کرمان| نگاه ما به مخاطرات طبیعی غیرفعال است/برنامهریزیها در کشور برای پس از بحران است
رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه مواجهه ما با بلایا و مخاطرات نگاهی غیرفعال است گفت: متاسفانه منتظر میمانیم که اگر زلزلهای اتفاق افتاد چه بکنیم.
محمد شکرچیزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه در سالروز زلزله بم قرار داریم اظهار داشت: این زلزله از نظر میزان تلفات و خسارات یکی از مرگبارترین و بزرگترین زلزلهها در سده گذشته ایران است.
وی با بیان اینکه سالروز زلزله بم در تقویم کشور ما روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نام گرفت افزود: این روز نقطه عطفی در مهندسی کشور در حوزه ساخت و ساز بود.
رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی با عنوان اینکه پس از آن بود که تصمیمگیران کشور متوجه شدند که ما نسبت به ساخت و سازها و ایمنی جان هموطنان غفلت کردهایم افزود: از آن به بعد آئیننامه 2800 که آئیننامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله است تغییر قابل توجهی کرد و نگاه علمیتری به موضوع زلزله در آن اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه مواجهه ما با بلایا و مخاطرات و برنامهریزی برای این حوزه نگاهی غیرفعال است تصریح کرد: متاسفانه ما در کشور منتظر میمانیم و برنامهریزی میکنیم که اگر زلزلهای اتفاق افتاد چه بکنیم.
شکرچیزاده با اشاره به اینکه در کشورهای توسعهیافته نگاه به این قضیه نوع دیگری است بیان کرد: در این کشورها تلاش بر این است که چه بکنند تا اگر زلزلهای اتفاق افتاد صدمات و خسارات آن حداقل باشد.
وی با بیان اینکه رویکرد درست این است که منشاء خطرات دیده شود و قبل از اینکه اتفاقی بیافتد آنها را مدیریت کنیم گفت: راهاندازی و نصب دستگاههای شتابنگار در همین راستاست تا بتوانیم حرکت پوسته زمین را رصد کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی با ابراز اینکه استان کرمان استان پرریسک در کشور در حوزه زلزله است یادآور شد: استان کرمان وقوع زلزلههایی بزرگ چون زلزله گلبافت، بم، زرند، هجدک و کوهبنان را در تاریخ خود دارد.
وی با عنوان اینکه در حال حاضر 70 دستگاه شتابنگار را در استان کرمان داریم افزود: امیدواریم که این تعداد در استان کرمان تا گایان سال آینده به بیش از 90 شتابنگار برسد.
شکرچیزاده با اشاره به اینکه نصب این دستگاهها از دهه شصت در کشور آغاز شده است گفت: این دستگاهها از خارج به کشور وارد میشود اما مسیری برای تولید داخلی آن فراهم شده و امروز با استفاده از توان داخلی دستگاههای قدیمی را هم بهروز میکنیم.
وی با بیان اینکه باید اتاق مدیریت بحران را در استان داشته باشیم افزود: اتاق مدیریت بحران کمک میکند سامانه پاسخ سریع داشته باشیم تا پس از وقوع زلزله ببینیم در کجا بیشترین خسارت وارد شده است.
رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی کار مهم دیگر را رعایت مقررات ملی ساخت و ساز در ساختمانهای در حال احداث عنوان کرد و افزود: از سوی دیگر باید ساختمانهای موجود را هم مقاومسازی کنیم.
انتهای پیام/511/ ع