آغاز ثبت نام ناشران خارجی از نیمه دی / تمرکز بر جذب بیشتر ناشران عرب به نمایشگاه کتاب
مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران از آغاز ثبت نام ناشران خارجی برای این دوره از نیمه دی ماه خبر داد و گفت: در این دوره تمرکز بیشتری بر جذب بهتر و بیشتر ناشران جهان عرب به نمایشگاه کتاب تهران داریم.
مهدی عمرانلو، مدیر کمیته ناشران خارجی سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به زمان ثبت نام ناشران خارجی گفت: ما منتظر نهایی شدن آییننامه مقررات نمایشگاه کتاب تهران هستیم، به ما وعده داده شده که ظرف هفته آینده آییننامه نهایی شود تا ما بتوانیم از نیمه دوم دی ماه ثبت نام ناشران خارجی را آغاز کنیم.
مدیرمسئول انتشارات آوند دانش ادامه داد: با توجه به اینکه زمان زیادی وجود ندارد و باید تکلیف ناشرانی که قصد حضور در نمایشگاه دارند را زودتر مشخص کنیم تا بتوانند بارهای خود را به موقع ارسال کنند، ما مصمم هستیم که هر چه سریعتر ثبت نام را آغاز کنیم. البته امسال نسبت به سال گذشته که بهمن ماه ثبت نام آغاز شد، جلوتر هستیم، ولی باید در نظر داشت که نمایشگاه نیز 10 روز زودتر از سال گذشته برگزار میشود. بنابراین ارتباط با ناشران خارجی را از طریق تلفن و ایمیل آغاز کردهایم.
وی در رابطه با حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران و پسرفتی که در سالهای گذشته در این زمینه داشتهایم، گفت: واقعیتی که وجود دارد این است که ما نیاز داریم از همه ظرفیتهای موجود برای جذب ناشران خارجی استفاده کنیم حضور در نمایشگاه های مختلفی که برگزار میشود، میتواند در این زمینه ما را کمک کند، اما مهمترین اصل برای حضور ناشر خارجی، اصل اقتصادی است، برای ناشر خارجی آمدن و فروش در نمایشگاه کتاب باید مقرون به صرفه باشد،تا زمانی که خریداری وجود نداشته باشد و ناشر خارجی نتواند هزینههای خود را تامین کند، حضورش توجیهی ندارد.من نمیگویم که تحریمها اثر ندارد، اما وجه اقتصادی کار است که در حضور ناشر خارجی تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: انجام این کار شاید در برحه کنونی شدنی نباشد، چرا که نیاز به بازگرداندن سیستم فروش متمرکز دارد که پیش از این نیز در دورهای وجود داشت، اما اکنون امکان پذیر نیست، البته حمایت بهتر از خریداران کتاب خارجی میتواند تاثیرگذار باشد، اما چنمد سالی است که وزارتخانههای مربوطه مثل بهداشت و علوم بودجهای برای خرید از نمایشگاه کتاب اختصاص نمیدهند.
نماینده انحصاری انتشارات بینالمللی جان وایلی در ایران با اشاره به برنامه خود برای مدیریت بخش کمیته ناشران خارجی گفت: تغییر و تحول اساسی که سال گذشته در بخش خارجی اتفاق افتاد، را ادامه خواهیم داد، این نکته خوبی بود که بخش تازههای کتاب ایجاد شد و به نظم بهتر بخش خارجی کمک کرد، مخاطب نیز میتوانست کتاب های جدید را در سالن مجزایی ببیند. امسال همچنین برنامه داریم درحوزه ناشران عرب، ناشران بیشتری را جذب نمایشگاه کنیم.
انتهای پیام/