معاون وزیر نیرو در اصفهان: ساختار کلی آب و فاضلاب کشور در حال بازنگری است
معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو گفت: ساختار کلی آب و فاضلاب در کشور در حال بازنگری است و هنوز به جمعبندی نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، قاسم تقیزاده خامسی ظهر امروز در حاشیه نخستین دوره مسابقات کشوری مهارتهای فنی تخصصی شرکتهای آب و فاضلاب کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به اثرگذاری مهارت افزایی و اهمیت آن در نیروی انسانی کشور، اظهار داشت: در کشور تعداد تصفیهخانههای آب در ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون از 27 تصفیهخانه به 250 تصفیهخانه رسیده و تعداد تصفیهخانههای فاضلاب از 4 به 250 مورد رسیده است.
وی افزود: شبکههای انتقال آب در کشور عدد بسیار بزرگی است، 460 هزار کیلومتر و همچنین خطوط جمعآوری فاضلاب 66 هزار کیلومتر است.
معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه مهارتهای فنی تخصصی نیروی انسانی با اهمیت است، گفت: این مهارتها در افزایش خطوط و تصفیهخانهها دیده میشود و هنگام برخورد با حوادث غیر مترقبه، افراد متخصص بهتر میتوانند وارد عمل شوند و کار کنند.
وی تصریح کرد: اقدامی جدید در شرکتهای مهندسی آب و فاضلاب صورت گرفته است که براساس آن یک لیگ کشوری راه انداختهاند و یک هزار گروه در این رویداد حضور یافتند.
تقیزاده خامسی ادامه داد: از این یک هزار گروه، 300 گروه نهایی شدند و همراه با مهارت کار، مهارت زندگی را فرا میگیرند، کار بسیار بزرگی انجام شده و امیدوارم این موضوع در رسانهها انعکاس خوبی داشته باشد.
وی با اشاره به برگزاری این قبیل برنامهها به صورت ملی، اظهار داشت: میتوان در استانها مهارتهای فنی و تخصصی آب و فاضلاب را ادامه داد و همچنین با همکاری سازمان فنی و حرفهای از این مکان استفاده شده و بهرهبرداری خوبی از این هزینه صورت گیرد.
معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو خاطرنشان کرد: 70 سال از انجام این رویداد در سطح جهانی میگذرد که هر دو سال یک بار در یک کشور برگزار میشود، آخرین آن در شهر کازان روسیه بوده و رویداد بعدی در شانگهای چین برگزار میشود.
وی افزود: امیدواریم یک روز ایران بتواند میزبان جهانی این رویداد خاص باشد و افتخاراتی کسب کند.
تقیزاده خامسی اظهار داشت: وزارت نیرو مسئول تامین آب تمام کشور است و اصفهان هم از زمره شهرهایی است که نگاه تامین آب به آن وجود دارد.
وی ادامه داد: وضعیت آب اصفهان مناسب است و در سد زاینده رود بیش از 300 میلیون متر مکعب آب وجود دارد که امیدواریم بارندگی هم به افزایش این میزان کمک کند.
معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه باید از آب درست استفاده کرد، گفت: در دورهای حدود 1.5 میلیارد متر مکعب آب در سد زایندهرود وارد میشده و در حال حاضر به علت افزایش جمعیت به یک میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: برای تامین آب شرب، حدود 30 میلیون متر مکعب آب به سد زایندهرود تخصیص داده شده بود که اکنون 400 میلیون متر مکعب کم است و نیاز به آب بیشتری برای این جمعیت وجود دارد، البته باید قبول کرد که ما در یک کشور خشک و نیمه خشک زندگی میکنیم.
تقیزاده خامسی افزود: وضعیت بارندگی در سال جاری مانند سال گذشته است اما نسبت به دوره نرمال قدری جلو هستیم و از نظر مقدار ورودی آب در مخازن 5 میلیارد متر مکعب بیش از سال گذشته ذخیره آب داریم.
وی با اشاره به بحث کیفیت آب در کشور، اظهار داشت: ما به همه شهروندان ایرانی این قول را میدهیم که آب سالم در اختیارشان بگذاریم و از این بابت نگرانی نداشته باشند.
معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ساختار کلی آب و فاضلاب در کشور در حال بازنگری است و هنوز به جمعبندی نرسیده است.
وی ادامه داد: بومی سازی در بحث آب و فاضلاب بسیار جلو است و پمپهای بزرگی که از خارج وارده میشده اکنون به همت شرکت مهندسی آب و فاضلاب و حمایت از تولید داخلی توانستیم آنها را تولید کنیم.
تقی زاده خامسی با بیان اینکه برای ایستگاههای پمپاژ از قطعات داخلی استفاده میشود، گفت: ممکن است تولید کنندگان قطعاتی نیاز داشته باشند.
انتهای پیام/166/ ت