واکنش احزاب و جریانهای سیاسی عراق به قانون انتخابات
احزاب و جریانهای سیاسی عراق به تصویب قانون انتخابات پارلمانی این کشور واکنش نشان دادند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه تلویزیونی السومریه نیوز، فراکسیون الصادقون(وابسته به جنبش عصائب اهل الحق) در پارلمان عراق در بیانیه ای به مناسبت تصویب قانون انتخابات پارلمانی عراق تاکید کرد که از خواسته های برحق برای جهش و پیشرفت عراق حمایت می کند.
در این بیانیه آمده است: فراکسیون پارلمانی الصادقون به مردم عراق به مناسبت تصویب قانون انتخابات تبریک و تهنیت می گوید. بعد از تلاش های اعضای پارلمان برای تدوین قانونی مناسبت با خواسته های مردم، قانون جدید انتخابات تصویب شد.
این بیانیه افزود: امروز به یاری دعوت مرجعیت دینی و خواسته های تظاهرات کنندگان مسالمت جو، این قانون تصویب شد. فراکسیون الصادقون همانطور که پیمان بسته است، از خواسته های برحق حمایت و پشتیبانی می کند و در ارایه خدمات در راستای پیشرفت کشور و حفظ ثبات آن و برخورداری همه اقشار مردم عراق از زندگی کریمانه، درنگ نخواهد کرد.
حکیم: تصویب قانون انتخابات پیروزی اراده مردم است
سید عمار حکیم رئیس جریان حکمت ملی عراق نیز به نوبه خود تصویب قانون انتخابات پارلمانی را "پیروزی اراده مردم" دانست.
سید عمار حکیم در توییت خود آورده است: ما رای پارلمان به مجموع قانون انتخابات و نهایی کردن این قانون را که زمان زیادی برد، یک پیروزی برای اراده مردم و گواه راسخ عدم امکان بی توجهی به این اراده می دانیم.
وی افزود: امیدواریم که انتخابات ناشی از این قانون قوی و سالم و بیانگر خواست و اراده مردم درخصوص نمایندگان آنها در مراکز تصمیم گیری باشد.
استقبال سائرون از قانون انتخابات
ائتلاف سائرون وابسته به جریان صدر با تمجید از تصویب قانون انتخابات پارلمانی عراق گفت که این قانون بستر را به طور گسترده برای ورود نیروهای کاردان و نخبگان به میدان رقابت انتخاباتی باز می کند.
نبیل الطرفی رئیس فراکسیون ائتلاف سائرون در کنفرانس مطبوعاتی خود با مشارکت نمایندگان این فراکسیون گفت: ملت عراق و مرجعیت بر وضع یک قانون انتخابات که انتظارات را برآورده کرده و نقطه آغازی برای اصلاحات و تغییرات واقعی در کشور باشد، تاکید کردند. وضع چنین قانونی از نیازهای این مرحله بود. تصویب قانون انتخابات با وجود همه دشواریها و موانع و اختلافات سیاسی همراه با آن صورت گرفت.
واکنش ائتلاف البناء
یک نماینده ائتلاف البناء به رهبری هادی العامری اظهار داشت قانون انتخابات جدید عراق نیاز به سرشماری جمعیت دارد.
سعد شاکر الخزعلی به شبکه الفرات گفت: قانون انتخابات پیروزی برای اراده ملت بود و پارلمان ملی گرایی خود و گرفتن فرصت از دست بسیاری از خرابکاران در تظاهرات مسالمت آمیز را گرفت.
وی تصریح کرد: عراق نیاز به سرشماری جمعیت برای افزایش شمار کرسی های پارلمان دارد.
الخزعلی گفت: نقطه مورد اختلاف این است که بعد از افزایش شمار بخش ها از 126 به 160 بخش در عراق، برخی مناطق با یکدیگر همپوشانی پیدا کرده است.(مثلا دو منطقه که با هم تداخل داشته باشند از نظر مرز اداری در واقع همپوشانی دارند چون برخی مناطق از این دو بخش متعلق به هر دو بخش هست)
واکنش کُردها
حزب دموکرات کردستان عراق دلایل خروج برخی فراکسیون های کرد از جلسه رای گیری درباره برخی مفاد قانون انتخابات جدید را تشریح کرد.
ماجد شنکالی نماینده حزب دموکرات کردستان عراق در پارلمان گفت: خروج فراکسیون های کرد از جلسه رای گیری درباره مفاد مورد اختلاف در قانون انتخابات به خاطر اعتراض فنی به حوزه های متعدد در ماده 15 این قانون نبود بلکه نیروها و جریان های کرد نگرانی خود را از وقوع درگیری و برخورد در "مناطق مورد مناقشه" ابراز داشتند و همین امر هم باعث شد تا جلسه را ترک کنند.
وی افزود: منطقه کردستان عراق شامل شمار زیادی از نواحی و بخش های درهم تنیده در قالب استان های این منطقه است.
شنکالی گفت: موضع حزب دموکرات کردستان عراق در جلسه پارلمان در راستای همبستگی با احزاب کرد مخالف رای گیری بود.
وی تصریح کرد: فراکسیون های معترض به دادگاه فدرال درباره مفاد قانون انتخابات شکایت خواهند کرد.
شنکالی افزود: احزاب و تشکل های بزرگ بیشترین بهره را از تصویب ماده مربوط به تشکیل حوزه های متعدد انتخابیه می گیرند، زیرا آنها صاحب نفوذ بوده و پایگاه مردمی گسترده ای دارند.
این درحالی است که شاسوار عبدالواحد رئیس جنبش نسل جدید کردستان عراق تاکید کرد که جلسه رای گیری درباره مفاد قانون انتخابات را برخلاف دیگر فراکسیون های کرد منطقه کردستان تحریم نکرد.