وزیر کشور: رفع آسیب‌های اجتماعی با ورود خیرین سرعت می‌گیرد

وزیر کشور: رفع آسیب‌های اجتماعی با ورود خیرین سرعت می‌گیرد

وزیر کشور گفت: وزارت کشور متناسب با تاکیدات مقام معظم رهبری به دنبال جبران عقب‌افتادگی در حوزه آسیب‌های اجتماعی است و با ورود خیرین رفع آسیب‌ها سرعت می‌گیرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ رئیس و جمعی از اعضای هیئت مدیره مجمع خیرین کشور با حضور در دفتر رحمانی فضلی، وزیر کشور در خصوص اقدامات مشترک وزارت کشور و مجمع خیرین کشور در سه حوزه آسیب‌های اجتماعی، تشکیل بنیاد ملی خانواده و احداث مسکن دانشجویی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

رحمانی فضلی با بیان این نکته که نتیجه کار خیر اول به خود خَیر می‌رسد، گفت: وقتی شما خیرین، اقدام خیری را انجام می‌دهید، قبل از این‌که سود این‌کار به کسی برسد، و حال او را خوش کند، شما از آن منتفع می‌شوید و حال و احوال‌تان روبه‌راه می‌شود.

وی افزود: آرامش مطلق در بهشت به‌دست می‌آید، اما این آرامشی که شما پس از انجام کار خیر به آن دست می‌یابید، از جنس همان آرامش بهشتی است. پس می‌توان گفت شما خیرین همواره در حال تجربه کردن بهشت هستید.

وزیر کشور در ادامه به تقویت حوزه اجتماعی در وزارت کشور اشاره کرد و گفت: پیش‌تر بخش عمده‌ای از کار وزارت کشور در دو حوزه محدود می‌شد" سیاست و امنیت" اما در وزارت کشور دو رکن دیگر را تقویت کردیم، یکی حوزه اقتصادی و دیگری حوزه اجتماعی.

رحمانی فضلی مسائل اجتماعی را بازتاب و برون داد رفتارهایی دانست که در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی بروز پیدا می‌کند و نهایتا می‌تواند موجب قوام، انسجام، اعتماد، امید و رضایتمندی باشد یا به عکس موجب تخریب سرمایه‌های اجتماعی و نهایتا مشکلاتی شود که در بعضی از مواقع تبدیل به موضوعات امنیتی شود.

رئیس شورای اجتماعی وزارت کشور در ادامه به دیدارهای مکرر خود و اعضای شورا در حوزه رفع آسیب‌های اجتماعی با مقام معظم رهبری اشاره کرد: مقام معظم رهبری در جلسات مختلف یادآور شدند که نسبت به مسائل آسیب‌های اجتماعی 20 سال عقب هستیم، در واقع این موضوع در 20 سال پیش باید بررسی و پیگیری می‌شد، لذا همه کسانی که در حیطه موضوعات اجتماعی مسئولیت دارند، باید خود را در قبال مشکلات مسئول دانسته و نسبت به حل آنها اقدامات لازم را انجام دهند.

وی با بیان اینکه وزارت کشور مسئولیت تعقیب آسیب‌های اجتماعی را برعهده دارد، گفت: وزارت کشور متناسب با تاکیدات مقام معظم رهبری به دنبال جبران عقب‌افتادگی مطرح است، از این‌رو شما خیرین می‌توانند در تمامی مراحل ایفای نقش کنند و یار و کمک ما در وزارت کشور باشید چراکه رفع آسیب‌های اجتماعی با ورود خیرین سرعت می‌گیرد. من و همکارانم در حوزه اجتماعی وزارت کشور آماده هرگونه همکاری با شما هستیم  و از انجام هر کاری در چاچوب قانون برای رفع و مهار آسیب‌های اجتماعی استقبال کرده و پشتیبانی می‌کنیم.

رحمانی فضلی در بخش دیگری از صحبت‌هاش با بیان اینکه تغییرات اجتماعی به عنوان موضوعی است که باید آن را دائم رصد و تعقیب و تحقیق کرد، گفت: تغییرات اجتماعی با توجه به رشد تکنولوژی، سطح سواد و آگاهی، انفجار اطلاعات، مصرف انبوه و افزایش سطح ارتباطات دایم در حال تغییر است که این تغییرات قطعی و حتمی است. اگر تغییرات اجتماعی مدیریت نشود قطعا در مقابل آن منفعل خواهیم شد و آسیب‌های منفی آن را باید بپذیریم.

وزیر کشور همچنین به ورود خیرین در بحث حوادث غیر مترقبه اشاره کرد و افزود: تجربه زلزله کرمانشاه نشان داد که مدیریت بحران و جلوگیری از موازی کاری در مواقع بحرانی بسیار مهم است. در زلزله کرمانشاه ما کمبود امکانات نداشتیم، اما در نحوه توزیع امکانات با مشکل مواجه بودیم. اگر خیرین در این حوزه ورود کنند و مسئولیت بپذیرند، رفع آلام مردم مصیبت دیده سرعت می‌گیرد.

وی همچنین بر ادامه جلسات مشترک مجمع خیرین کشور و وزارت کشور تاکید و از رستم‌وندی رییس سازمان اجتماعی وزارت کشور خواست که در این جلسات به نمایندگی از وزارت کشور حضور یابد تا تفاهم‌نامه همکاری مجمع و وزارت کشور تنظیم شود.

همچنین در این جلسه مجتبی رحماندوست،مدیرعامل مجمع خیرین کشور تصریح کرد: اگر بخواهیم به یک وزارت‌خانه اشاره کنیم که خیریه‌ها و سمن‌ها رابطه تنگاتنگی با آن دارند، حتما باید از وزارت کشور نام ببریم. پیشنهاد می‌کنم ترتیبی اتخاذ گیرد تا روسای هیئت مدیره مجمع خیرین کشور در استان‌ها به عنوان مشاوران امور خیریه‌های استانداران منصوب شوند.

علیرضا نبی، عضو هیئت مدیره مجمع خیرین تهران در سخنان کوتاهی بر نقش خیرین  ساکن در کشورهای دیگر تاکید کرد و از وزیر کشور خواست تا در راستای تسهیل آیین‌نامه‌ها و مقررات خیریه‌ها در بکارگیری توان خیرین خارج از کشور تمامی مساعی خود را به‌کار گیرد.

حبیب‌الله بوربور، رییس هیئت مدیره مجمع خیرین کشور و عضو شورای اجتماعی کشور در ابتدا به پیشنهاد وزیر کشور مبنی بر ورود خیرین در بحث احداث خانه‌های کوچک برای دانشجویان خاطرنشان کرد: چندی پیش وزیر کشور در حاشیه جلسه شورای اجتماعی کشور پیشنهاد دادند مجمع خیرین کشور اقداماتی را در خصوص احداث خانه‌هایی کوچک برای دانشجویان متاهل دانشگاه‌ها بکند و به‌طور مشخص پیشنهاد ایشان احداث 500 خانه بود. ایشان در همان پیشنهاد گفتند، زمین آپارتمان‌ها را دانشگاه می‌دهد، بنیاد مستضعفان هم آهن و سیمان و مصرفی را تقبل کرده است و مجمع هم بپذیرد مابقی هزینه‌ها را پرداخت کند.

بوربور ادامه داد: امروز ما آمادگی مجمع را برای این کار اعلام می‌کنیم.

عیسی فرهادی، فرماندار تهران و رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین تهران  در این جلسه تصریح کرد: مجمع خیرین کشور می‌تواند بازوی بسیار توانمندی برای وزارت کشور در بحث آسیب‌های اجتماعی و حوادث غیرمترقبه باشد. همچنین با تکیه بر توانمندی خیرین مجمع خیرین کشور، می‌توان در بسیج امکانات مردمی برای برگزاری مراسم اربعین حسینی که از توان مجمع خیرین کشور استفاده کرد. این کار از اقدامات موازی جلوگیری کند و بر کیفیت برگزاری مراسم تاثیر بسزایی دارد.

محمدرضا کارگری، عضو هیئت مدیره مجمع خیرین کشور نیز در این جلسه گفت: استحضار دارید که مجمع خیرین کشور با تمام قوا برای ساماندهی و تسهیل امور خیر در کشور کار خود را از 3 سال قبل شروع کرده است. ما اعتقاد داریم بسیاری از اقدامات بزرگ در کشور توسط بنیه و توان مردم انجام‌پذیر است و با سپردن امور به مردم می‌توان به مهار مشکلات امیدوار بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon