گزارش تسنیم از مناطق آبگرفته در اهواز و کارون| حضور نیروهای مردمی چگونه مرهم درد مردم شد؟
گروه استانها ـ حضور نیروهای مردمی از روزهای اول با راهنمایی امام جمعه اهواز یکی از صحنههای زیبا در آبگرفتگی اهواز و کوتعبدالله بود، موضوعی که نباید در تلخی این روزهای مناطق آسیبدیده گم شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، با گذشت دو هفته از بارندگیهای شدید اخیر، هنوز هم مناطقی از شهرستان کارون وجود دارند که ارتفاع آب حاصل از بارندگی و فاضلاب در آنجا به 20 تا 30 سانتیمتر میرسد و شرایط به روال عادی برنگشته است.
و در وضعیتی که کسی چیزی را بهصورت رسمی گردن نمیگرفت و شاهد عدم مسئولیت پذیری مدیران شهری بودیم گروههای جهادی، بیمنت خدمت شبانهروزی به مردم را آغاز کردند و خدمتی که اگر روایت نشود، کملطفی در حق این جوانان بیادعا است.
در این رابطه عبدالکریم سلطانی در گفتوگویی با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: پس از بارندگی کمپی برای مردم منطقه حصیرآباد در نظر گرفته شد تا مردم وارد آن شده که بعد از 4، 5 روز دستور آمد مردم به منازل خودشان بازگردند. آبهای سطحی ناشی از باران بههمت گروههای جهادی و سایر ارگانها کاهش پیدا کرده بود اما این پایان ماجرا نبود زیرا آثار و خسارتهای ناشی از آن کماکان شرایط را برای مردم سخت و ناگوار میکرد.
مدیر حوزه علمیه امام مهدی(عج) افزود: در پی بارندگی شدید از بالای کوه سنگهایی سرازیر شدند و بعضاً خانههای مردم را تخریب کردند بسیاری از منازل یا بهدلیل تخریب کامل یا تخریب پشتبام یا ترکهایی جدی که در دیوارها و سقف بهوجود آمد دیگر قابل سکونت نیستند و هنوز هم تعداد قابل توجهی از مردم منطقه در حسینیهای مستقر شدند که باید تدابیری اتخاذ کرد و اقدامات لازم صورت گیرد که این کار نیاز به عزم جدی مسئولان دارد.
وی ادامه داد: در همان روزهای اول بارندگی با توجه به وضعیت منازل مردم و غیر قابل سکونت بودن آنها از شهرداری آمدند قول کانکس به مردم دادند و ما بر اساس همین قول پارکی را برای استقرار کانکسها در نظر گرفتیم اما با گذشت دو هفته هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته و مسئولین ذیربط هم کاری جز دادن وعدههای توخالی انجام ندادند!
مدیر حوزه علمیه ولیعصر(عج) با اشاره به استیصال برخی از این خانوادهها گفت: از آنجا که حصیرآباد یک منطقه فقیرنشین است برای حل مشکلات آن از قبیل توزیع غذا با کمک سپاه و هلال احمر و در بحث نقل و انتقال باید اقدامات فوری صورت بگیرد.
تعیین خسارات شهرک دانشگاه و شهرک اهواز با راهنمایی امام جمعه اهواز
مسئول گروههای جهادی شهرک دانشگاه و شهرک اهواز نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز ابراز کرد: در ساعات اولیه باران وقتی ارتفاع آب بالا گرفت با پیگیریهای نماینده ولی فقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز توانستیم با استفاده از ماشینهای شاسیبلند مردم را جابهجا کنیم، در ساعات اولیه باران در شهرک دانشگاه ارتفاع آب به یک متر و 10 تا 20 سانتیمتر رسیده بود، در شب اول با ورود آتشنشانی پایکار راه آبها به خانهها را بستیم توزیع اقلام مورد نیاز مردم از جمله آب شرب و نان و سایر اقلام به شهرک دانشگاه و شهرک اهواز از روز دوم شروع شد.
ذهرتی افزود: حجم آب نسبت به شهرک دانشگاه کمتر بود، با نصب پمپ در منطقه زعفرانیه الهادی جنوبی قریب به اتفاق 400 سرویس تانکر با کمک آستان قدس رضوی(ع) از شهرک اهواز خالی شد و پس از آن منازل و خیابانها توسط گروههای جهادی شسته شد.
وی بیان کرد، همانطور که مشاهده شد آبهای باران که با شدت گرفتن بارندگی و با طغیان شبکه وارد آب و فاضلاب تمام شهر شد عامل اصلی بروز و ظهور بسیاری از بیماریها است و کودکان مناطق آبگرفته را تهدید میکند.
اسکان مردم در سالن "9 دی" سپاه کوتعبدالله
سروان محمدخواه، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان کارون نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز گفت: در ساعات اولیه شروع بارندگی کنار مردم بودیم و نقل و انتقال مردم به نقاط امن صورت گرفت پس از آن بحث تهیه و تدارک خوراک مردم توسط سپاه با همکاری شرکت فولاد انجام شد. با فروکش کردن میزان آب به نظافت منازل و سمپاشی پرداختیم، آب در شهرستان کارون بالای یک متر داخل منازل بود در این راستا 2 اکیپ پزشکی از طرف بسیج جامعه پزشکی با خدمات رایگان از جمله ویزیت و دارو کمک شایانی به مردم منطقه کردند.
وی اضافه کرد: اسکان مردم در سالن 9 دی صورت گرفت و پس از گذشت چند روز بهدرخواست مردم به آنها چادر داده شد و بهروی پشتبام منازل خود مستقر شدند، در سایر مناطق همچون درویشیه و قلعهچنعان و شهرک ربیع سیلآبهای ناشی از بارندگی تمام نشده و همچنان در حال خدماترسانی هستیم در بعضی از منازل این مناطق در حال حاضر همچنان آب تخلیه نشده بلکه در حال تخلیه است و نیاز به فوریتهای پزشکی و امدادرسانی داریم.
محمدخواه تصریح کرد، در روزهای اولیه آبگرفتگی هم گاز قطع نشده بود منتها بهدلیل ارتفاع میزان آب موجود در خانهها 20 سانتیمتر بالای اجاقهای گاز بود و لذا قابل استفاده نبود اما در حال حاضر ارتفاع آب به 20 تا 30 سانتیمتر در بعضی از خانههای منطقه علیالخصوص در شهرک ربیع رسیده است و با توزیع پکیجهای مواد غذایی و مواد شوینده گاز این مناطق نیز قابل استفاده شده است.
حضور فعال طلاب حوزه امیرالمؤمنین(ع) در صحنه جهاد
حکیم باوی، طلبه و بسیجی فعال اهوازی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: همراه با طلاب حوزه حضرت امیر و تعدادی از نیروهای سپاه و بسیج منطقه شهرستان کارون و چند تن از دانشجویان دانشکده کرمان مشغول جمعآوری آبهای سطحی و تخلیه منازل بودیم.
وی افزود، یک اکیپ پزشکی نیز برای رسیدگی به بیماریهای احتمالی ناشی از آبهای آلوده در منطقه مستقر بود، بحث خوراکی و غذا با همکاری سپاه برطرف شد.
به گزارش تسنیم، اگرچه این روزها رسانهها در پوشش معضل آبگرفتگی وسیع مناطق مسکونی اهواز و شهرستان کارون از تبوتاب افتادهاند اما نیروهای جهادی در برخی از این مناطق همچنان در تلاشند تا از آلام مردم بکاهند. جا دارد مطالبه از مسئولان برای تحقق وعدههایی که به مردم آسیبدیده دادهاند.
گزارش از سیده مریم علوی محمدی
انتهای پیام/ع+