سهم اصفهان در سرانه بودجه ۹۹ چقدر است؟

سهم اصفهان در سرانه بودجه 99 چقدر است؟

درآمدهای پیش‌بینی شده برای اصفهان در بودجه ۹۹، حدود ۸ درصد از کل درآمدهای استانی کشور را تامین می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، براساس ماده 187 آیین‌نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا 15 آذر ماه هر سال به مجلس تقدیم کند تا فرصتی برای بررسی آن در بهارستان و شورای نگهبان پیش از پایان سال وجود داشته باشد، امسال نیز دولت، لایحه بودجه سال 99 را به مجلس در 17 آذر تقدیم کرد.

بودجه، سندی است که براساس آن دولت موظف است طبق برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت یک‌ساله، امور مالی و نحوه توزیع اعتبارات را به اجرا در آورد. براساس این سند، قوه مجریه باید علاوه‌بر منابع مالی که از محل‌های مختلف تامین می‌کند، به موازات باید حقوق و دستمزد کارکنان، کمک‌های بلاعوض، امور رفاه اجتماعی و مباحث مربوط به امور عمرانی، تولیدی، درمانی، سلامت، آموزشی، امنیتی و ... را براساس مصوبه و تکالیف مجلس به نحو درست تشخیص دهد.

بر اساس لایحه بودجه سال 99 کل کشور، سقف کل بودجه کشور در سال آینده 1988 هزار میلیارد تومان است که از این رقم 1483 هزار میلیارد تومان بودجه شرکت‌های دولتی و 484 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی دولت است. منابع بودجه عمومی دولت در لایحه بودجه سال 99 بیش از 563 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که 484 هزار میلیارد تومان منابع عمومی ‌و 79 هزار میلیارد تومان منابع اختصاصی است.

دولت بالغ بر 1988 هزار میلیارد تومان  منابع درآمدی از محل مالیات، واگذاری، نفت و... برای  بودجه سال آینده در نظر گرفته است که با این احتساب بودجه سال 99 در مقایسه با بودجه سال 98 حدود 7.16 درصد افزایش یافته است.

نگاهی به تصویر کلان بودجه استانی 99 نشان می‌دهد براساس جدولی که در کلیات لایحه بودجه سال 99 آمده است، استان اصفهان با درآمدهای استانی 559.486.115 میلیون ریال پس از تهران بیشترین درآمد استانی را به خود اختصاص داده است. درآمد عمومی ‌اصفهان 203.989.113 میلیارد ریال و درآمد اختصاصی آن 356.497.1 میلیارد ریال در نظر گرفته شده  که پس از کسر هزینه‌ها و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و هزینه‌های متفرقه بودجه اختصاصی به استان اصفهان مبلغ 703.029.127 میلیون ریال خواهد بود.

در بودجه سال 98 درآمد استانی برای اصفهان 84054834 میلیون ریال در نظر گرفته شد که درآمد اختصاصی اصفهان 1851513 میلیون ریال و پس از کسر هزینه‌ها و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و هزینه‌های متفرقه بودجه اختصاصی به استان اصفهان مبلغ 11791567میلیون ریال تعیین شد.

تهران بیشترین سهم را در لایحه بودجه 99، (805.285.750میلیون ریال) به خود اختصاص داده است. پس از تهران و اصفهان،  استان خوزستان با درآمد استانی

851.293.97 میلیون ریال بیشترین سهم درآمدها را از بودجه سال 99 دارد. در بودجه  سال 98 نیز  از نظر درآمد، استان‌های تهران، اصفهان، خوزستان و خراسان رضوی بیش از 68  درصد از بار مالی دولت در این بخش را به دوش کشیدند. در بودجه سال 98 سهم استان تهران از درآمدهای استانی به تنهایی حدود 53 درصد بوده و استان‌های اصفهان ( 7 درصد)، خوزستان (7.4درصد) و خراسان رضوی (3.6 درصد) در رتبه‌های دوم تا چهارم قرار گرفتند.

بنابراین سهــم دســتــگاه‌های مــختــلف از درآمــدهای استــان نــشان می‌دهــد میزان درآمد برای استانداری اصفهان 100.21 میلیون ریال، نیروی انتظامی ‌000.20 میلیون ریال، مرکز پزشکی قانونی 024.140 میلیون ریال، اداره ‌کل ثبت اسناد و املاک 832.610  میلیون ریال  و درآمد سازمان امور مالیاتی استان 593.492.108 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

بررسی لایحه پیشنهادی بودجه دولت در سال 99 نشان می‌دهد که اعتبارات عمرانی وزارت راه و شهرسازی بیش از 11 هزار و 726 میلیارد تومان است.

در لایحه بودجه سال 99 کل کشور اعتبارات عمرانی (تملک دارایی و سرمایه‌ای)  وزارت راه و شهرسازی 11 هزار و 726 میلیارد تومان پیش بینی شده است. اعتبارات عمرانی این وزارتخانه در سال 98، 8 هزار و 745 میلیارد تومان بود.

بودجه جاری این وزارتخانه نیز 667 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که نسبت به بودجه مصوب 565 میلیارد تومانی سال قبل افزایش قابل توجه داشته است.

براساس این گزارش یکی از شاخص‌های اقتصادی در بودجه سرانه اعتبارات استانی است که با توجه به جمعیت 5 میلیون نفری استان اصفهان، رتبه آن نسبت به جمعیت در این زمینه چندان مناسب نیست و در پایین جدول قرار دارد.

از سوی دیگر اصفهان سومین استان پر جمعیت کشور پس از تهران و خراسان رضوی است، اما این نسبت در پرداخت‌های هزینه‌ای، جاری و عمرانی لحاظ نشده در حالی که خدمات عمومی دولت باید بر اساس سرانه برای استان‌ها ارائه شود.

در همین راستا پژوهشگر بودجه و استاد اقتصاد دانشگاه هنر اصفهان معتقد است؛ کل درآمدهای اصفهان در لایحه بودجه 99 حدود 110 هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شد و استان در همین زمینه رتبه دوم کشوری را دارد.

به گفته ناصر یارمحمدیان درآمدهای پیش‌بینی شده برای اصفهان در بودجه 99، حدود 8 درصد از کل درآمدهای استانی کشور است که بر اساس لایحه بودجه 99 فقط 10 میلیارد ریال به‌عنوان اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی به استان اصفهان برمی‌گردد، که این نسبت پایین است در حالی که در برخی استان‌ها 70 تا 80 درصد و در بعضی دیگر بیش از 100 درصد درآمدهایشان به عنوان بودجه به آنها برگردانده می‌شود.

وی سرانه اعتبارات استانی برای هر ایرانی را 3 میلیون ریال و سرانه اعتبارات استان اصفهان را 2 میلیون ریال اعلام کرد که سرانه بودجه کل کشور برای هر نفر حدود 60 میلیون ریال است.

بودجه عمرانی استان‌های کم برخوردار بیشتر از اصفهان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان گفت: بودجه استان اصفهان با وجود مساحت و ظرفیت بالا از بودجه عمرانی برخی از استان‌های کشور کمتر است.

حجت‌الله غلامی با انتقاد از کمتر بودن بودجه عمرانی استان اصفهان نسبت به شماری از استان‌های کشور، اظهار داشت: در بودجه سال‌های 98 و 99، بودجه عمرانی استان با این مساحت و ظرفیت بالا معادل استان‌های گیلان و کردستان است.

وی ادامه داد: بودجه عمرانی سیستان و بلوچستان و خوزستان 2 برابر بودجه استان اصفهان و بودجه استان مازندران 15 درصد بیشتر از بودجه استان اصفهان است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان افزود: همچنین بودجه عمرانی آذربایجان غربی و خراسان رضوی 30 درصد، بودجه فارس و کرمان 50 درصد بیشتر از بودجه عمرانی استان اصفهان است.

افزایش درآمدهای مالیاتی در بودجه 99 در گرو رونق کسب و کار

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس گفت: افزایش درآمدهای مالیاتی تنها از طریق رونق کسب و کار ممکن بوده و در شرایط رکود این درآمدهای رشدی نخواهد داشت.

حمیدرضا فولادگر با اشاره به برنامه‌ریزی دولت برای ارائه لایحه بودجه دو سالانه به مجلس، اظهار داشت: تصویب 2 سالانه بودجه از نظر شکلی مغایر با قانون اساسی است اما برنامه دولت برای لایحه بودجه سال 99، تقدیم 3 پیوست تحت عنوان یارانه، فروش نفت و پروژه‌های عمرانی است که این پیوست‌ها دو ساله خواهند بود.

وی درباره تنظیم بودجه 99 بدون اتکا به درآمدهای نفتی، افزود: براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، قانون پنجم و ششم توسعه وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی باید به تدریج کاهش یابد تا در نهایت این وابستگی به صفر برسد این سیاست به این معنا است که درآمدهای نفتی تنها برای سرمایه‌گذاری استفاده خواهد شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی استفاده از درآمدهای نفتی در پروژه‌های عمرانی را گامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: تامین هزینه‌های جاری از مسیرهایی مانند مالیات، واگذاری‌های مالی و واگذاری‌های سرمایه‌ای اقدام مناسبی بوده و باید با تکمیل زنجیره ارزش، فعال کردن پروژه‌های سرمایه‌گذاری میانی، جلوگیری از خام‌فروشی نفت، فروش فرآورده‌های نفتی به رونق تولید، اشتغالزایی و ... کمک کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مالیات می‌تواند جایگزین درآمدهای نفتی در بودجه شود، اظهار داشت: افزایش درآمدهای مالیاتی تنها از طریق رونق کسب و کار ممکن است و در شرایط رکود این درآمدهای رشدی نخواهد داشت.

فولادگر افزود: افزایش درآمدهای مالیاتی تنها با رونق تولید، اجرای قوانین، اصلاح قوانین و جلوگیری از فرارهای مالیاتی ممکن است.

عدم تحقق افزایش مالیات در بودجه 99

نماینده فریدن، فریدون‌شهر، چادگان و بوئین میاندشت در مجلس گفت: مقدار تخصیص مالیات در بودجه 99 با وجودی که نسبت به قبل افزایش یافته اما به دلیل وضع مالی مردم تحقق پیدا نمی‌کند.

اکبر ترکی با اشاره به بودجه 99 و صورت نگرفتن اصلاح ساختار بودجه، اظهار داشت: با وجود تاکید مقام معظم رهبری بر اصلاح ساختار بودجه متأسفانه در سال گذشته و سال 99 اصلاحی از سوی دولت انجام نشد و اصلاح ساختاری در بودجه 99 به چشم نمی‌خورد.

وی افزود: البته باید بودجه در مجلس و در کمیسیون‌ مربوطه بررسی شود و بعد از به صحن آمدن و نظرخواهی تا جایی که امکان دارد اصلاح صورت گیرد.

نماینده فریدن، فریدون‌شهر، چادگان و بوئین میاندشت در مجلس با بیان اینکه اصلاحی در ساختار بودجه و به‌تبع آن در اقتصاد ایران ایجاد نمی‌شود، گفت: دولت به این امر اعتقاد چندانی ندارد و باید در این راستا پاسخ‌گو باشد.

وی در خصوص وابستگی درآمد نفتی و جایگزینی آن با مالیات، بیان کرد: مقدار تخصیص مالیات با وجودی که نسبت به قبل افزایش یافته به دلیل وضع مالی مردم تحقق پیدا نمی‌کند و اگر با افزایش مالیات فشار بیشتری به مردم وارد شود مشکلات دیگری ایجاد می‌شود.

ترکی افزود: با این وجود مالیات را از 150 هزار میلیارد تومان به 190 هزار میلیارد تومان افزایش داده‌اند و ممکن است که بسیاری از درآمدهای نفتی حاصل و درآمدهای پیش‌بینی مالیاتی هم عملیاتی نشود.

به گزارش تسنیم، براساس آمارهای رسمی، استان اصفهان در سال گذشته موظف بوده 8 هزار میلیارد تومان از محل اخذ مالیات‌های استان به خزانه دولت واریز کند که برای سال 98 این میزان به 8 هزار و 500 میلیارد تومان رسید، بنابراین استان اصفهان با 9 هزار واحد صنعتی و مقام دوم در پرداخت مالیات محسوب می‌شود اما آیا با اعتباری که در بودجه 99 برای اصفهان لحاظ شده که نسبت به سال گذشته با چندین درصد کاهش روبه‌رو است واحدهای صنعتی و تولیدی نصف‌جهان با وجود رکود، تورم، کاهش نقدینگی، تعطیلی بسیاری از صنایع تاب بردوش کشیدن پرداخت چنین مالیات‌های سنگین را دارند.

انتهای پیام/ 171/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon