گفتگوی تصویری| «فقر و بی‌عدالتی»، حاصل حاکمیت ۳۴ساله اصلاحات و کارگزاران بر اقتصاد

صادق خلیلیان اقتصاددان و وزیر اسبق جهاد کشاورزی معتقد است: تشدید بی‌عدالتی و فقر و کاهش رفاه، حاصل مدیریت و حاکمیت همین جریان فعلی حاکم بر اقتصاد و قوه مجریه است که بیش از ۳۴ سال خودشان و طیف‌های سیاسی منتسب به آنها صحنه‌گردان مدیریت اقتصاد بودند.

صادق خلیلیان وزیر اسبق جهاد کشاورزی در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: تا قبل از انقلاب از نظر شاخص‌های توسعه‌ای در رده کشورهای با سطح متوسط به‌سمت ضعیف بودیم. اما شاخص توسعه انسانی ایرانیان در دوره بعد از انقلاب بالا رفت که البته یک رده بالاتر از این هم وجود دارد که آن هم قابل دستیابی و متعلق به کشورهای خیلی پیشرفته است.

وی افزود: از نظر شاخص رفاه اجتماعی که تلفیق درآمد سرانه و ضریب توزیع درآمد در جامعه است نیز بعد از انقلاب ترقی کردیم که اوج آن را در سال 90 مشاهده کردیم که بهترین سال اقتصاد ایران در چند دهه اخیر است. شاخص رفاه جامعه از حدود 54 در قبل از انقلاب به حدود 81 در سال 1390 افزایش یافت اما با ضعف عملکرد اصلاح‌طلبان که دولت روحانی را نیز در اختیار دارند این شاخص به حدود 63 در سال 97 کاهش یافت که حداقل 21 درصد تنزل درجه را نشان می‌دهد، در حقیقت سیاست‌های ارتجاعی دولت روحانی باعث شد کشور 15 سال از نظر شاخص رفاه اجتماعی به عقب برگردد و ثمرات تلاش‌های انجام‌شده در دولت قبل را بر باد داد.

این استاد دانشگاه با اشاره به شاخص توزیع ثروت و وجود نابرابری در جامعه گفت: علی‌رغم همه پیشرفتهایی که بعد از انقلاب انجام شده؛ در زمینه توزیع عادلانه درآمدها در کشور و فقرزدایی، متناسب این پیشرفتی که در زمینه شاخص توسعه انسانی داشته‌ایم موفق عمل نکرده‌ایم، به‌طوری­ که شاخص توزیع نابرابری از سالهای ابتدای پیروزی انقلاب در حدود 41 درصد بوده و تا سال 1386 در همین محدوده متوقف مانده بود، اما در دولت قبل و با اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها به‌تدریج نابرابری در جامعه کاهش یافت و ضریب جینی (که هرچه کمتر شود نشان‌دهنده توزیع بهتر درآمد می‌­باشد) در سالهای 90 تا 92 در محدوده 36 تا 37 درصد قرار گرفت که نسبتاً مطلوب بود و بهترین عملکرد در تاریخ  کشور ایران است.

خلیلیان ادامه داد: اما دولت روحانی این طرح را رها کرده باعث شد ضریب جینی مجدداً به محدوده 41 درصد برگردد که نشان از بازگشت مشهود نابرابری در جامعه دارد، یعنی ما عملاً در دولت فعلی راه درستی را که با اجرای هدفمندی یارانه‌ها رفته بودیم، برگشتیم و می‌شود گفت که از نظر شاخص نابرابری درآمد 30 سال به عقب بازگشته‌ایم و ادامه این روند در دولت فعلی نگران‌کننده است.

این اقتصاددان و وزیر اسبق جهاد کشاورزی معتقد است: تشدید بی‌عدالتی و فقر و کاهش رفاه، حاصل مدیریت و حاکمیت همین جریان فعلی حاکم بر اقتصاد و قوه مجریه است که بیش از 34 سال خودشان و طیف‌های سیاسی منتسب به آنها صحنه‌گردان مدیریت اقتصاد بودند.

مشروح گفتگوی تصویری تسنیم با خلیلیان را در ادامه ببینید:

انتهای پیام/+

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon