آیتالله استادی: تفسیر المیزان علامه طباطبایی از افتخارات شیعیان است
عضو شورای عالی حوزههای علمیه گفت: تفسیر المیزان که مورد افتخار شیعه است بیجهت و بدون مطالعه موردانتقاد قرارگرفته و آن اینکه رسماً گفته و کتاب در این زمینه چاپ کردند که علامه به روایات توجه نداشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله رضا استادی ظهر امروز در همایش ملی "دیدگاههای علوم قرآنی مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی" که درسالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)برگزار شد، اظهار داشت: علامه طباطبایی قبل از نگاشتن المیزان به نگاشتن البیان اشتغال یافت و از ویژگیهای علامه طباطبایی این است که اول روایات را موردتوجه قرارداد و بعد تفسیر میکرد.
وی افزود: از مجموع تفسیر المیزان و بحث توحیدی استفاده میشود که مرحوم علامه طباطبایی به روایات توجه دارند و درجایی گفتند که کل روایات که به پیامبر میرسد حدود 10 هزار روایت است و از سنیها تنها 250 روایت داریم که به پیامبر میرسد و مابقی از صحابه است که حجت نیست.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه بیان کرد:تفسیر المیزان که مورد افتخار شیعه است بیجهت و بدون مطالعه موردانتقاد قرارگرفته است و آن اینکه رسماً گفته و کتاب در این زمینه چاپ کردند که علامه به روایات توجه نداشته است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت:علامه طباطبایی با لحاظ کردن عناوین بیستگانه همچون تخصیص و تبیین، بیان مصداق و تطبیق مسئله روایاتی که به نظر مخالف قرآن است را حل کرده است،بسیاری از روایات هم تقیه و خلاف عقل و متعارض است که باید کنار گذاشته شوند.
استاد حوزه علمیه بابیان اینکه نخستین شخصی که روایات تفسیر را بررسی کرده علامه طباطبایی است،ادامه داد: این کار این مفسر بزرگ قرآن کریم باید ادامه یابد و این فقه الحدیث از افتخارات حوزههای علمیه است.
آیتالله استادی بابیان اینکه یکی از افتخارات شیعه است که 50 تفسیر در حوزه علمیه داریم که ده نفر از مراجع عظام تقلید بودهاند،افزود: این اواخر نسبت به علامه طباطبایی بیمهری میشود و حتی کتاب نوشتهاند درحالیکه کار ایشان درست بوده است و در موارد اندکی سهو قلم شده است.
وی با اشاره به استقبال فراوان از تفسیر المیزان خاطرنشان کرد: تفسیر المیزان از آغاز تا انجام نیازمند تنقیح است اما این سبب نمیشود که گفته شود علامه روایات را در تفاسیر حجت نمیداند.
انتهای پیام/452/ش