معاون وزارت میراث فرهنگی در بیرجند: طرح تجاری سازی صنایع دستی در دستور کار است
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ایجاد خانه خلاق در حوزه صنایع دستی گفت: طرح تجاری سازی صنایع دستی در دستور کار است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، پویا محمودیان شامگاه دوشنبه در حاشیه بازدید از خانه اعتمادی در خیابان حکیم نزاری بیرجند اظهار داشت: اولین سفر بنده به استان خراسان جنوبی برای بازدید از صنایع دستی استان است و بسیار خوشحال هستم که مهمان مردم خونگرم خراسان جنوبی هستم.
وی با بیان اینکه بازدید از شهرستانهای استان خراسان جنوبی اعم از بیرجند، خراشاد و خوسف در برنامه سفر ما است افزود: بازدید از ظرفیتها و پتانسیلهایی که خراسان جنوبی را از منظر صنایع دستی در کشور برتر کرده از اهداف سفر به این استان است.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: بسیار خوشحالیم که در حال حاضر این مهم را مشاهده میکنیم که پس از جهانی شدن روستای خراشاد اتفاقات تاثیرگذار و مثمر ثمری در جهت ارتقاء صنایع دستی کشور و ارتقاء جایگاه صنعتگران و هنرمندان کشور اتفاق افتاده است.
محمودیان تصریح کرد: زمانی سربلندی ما کاملتر شد که مدل روستای جهانی خراشاد در شورای جهانی صنایع دستی توسط رئیس شورای جهانی صنایع دستی منطقه آسیا و اقیانوسیه به عنوان یک روستای موفق در عرصه جهانی عرضه شد که این یکی از توانمندیهای حوزه خراسان جنوبی و در زمینه صنایع دستی است.
وی خاطرنشان کرد: تنها دو اتحادیه تعاونیهای ما در حوزه توبافی و حوله بافی خراشاد که قبلاً 300 نفر در آن مشغول به کار بودهاند بعد از جهانی شدن به 500 نفر افزایش پیدا کرده و سالانه 300 هزار مترمربع پارچه توبافی و حوله بافی تولید میکنند.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: از سال گذشته ابتکار عمل به این شیوه شد که لباس احرام زائران بیت الله الحرام از توبافی یا حوله بافی خراشاد باشد که این امر یکی از افتخارات و دستاوردهای ما بود.
محمودیان با بیان اینکه استفاده از توبافی و حوله بافی در منسوجات و البسه یکی دیگر از اهداف ما در راستای تجاری شدن است اظهار داشت: با توجه به تمامی توانمندیهایی که استان خراسان جنوبی در زمینه صنایع دستی کشور به خود اختصاص داده امید است در آینده نه چندان دور شاهد ملی شدن سایر شهرهای پر بار خراسان جنوبی در زمینه صنایع دستی کشور باشیم.
وی افزود: معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی با دستور وزیر همواره خود را موظف به حمایت از تمامی کارگاههای تولیدی و همچنین صنعتگران و هنرمندانی که در جای جای پهنه گسترده جمهوری اسلامی ایرانی به تولید صنایع دستی مشغول هستند، میداند.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تسهیلاتی با نرخ کاملا مشخص و نرخ 10 درصد که در نوع خود کم نظیر است به صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی کشور با تایید ادارات کل استانی و تایید در ستاد معاونت صنایع دستی داده میشود.
محمودیان بیان کرد: شبکه سازی هنرمندان، تبلیغ، بازاریابی، بازارسازی برای محصولات صنایع دستی کشور و فرصت سازی به جهت حضور هنرمندان در نمایشگاههای داخلی و خارجی و پیگیری بیمه هنرمندان که یکی از دغدغهها و مطالبات به حق این افراد است از سوی وزارتخانه در حال پیگیری است.
وی افزود: بحث مواد اولیه و مشکلاتی که امروزه صنعتگران و هنرمندان ما در راستای تولید مواد اولیه با آن روبه رو هستند و برنامه توسعهای چه در بحث بازارهای داخلی و چه در بحث بازارهای خارجی جزو اولویتهای معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارتخانه است.
محمودیان گفت: ایجاد خانه خلاق در حوزه صنایع دستی و تاکید بر طرح تجاری سازی صنایع دستی به جهت جاری شدن صنایع دستی در زندگی روزمره تک تک ایرانیان به خصوص در سال رونق تولید و حمایت از هنرمندان و صنعتگرانی که 75 درصد آنان را زنان توانمند ما به خود اختصاص داده اند و جوانان بسیار شاخصی که در این حوزه کار می کنند از جمله اولویتهای ما است.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از فارغ التحصیلان سایر رشتهها به حوزه صنایع دستی کشور جلب و در این حوزه مشغول به کار و فعالیت هستند.
انتهای پیام/255/ز