را نادرست دانست و یادآور شد: اکثر زنان و مردان بالای 45 سال کردستان بی‌سوادند؛ اسامی اکثر افرادی که در سایت نهضت آموزش و پرورش ثبت شده فقط برای پر کردن کلاس‌های آموزش‌یارهاست.

ناهید زندی، یکی دیگر از آموزش‌دهنده‌های برتر نهضت سوادآموزی استان کردستان در ارتباط با وضعیت سواد آموزی استان می‌گوید: کار یک آموزش‌دهنده بسیار سخت و طاقت فرساست چراکه با قشر سنین بالا که توان یادگیریشان پایین آمده سرو کار داشته و نوع برخورد با آنها باید متفاوت و موقعیت زندگی‌شان را بهتر درک کنیم.

وی با بیان اینکه بی‌سوادی در محلات حاشیه‌نشین شهر بیداد می‌کند، گفت: سوادآموزان به‌عنوان یک اولویت و بخشی از کارهای مهم روزمره خود به حضور در کلاس‌ها توجه نکرده و چون با اجبار حضور پیدا می‌کنند، در نیمه سال آن را رها و همچنان بی‌سوادی در جامعه افزایش و ریشه‌کن نمی‌شود.

امجدی یکی دیگر از آموزش‌دهنده‌های نهضت سواد آموزی به مشکلات پیش‌روی فعالیت خود اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات مهم سوادآموزان کردستانی نبود جایگاه و مکان مناسب برای تدریس است چراکه همیشه با کمبود کلاس روبه‌رو بوده و مجبوریم سوادآموزان را به نمازخانه‌های مدارس برده و معمولاً به‌دلیل نبود صندلی و نشستن روی زمین، گله‌مندی‌های زیادی مطرح می‌کنند؛ نباید تا این اندازه به آنها بی‌اهمیت و بی‌توجهی شود.

وی گفت: آموزش‌دهنده‌های سواد آموزی با کمبود امکانات و سختی‌های زیادی روبه‌رو و انتظار می‌رود که حداقل حقوق و سنوات کاری به آنها تعلق بگیرد.

به گزارش تسنیم؛ در این مراسم با حضور مسئولان از مدیران، فعالان و دست‌اندرکاران سواد آموزی نواحی یک و دو سنندج تجلیل شد.

انتهای پیام/484/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon