انگشتر زنجان همچون نگینی در کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌درخشد

انگشتر زنجان همچون نگینی در کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌درخشد

سال‌هاست ردپای انگشتر زنجان در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس دیده می‌شود، انگشترهایی که دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که به صورت شاخص در بازارهای داخلی و کشورهای همسایه خودنمایی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، علاوه بر چاقوسازی که زنجان قطب تولید این صنعت در کشور است، این استان در زمینه ملیله، مسگری ظرفیت بسیار بالایی دارد که در این صنایع صاحب تکنیک خاص خود هستند علاوه بر این در سال‌های گذشته نیز فعالیت در زمینه زیورآلات دستی از جمله انگشترسازی نیز در استان رونق خوبی پیدا کرده است و جز 4 صنعت محبوب فعالان محسوب می‌شود که در زمان حاضر نیز افراد بسیار متبحری در این حوزه اشتغال و فعالیت دارند.

انگشترهای تولید شده در استان زنجان ویژگی‌های منحصر به فردی دارند و برترین برند‌های انگشتر استان شیخ احمد، چهارچنگ و دندان‌موشی است که موجب شده به عنوان یک صنعت به صورت شاخص در سطح استان‌های داخلی و حتی کشورهای حوزه خلیج‌فارس مطرح باشد و جایگاه بسیار بالایی در بازارهای این کشورها داشته باشد.

از سویی دیگر استان زنجان دارای سنگ‌های قیمتی بسیار زیادی از جمله عقیق، مالاکیت و گارنت است که با تراش کاری گوهرهای بی‌نظیری ایجاد می‌شود که باز هم می‌تواند در ارزآوری هرچه بیشتر به استانمان موثر باشد.

اما فعالان این صنعت با مشکلاتی همچون ساخته شدن مشابه انگشترهای این استان با کیفیت پایین در چین و ارسال به استان‌های دیگر به نام استان زنجان مواجه هستند که در بلندمدت می‌تواند ضربه‌ای برای صنعت این استان وارد کنند و از سویی دیگر ابزارآلات مورد نیاز با سرمایه بالا از کشورهای خارج تامین می‌شود و مورد حمایت نیست.

امیر ارجمند در گفتگو با خبرنگار تسنیم از زنجان، با اشاره به اینکه یکی از صنایع موفق در استان زنجان انگشترسازی و رکاب‌سازی است و در کشور جایگاه خوبی دارد، اظهار داشت: خوشبختانه حمایت‌های مناسبی توسط سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و اداره کل از این صنعت کرده است.

وی افزود: نهضتی تحت عنوان حمایت از کارگاه‌های کوچک صنایع دستی شروع شده است که یکی از این صنایع انگشترسازی است که معرفی برند زنجان در سطح کشورهای دیگر از جمله کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیز شروع شده است.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خاطرنشان کرد: نمایشگاه‌هایی که در حوزه صنایع دستی برگزار می‌شود برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته تا این صنعت نیز همواره در این نمایشگاه‌ها حضور داشته باشد و مثل هنرهای دیگر ملیله، مس، چاقو، انگشتر سازی هم بتواند جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

به گفته سید ذکریا هاشمی امیری، یکی از صنایع‌دستی که همراه با صنعت مس، ملیله، فرشبافی و چاروق‌دوزی در این استان رونق دارد و موجب اشتغال شده است صنعت انگشترسازی است و سالانه بیش از 40 هزار انگشتر دست‌ساز استان زنجان به نقاط مختلف کشور و دنیا ارسال می‌شود.

معاون صنایع میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در ادامه اظهار داشت: 175 کارگاه خانگی و غیرخانگی به صورت مستمر و غیرمستمر فعالیت دارند که موجب اشتغال بیش از 600 نفر در استان شده است و با توجه به وجود سبک‌های خاص در ساخت خواهان بسیاری از استان‌های قم، مشهد و تهران دارد و کشورهای حوزه خلیج‌فارس و مسلمان‌نشین هم صادر می‌شود که این صنعت سالانه موجب ایجاد مبلغی بالغ بر 4 میلیارد تومان در استان می‌شود.

انتهای پیام/1011/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon