غسان سلامه: اعضای شورای امنیت تحریم تسلیحاتی لیبی را نقض میکنند
نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور لیبی از نقض تحریم تسلیحاتی این کشور توسط اعضای شورای امنیت سازمان ملل خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "الوسط- لیبیا"، غسان سلامه نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور لیبی در ارتباط با ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل از ورود تسلیحات نظامی به لیبی گفت: متاسفانه نقض تحریم تسلیحاتی لیبی محدود به بازیگران منطقهای نمیشود بلکه اعضای شورای امنیت هم این تحریم تسلیحاتی را نقض میکنند.
وی با ابراز نگرانی از دخالت کشورهای بیگانه در تحولات لیبی اظهار داشت: به دنبال امضای توافقنامه طرابلس - آنکارا تنش نظامی در لیبی افزایش یافت. آمادگی ترکیه برای اعزام نظامیان خود به لیبی نشان میدهد، این کشور از نیروهای دولت وفاق ملی حمایت میکند البته برخی کشورها نیز نیروهای وابسته به ژنرال حفتر را مورد حمایت خود قرار دادهاند. آنها هواپیماهای بدون سرنشین در اختیار این نیروها قرار دادهاند به گونه ای که استفاده از پهبادها و جنگندهها طی روزهای اخیر افزایش قابل توجهی یافتهاست.
نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور درباره مزدورانی که در جنگ طرابلس شرکت دارند، گفت: این مزدوران دارای ملیتهای مختلفی از جمله روس هستند که در کنار نیروهای وابسته به حفتر میجنگند البته گزارشهایی وجود دارد که نشان میدهند احتمالا مزدورانی از سوریه به لیبی منتقل شدهاند تا از نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی حمایت کنند.
چندی قبل رئیس جمهور ترکیه گفته بود حدود 5 هزار مزدور سودانی و روس در کنار نیروهای وابسته به حفتر در جنگ طرابلس حضور دارند. در واکنش به این سخنان رجب طیب اردوغان، ارتش سودان اعلام کرد: هیچ نظامی عضو این ارتش در جنگ لیبی شرکت ندارد و خارطوم از هیچ یک از طرفهای درگیر در این جنگ حمایت نمیکند.
غسان سلامه با اشاره به وخیم شدن اوضاع لیبی طی هفتههای اخیر گفت: از تلاشها برای کاستن بحران لیبی و تشویق طرفهای درگیر در آن به استفاده از راهکارهای سیاسی ناامید شدهام. تنها ابرازی که در اختیار داریم، قطعنامه شورای امنیت است که طی آن از طرفهای متخاصم خواسته شدهاست به درگیریهای داخلی لیبی پایان دهند.
الوسط لیبیا در خبر دیگری نوشت: مصر از اتحادیه عرب خواسته است امروز نشست اضطراری در خصوص تحولات لیبی برگزار کند.
معاون دبیرکل اتحادیه عرب با اشاره به آمادگی ترکیه برای اعزام نظامیان خود به لیبی گفت: دخالت کشورهای غیر عربی در تحولات لیبی قابل پذیریش نیست و ما در این نشست خواستار عدم دخالت کشورهای بیکانه در امور لیبی میشویم و میخواهیم آنها اجازه دهند بحران این کشور از طریق مذاکرات لیبی- لیبی حل و فصل شود.
انتهای پیام/