اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی برای جبران خسارات ناشی از سیل در استان خوزستان
هیئت دولت با اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی برای جبران خسارات ناشی از سیل در استان خوزستان موافقت کرد.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، هیئت وزیران در جلسه امروز خود به ریاست حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، با اختصاص مبلغ 626 میلیارد ریال اعتبار برای جبران بخشهای خسارت دیده ناشی از سیل و آب گرفتگی در مناطق مسکونی استان خوزستان موافقت کرد.
اعتبار یاد شده صرف کمک بلاعوض جهت احداث 700 واحد مسکونی شهری (به ازای هر واحد 120 میلیون ریال) و احداث 300 واحد مسکونی روستایی (به ازای هر واحد یکصد میلیون ریال)، کمک بلاعوض جهت تعمیر واحدهای مسکونی شهری و روستایی و تجاری (به ازای هر واحد تا سقف 50 میلیون ریال) و نیز تأمین لوازم معیشتی واحدهای مسکونی آسیب دیده (به ازای هر واحد تا سقف 50 میلیون ریال)، کمک هزینه اسکان موقت 700 واحد مسکونی شهری (به ازای هر واحد مبلغ 120 میلیون ریال) و 300 واحد مسکونی روستایی (به ازای هر واحد مبلغ یکصد میلیون ریال) خواهد شد.
با تصویب دولت همچنین مبلغ یک هزار و 370 میلیارد ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود و کارمزد چهار درصد در مناطق روستایی و پنج درصد در مناطق شهری به منظور جبران خسارات وارده ناشی از سیل در استان خوزستان اختصاص یافت.
** ثبت آماری کالاهای قابل ورود مرزنشینان به جای ثبت سفارش
دولت با هدف حمایت از مرزنشینان و تسهیل فعالیت بازارچههای مرزی و ورود کالا به آنها، ضمن اصلاح مصوبه مربوط به کالاهای قابل ورود مرزنشینان، مقرر کرد واردات کالاهای مذکور منوط به ثبت آماری و تأیید منشأ ارز توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رعایت استانداردها و ضوابط دستگاههای ذیربط و مقررات بهداشتی و قرنطیهای شود.
پیش از این، واردات کالاهای مربوط منوط به ثبت سفارش بود که به دلیل لزوم انجام سایر فرآیندهای پسین و پیشین آن از قبیل اخذ مجوزهای ورود، دارا بودن نمایندگی، رعایت ضوابط تجاری و... مشکلاتی را برای مرزنشینان کم توان بوجود آورده و موجبات افزایش قاچاق را فراهم میکرد.
هیئت وزیران همچنین، تعیین نوع و میزان اقلام قابل ورود با رویه مرزنشین مشمول تسهیلات مبادلات بازارچههای مرزی، ملوانان و کارکنان شناورهای زیر 500 تن ظرفیت و مرزنشینان و شرکتهای تعاونی آنها را به کارگروه مربوط به قانون ساماندهی مبادلات مرزی تفویض نمود تا درصورت تأیید کارگروه مذکور، از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ گردد.
** تصویب آییننامه اجرایی شناسایی، مولدسازی یا فروش اموال غیرمنقول مازاد دستگاههای اجرایی
هیئت وزیران با توجه به ضرورت مولدسازی داراییهای دولت با استفاده از ابزارهای مختلف مالی و نیز تسهیل شرایط و تسریع در وصول منابع درآمدی پیش بینی شده، آییننامه اجرایی مربوط به شناسایی، مولدسازی یا فروش اموال غیرمنقول مازاد دستگاههای اجرایی را به تصویب رساند.
تکالیف دستگاههای اجرایی در ارائه فهرست و مشخصات اموال موضوع این آییننامه، ساز و کار شناسایی اموال مازاد بر نیاز دستگاههای اجرایی، چگونگی رفع اختلاف در تشخیص اموال مازاد بر نیاز، تشریفات لازم برای صدور مجوز فروش، نحوه تأمین هزینههای لازم برای عملیات اجرایی مولدسازی و فروش و نحوه بازگشت منابع حاصل از اجرای آییننامه به دستگاههای اجرایی، از جمله مواد مندرج در آییننامه یاد شده است.
** خروج صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی از فهرست واگذاری
با تصویب هیئت وزیران و با هدف حمایت از توسعه بخش کشاورزی، صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی، زیر مجموعه شرکت "مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی" از فهرست شرکتهای مندرج در آییننامه اجرایی تشخیص، انطباق و طبقهبندی فعالیتها و بنگاههای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با هر یک از سه گروه مصرح در قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی خارج شدند.
** آییننامه ارزشگذاری داراییهای نامشهود در طرحهای سرمایهگذاری اصلاح شد
دولت به پیشنهاد معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور، آییننامه ارزشگذاری داراییهای نامشهود در طرحهای سرمایهگذاری را اصلاح کرد.
این تصمیم با توجه به عدم امکان ارزشگذاری شرکتهای استارتآپی و دانشبنیان نظیر اسنپ با آیین نامه موجود و تفاوت ماهوی این نوع از شرکتها با شرکتهای موسوم و نیز با عنایت به اینکه استانداردهای حسابداری صرفاً مربوط به ثبت داراییهای نامشهود است و نه ارزشگذاری آنها، اتخاذ شد.
** اصلاح آییننامه نحوه استفاده از خدمات اشخاص به صورت خرید خدمت
هیئت وزیران با هدف یکسانسازی مقررات استخدامی نیروهای مسلح و رفع تبعیض بین کارکنان خرید خدمت، با پیشنهاد اصلاح آییننامه نحوه استفاده از خدمات اشخاص به صورت خرید خدمت موافقت کرد.
به موجب این تصمیم، استفاده از خدمات اشخاص به صورت خرید خدمت به موجب قراردادی که در چارچوب این آییننامه بین ارتش، سپاه و سازمانهای وابسته با اشخاص دارای تخصص لازم برای مدت یک سال منعقد میگردد، انجام میشود و دستگاه مربوط هیچگونه تعهدی در مورد تجدید قرارداد ندارد.
همچنین تمدید قرارداد در هر صورت حداکثر تا دو مرتبه (هر مرتبه حداکثر یک سال) در چارچوب اعتبارات مصوب مجاز خواهد بود و فرم نمونه قرارداد توسط ستاد کل نیروهای مسلح تهیه و در اختیار نیرو و سازمانهای مربوط، گذاشته میشود.
اعتقاد به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه، نداشتن محرومیت از خدمات دولتی، عدم معروفیت به روانگردانهای صنعتی، داشتن سلامت روانی، دارا بودن کارت پایان خدمت دوره ضرورت، دارا بودن حداقل 18 سال سن و عدم عضویت و هواداری در سازمانها و احزاب قانونی در طول خدمت، از شروط اضافه شده در زمان انعقاد قرارداد کارکنان خرید خدمت و یا در طول مدت خدمت آنان است.
حداقل و حداکثر حقالزحمه ثابت کارکنان خرید خدمت موضوع این آییننامه، تابع مقررات مندرج در قانون مدیریت خدمات کشوری مربوط به حداقل و حداکثر حقوق که همه ساله توسط هیئت وزیران تصویب و ابلاغ میگردد، میباشد و میزان آن بر اساس شرایط بازار کار، اهمیت وظایف، مهارت، تجربه و تخصص کارکنان خرید خدمت در قرارداد تعیین میشود.
همچنین در پایان مدت قرارداد به کارکنان خرید خدمت معادل یک ماه آخرین حق الزحمه دریافتی (عوامل مبنای کسر کسور در همان سال) به عنوان پاداش پرداخت میشود. در هر حال پرداخت این پاداش به نسبت خدمت تمام وقت آنان در همان سال خواهد بود.
به موجب آییننامه مذکور، کارکنان خرید خدمت تمام وقت در طول مدت قرارداد، حق تعهد استخدامی و اشتغال در سایر دستگاههای کشوری و لشکری ندارند.
کارکنان خرید خدمت از بدو اشتغال به کار از حیث درمان، بازنشستگی و از کارافتادگی مشمول مقررات قانون تأمین اجتماعی مصوب 1354 و اصلاحات بعدی آن هستند و حق بیمه مقرره همه ماهه برابر مقررات قانون تامین اجتماعی به صندوق ذی ربط واریز خواهد شد. و از حیث بیمه فوت و حوادث مشمول مصوبه هیئت وزیران میباشند.
** اخذ مابه التفاوت نرخ ارز برای کلیه کالاهای گروههای (یک) و (دو)
دولت به منظور احقاق حق خود در دریافت مابه التفاوت نرخ ارز از واردکنندگان کالا و جلوگیری از تبعیض و اعتراض سایر واردکنندگانی که مابه التفاوت نرخ ارز خود را پرداخت کردهاند، مصوب کرد در مواردی که کالا در هنگام ثبت سفارش و تأمین ارز در گروه (یک) قرار داشته و هنگام تأدیه معادل ریالی در گروه (دو) قرار گرفته باشد، مابهالتفاوت نرخ ارز براساس قیمت تعیین شده برای عرضه کالا به صورت عمده توسط کارگروه تنظیم بازار محاسبه و دریافت خواهد شد.
** اصلاح مصوبه مربوط به افزایش واگنهای متروی وارداتی از چین
با تصویب هیئت وزیران، مصوبه مربوط به افزایش واگنهای متروی وارداتی از شرکت چینی برای شهرهای تبریز، اصفهان، شیراز و قم اصلاح شد.
به موجب اصلاحیه فوق، شرط اینکه حداقل 25 درصد واگنهای مذکور باید بیش از 51 درصد آنها تولید داخل باشد، از مصوبه یاد شده حذف گردید.
** موافقت دولت با افزایش مدت ورود موقت تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیزات با فناوری بالا
دولت به منظور تسهیل نمودن استفاده دانشگاهها از ظرفیت ورود موقت جهت تأمین تجهیزات آزمایشگاهی و همچنین تجهیزات با فناوری بالا، با افزایش مدت ورود موقت تجهیزات مذکور از شش ماه به دو سال موافقت کرد.
** تصویب آییننامه اعطای تسهیلات به بازنشستگان فاقد مسکن از محل منابع حاصل از بازگشت اقساط مسکن مهر
هیئت وزیران در اجرای قانون بودجه سال 1398 کل کشور، آییننامه اجرایی مربوط به اعطای تسهیلات به بازنشستگان فاقد مسکن از محل منابع حاصل از بازگشت اقساط مسکن مهر را به تصویب رساند.
بر این اساس، به منظور تسهیل در تأمین مسکن بازنشستگان صندوقهای کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی از محل منابع حاصل از بازپرداخت اقساط مسکن مهر و با رعایت سایر تکالیف مقرر ازجمله اعطای تسهیلات برای سایر واحدهای مسکن مهر و تأمین منابع صندوق پسانداز مسکن یکم، اعطای 40 هزار فقره تسهیلات خرید یا ساخت مسکن با رعایت الگوی مصرف مسکن انجام میپذیرد.
سقف فردی تسهیلات پرداختی از محل مذکور در کلان شهرها 500 میلیون ریال و سایر شهرها و روستاها 400 میلیون ریال در قبال اخذ وثایق و تضامینی معتبر تعیین میگردد و سایر شرایط اعطای تسهیلات، با پیشنهاد بانک مسکن به تصویب شورای پول و اعتبار میرسد.
همچنین نرخ تسهیلات مذکور در شهر تهران 9 درصد، مراکز استان ها هفت درصد و سایر مناطق شهری و روستایی چهار درصد خواهد بود.
بازنشستگان کشوری، لشگری و تأمین اجتماعی برای دریافت تسهیلات مسکن حمایتی مذکور میباید طی 10 سال گذشته خود و همسرشان فاقد واحد مسکونی بوده و از تسهیلات خرید یا ساخت مسکن استفاده نکرده باشند. بازنشستگان یاد شده همچنین باید حداقل 5 سال از تاریخ بازنشستگی شان گذشته باشد و مستمری آنها کمتر از 30 میلیون ریال در ماه باشد. افراد با سابقه بازنشستگی بالاتر نیز در اولویت پرداخت تسهیلات قرار دارند.
همچنین به موجب آییننامه فوق، تسهیلات خرید مسکن صرفاً برای واحدهای کمتر از 15 سال ساخت قابل پرداخت بوده و مدت بازپرداخت اقساط تسهیلات مذکور با احتساب دوران مشارکت مدنی مشابه 10 سال تعیین شده است.
صندوقهای بازنشستگی کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی نیز موظفند ضمن تضمین بازپرداخت اقساط تسهیلات پرداختی به بازنشستگان معرفی شده تا تسویه کامل تسهیلات اعطایی، حداکثر ظرف یکماه براساس اطلاعات اعلامی بانک مسکن نسبت به کسر اقساط ماهانه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن دریافتکنندگان تسهیلات مذکور از مستمریِ مستمریبگیران اقدام نموده و حداکثر تا 10 روز از تاریخ پرداخت مستمریهای ایشان به حساب بانک مسکن کارسازی نماید.
** تصویب آییننامه اختصاص نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان، سازمان بسیج دانش آموزی و سازمان دانش آموزی
دولت در اجرای قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور، آییننامه اجرایی مربوط به اختصاص نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات مورد نیاز اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان، سازمان بسیج دانش آموزی و سازمان دانش آموزی را تصویب کرد.
به موجب آییننامه مذکور، وزارت آموزش و پرورش از طریق مأموریت، نیروی انسانی مورد نیاز اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان، سازمان بسیج دانش آموزی و سازمان دانش آموزی و همچنین تجهیزات مورد نیاز آنها را در حدود امکانات تأمین میکند.
این وزارتخانه همچنین میتواند در هر استان حق استفاده از اردوگاه، کانون یا سالن ورزشی متعلق به خود را برای فعالیتهای اردویی، فرهنگی، هنری و ورزشی دانش آموزان، با رعایت قوانین و مقررات، در قالب تفاهمنامه واگذار نماید.
** آییننامه حمایت از نخبگان و سرآمدان علمی، فرهنگی، ورزشی و هنری خانواده شاهد و ایثارگران به تصویب رسید
هیئت وزیران به منظور تشویق و حمایت از نخبگان و سرآمدان علمی، فرهنگی، ورزشی و هنری خانواده شاهد و ایثارگران برای حضور مؤثر در عرصههای ملی و بینالمللی، آییننامه اجرایی مربوط به این ماده از قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را به تصویب رساند.
به موجب آییننامه فوق، دستگاه های اجرایی مکلفند نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر را در استفاده از امکانات و تسهیلات مربوط به ایثارگران در اولویت قرار دهند.
همچنین سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به معرفی مشمولان در عرصههای تولید، اشتغال و کارآفرینی، علمی و پژوهشی، هنری و ورزشی به عنوان الگوهای ایثارگر اقدام نماید.
دولت، بنیاد شهید و امور ایثارگران را نیز مکلف کرد علاوه بر حمایتهای قانونی دستگاههای اجرایی، نسبت به مواردی از قبیل برگزاری جشنوارههای نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر و اعطای جوایز به واجدین شرایط، تشکیل بانک اطلاعات نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر، انجام حمایتهای لازم درخصوص تسهیل فرآیندهای مربوط به تجاریسازی ایدههای نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر و نیز حمایت از مخترعان و صاحبان ایدههای برتر آنان در جهت رشد و شکوفایی و حضور مؤثرشان در عرصه های ملی و بین المللی اقدامات لازم را بهعمل آورد.
انتهای پیام/