اهداف عملیات «انصارالله» یمن در ۲۰۲۰ از نگاه یک رسانه عربی

اهداف عملیات «انصارالله» یمن در 2020 از نگاه یک رسانه عربی

جنبش انصارالله یمن که در حملاتشان به اهدافی در عربستان و امارات عنصر غافلگیری را به‌خوبی به نمایش گذاشته‌اند، بعید نیست که اهداف حملات این جنبش در سال جدید میلادی پالایشگاه‌های نفتی و شاید تأسیسات آب، برق و فرودگاه‌های کشورهای متجاوز به یمن باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» طی مقاله‌ای در بخش سخن سردبیر نوشته است: تهدیدی، که طی آن سرتیپ ستاد «یحیی سریع» سخنگوی نظامی جنبش انصارالله یمن درباره گسترده کردن دامنه اهداف نظامی این جنبش خبر داد و گفت که این بانک اهداف شامل مراکز حیاتی و حساس در طول و عرض جغرافیایی کشورهای ائتلاف متجاوز، از جمله 6 هدف در عربستان سعودی و 3 هدف در امارات، خواهد بود، این تهدید در وهله نخست به معنای آن است که مذاکرات محرمانه‌ای که در ماه سپتامبر گذشته آغاز شد ‌شاید به بن‌بست رسیده باشد و تنش نیز به خانه اول برگشته است.

طبیعی است که سرتیپ سریع درباره این اهداف و نحوه حمله به آنها در دو کشور نام‌برده افشاگری نکند؛ چرا که این امر از اسرار نظامی است ولی با توجه به حملات نظامی پیشین جنبش انصارالله و نیروهای آن، می‌تواند استنباط کرد که انتظار می‌رود این اهداف شامل فرودگاه‌ها و تاسیسات نفتی باشد.

حملات سه‌گانه‌ای که جنبش انصارالله علیه تاسیسات نفتی آرامکوی سعودی انجام داد و با حمله به ایستگاه پمپاژ نفت در خط لوله اصلی شرق به غرب در نزدیکی ریاض و سپس پالایشگاه‌های نفتی در میدانی «الشیبه» در منطقه «ربع الخالی» و اخیرا تاسیسات نفتی بسیار پراهمیت وابسته به شرکت آرامکو در «بقیق» و «خریص» و نیز پالایشگاه‌ها آغاز شده است، این حملات معادله‌های قدرت در جنگ یمن را تغییر داد و ضعف تدابیر امنیتی و پیشگیرانه عربستان سعودی را برملا ساخته است.

استفاده از 25 موشک بالدار «کروز» و پهپاد بالدار برای هدف قرار دادن تاسیسات نفتی آرامکو در بقیق و خریص خطرناک‌ترین حادثه در سال 2019 بود؛ چرا که این حمله عربستان سعودی را به مذاکره مستقیم با جنبش انصارالله واداشت و آن را مجبور کرد که این جنبش را به عنوان یک قدرت مشروع در یمن به رسمیت بشناسد که بدون آن دستیابی به توافق غیرممکن است. این حمله باعث از بین رفتن اعتماد به سامانه‌های پدافندی «پاتریوت» و رادارهای آمریکایی شده است و این تجهیزاتی است که ده‌ها میلیارد دلار هزینه دارند.

نمی‌دانیم در صورت نشان دادن چراغ سبز، حمله بعدی در کجا خواهد بود؛ چرا که رهبری انصارالله ما و دیگران را به غافلگیری‌ها عادت داده است و بعید نیست که حمله بعدی خطرناک‌تر از حمله به صنایع نفتی در بقیق باشد؛ حمله‌ای که سطح تولید نفت سعودی را به نصف کاهش داد.

همین مسئله را نیز می‌توان در مورد اهداف سه‌گانه امارات گفت که عنصر غافلگیری در اینجا ممکن است به یک دلیل ساده بیشتر باشد؛ چرا که انصارالله عمق امارات و تاسیسات نفتی آن را در جریان حملات سابق‌شان هدف قرار نداده‌اند و بعید نیست که پالایشگاه‌های نفتی و شاید تاسیسات آب، برق و فرودگاه‌ها از این اهداف باشند.

این سوال مطرح می‌شود که دلیل این تهدیدها و مشخص کردن اهداف مندرج در فهرست حمله درست در این زمان خاص چیست؟ آیا صبر انصارالله در برابر «مانورهای» دو قطب ائتلاف در جنگ یمن به سر آمده است؟ آیا انصارالله در جریان مذاکرات محرمانه درخواست‌هایی مطرح کردند که از سوی امارات و عربستان سعودی رد شده‌اند، یا این‌که محور مقاومت طرحی برای داغ کردن تمامی جبهه‌ها همزمان با فرا رسیدن سال جدید میلادی دارد؟

پاسخی برای این سوال‌ها نداریم ولی می‌توان گفت که این تهدیدها باید جدی گرفته شود؛ چرا که انصارالله مسلح‌تر شده است و اگر حرفی بزند، آن را عملی می‌کند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان