کهگیلویه و بویراحمد| رهایی زبالههای عفونی در یاسوج؛ سلامت مردم در خطر است
رها سازی پسماندهای عفونی متعلق به مراکز درمانی از جمله مطبهای خصوصی پزشکان در کنار خیابانها و اراضی ملی کنار شهر، سلامت مردم را تهدید میکند.
به گزارش تسنیم از یاسوج، زبالهها بر اساس نوع مواد تشکیلدهنده در گروههای مختلفی همچون خانگی، ساختمانی، بیمارستانی، صنعتی، کشاورزی و دیگر زمینهها تقسیمبندی میشوند که در این میان زبالههای بیمارستانی یا عفونی به دلیل میزان بالای آلایندگی باید جدا از دیگر گونهها جمعآوری، بی خطرسازی و معدوم شوند.
پسماندی که از فعالیتهای پزشکی و به نوعی با ترشحات بدن تولید شوند همانند سرسوزن و یا سرنگ، پسماند عفونی گفته میشود که باید مدیریت خاصی روی آنها صورت گیرد تا به پسماند عادی تبدیل شوند، معدوم سازی زبالههای عفونی به صورت استریل باید زیرساختهای لازم را داشته باشد چرا که بعضاً وجود این نوع پسماند در مخازن زباله سبب تغییرات شیمیایی با دیگر زبالهها شده و امکان سرایت بیماری وجود دارد.
در سالهای اخیر گاه و بی گاه تصاویری از طریق رسانهها مبنی بر رهایی زبالههای عفونی در کنار خیابانها و اراضی ملی واقع در کنار شهرهای کهگیلویه و بویراحمد منتشر میشود که نگرانیهایی را برای مردم فراهم آورده است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد میگوید: عدم همکاری اکثر مطبهای پزشکی و دندانپزشکی خصوصی در زمینه دفع بهداشتی پسماندهای عفونی به یک معضل تبدیل شده و البته مجازاتها هم در این زمینه بازدارنده نیست.
مهدی بانشی افزود: تنها 10 درصد مطبهای پزشکی و 25 درصد مطبهای دندانپزشکی در زمینه ساماندهی پسماندهای عفونی همکاری کردهاند و عدم همکاری سایر مطبها معضلاتی را در این زمینه ایجاد کرده است.
وی با اشاره به تاثیر دفع غیربهداشتی پسماندهای عفونی در سلامت مردم، ابراز کرد: در چنین مواردی تعزیرات حدود 55 هزار تومان به عنوان جریمه در نظر میگیرد که خیلی بازدارنده نیست.
معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: پسماندهای پزشکی به دلیل خاصیت بیمار زایی در دسته پسماندهای ویژه قرار دارند و بیمارستانها و مراکز تشخیصی از قبیل مطبها، کلینیکها و آزمایشگاهها از جمله مراکز تولید کننده پسماندهای پزشکی هستند.
محمدرضا قلعه گلاب افزود: به منظور مدیریت پسماندهای پزشکی و بخش خصوصی نشستی با حضور نمایندگان نظام پزشکی به عنوان متولی پزشکان بخش خصوصی، معاونت درمان معاونت بهداشتی و محیط زیست برگزار و در خصوص روند اجرای مدیریت پسماندهای پزشکی، مشکلات، چالشها و تعرفهگذاری پسماندهای پزشکی با حضور مدیر عامل شرکت ره گستر آتیه مدیر جمع آوری بی خطرسازی پسماندهای پزشکی بررسیهای لازم صورت گرفت.
وی یادآور شد: این موضوع به طور جدی و ویژه توسط دستگاههای نظارتی مانند معاونت بهداشتی، معاونت درمان، محیط زیست و نظام پزشکی پیگیری و بهزودی مشکلات و موانع موجود را رفع میکنند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هم اکنون کمتر از 25 درصد از پسماندهای عفونی بخش خصوصی و بیمارستانها به صورت 100 درصد بی خطر میشوند.
قلعه گلاب خاطرنشان کرد: 75 درصد از پسماندهای عفونی مطبها و کلینیکهای تخصصی استان و پسماندهای عادی دفع میشود که مطابق ماده 7 قانون مدیریت پسماند، تولیدکنندگان پسماند موظف به پیگیری و حل مشکلات مرتبط با دفع غیر بهداشتی مراکز خود هستند.
انتهای پیام/544/ ت