کاهش یک میلیون متر مکعبی هدررفت آب در خراسان جنوبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: میزان هدر رفت آب در استان ۳۰.۷ درصد معادل ۱۳ میلیون متر مکعب است که با اقدامات انجام شده سال گذشته یک میلیون متر مکعب کاهش هدر رفت در استان را شاهد بودهایم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی هاشمی مقدم صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: 11 دی ماه سالروز تصویب قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب است و امسال بیست و نهمین سالگرد تاسیس شرکت آب و فاضلاب است.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب شهری تامین خدمات و توزیع آب را در 28 شهر استان برعهده دارد افزود: در تابستان گذشته در این شهرها بدون کوچکترین کمبود آب و مشکلی که متوجه زندگی مردم شود خدماتی در این شهرها ارائه شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: این خدمات برای بالغ بر 460 هزار جمعیت شهری، 2 هزار و 200 کیلومتر شبکه توزیع اصلی و فرعی و 700 کیلومتر خطوط انتقال انجام شد.
هاشمیمقدم با بیان اینکه در حال حاضر آب شرب مردم در استان از 133 حلقه چاه تامین میشود تصریح کرد: یک تصفیه خانه آب در شهرستان طبس و یکی در شهرستان بیرجند وجود دارد.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی آب مهمترین موضوعی است که مطرح است خاطرنشان کرد: از نظر سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فنی انتظار ما این است که دست اندرکاران به این مهم بپردازند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی یادآور شد: اگر در بحث تامین آب و تدوین برنامهها عقب بمانیم نمیتوانیم به راحتی این مهم را جبران کنیم.
هاشمیمقدم با تاکید بر اینکه آبی که در دسترس داریم باید در جایی که نیاز است مصرف شود اظهار داشت: تعادل بین برداشت از سفرهها و تغذیه سفرهها بسیار مهم است و این مهم در استان بسیار تاثیرگذار است و مسئولان باید توجه ویژه داشته باشند و در تصمیمات مختلف موضوع آب را مدنظر قرار دهند.
وی افزود: در اکثر کشورهای بهرهمند از خشکسالی موضوع رد پای آب مطرح است به این معنا که برای هر محصول میزان آب مصرفی سنجیده شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه آبهای شور استان در ذخایر زیر زمینی باید مدنظر قرار گیرد و برای آن برنامه داشته باشیم گفت: در بحث تعرفه آب، بزرگترین حراج قرن در استان و کشور انجام میشود همان آب که با اختلاف قیمت فاحش 700 تومان به ازای هر لیتر ضرر میدهیم.
هاشمیمقدم با بیان اینکه سرمایه گذاری در بخش آب توجیه ناپذیر است بیان کرد: اگر تعرفهها مناسب باشد هم کیفیت بالا خواهد رفت و هم فرصتهای شغلی متعددی ایجاد خواهد شد و سرمایه گذاران نیز ورود خواهند کرد.
وی بیان کرد: باید تدبیری اتخاذ شود تا ارزش واقعی آب که در استان قابل ارزش گذاری نیست برای مردم تعیین شود تا به این بزرگترین حراج اقتصادی خاتمه دهیم و از این ظرفیت استفاده موثری و مناسبی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه در برنامهها تلاش میشود ارتقاء کیفی آب را داشته باشیم یادآور شد: استقرار و پوشش خدمات نیز مهم است.
هاشمی با بیان اینکه 99.85 درصد مشترکین خراسان جنوبی از آب شهری بهرهمند هستند اظهار داشت: 32.6 درصد جمعیت استان تحت پوشش فاضلاب هستند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان فائو اعلام کرد به ازای تولد هر نوزاد باید یک هزار مترمربع پتانسیل آبی در نظر گرفته شود بنابراین حساسیت کار ما از زمان تولد افراد آغاز میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به شبکههای انتقال آب یادآور شد: 2 هزار کیلومتر شبکه توزیع و 700 کیلومتر خط انتقال آب 25 تا 30 درصد عمر بالای 30 سال دارند در حالی که عمر متوسط 25 سال است. در این راستا بر اساس قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرحهای فاضلاب و بازسازی شبکه آب مصوب سال 77 و ضوابط و مقررات تعرفههای آب که همه ساله به شرکت ابلاغ میشود و قانون گذار اختیار بخشی از آب را در اختیار شوراهای شهر گذاشته است.
هاشمی مقدم بیان کرد: در سطح شهرهای خراسان جنوبی شوراها با نگاه مثبت این موضوع را پذیرفته و همکاری داشتهاند و در برخی شهرها نیز مورد توجه چندانی قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه درآمدهای حاصل صرف برنامهها، نیازها و اولویتهای شهرها میشود اظهار داشت: این امر سبب شده جلوی هدر رفت آب برخی شهرها گرفته و یا کنترل شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در مرکز استان انتظار میرود اعضای شورای شهر توجه داشته باشند که منافع این موضوع به مردم بر میگردد افزود: در برخی شهرها اجرای تصفیه مقطعی با مساعدت و تامین هزینههای تعرفههای شورا وصل شده است.
هاشمیمقدم یادآور شد: درخواست داریم اعضای شورا با تصویب تعرفههای تکمیلی تبصره 14 کمک کنند تا لوازم برای بازسازی انشعابات فرسوده مردم تامین شود.
وی با اشاره به کاهش منابع آبی خاطرنشان کرد: روز صفر کنار گوشمان است اگر تدبیر نداشته باشیم در استان نیز این روز فرا خواهد رسید همانطور که در برخی روستاها اتفاق افتاده و مردم مهاجرت کردهاند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه فرصتهای سرمایه گذاری بسیاری برای بنگاه خیریه آب لوله داریم خاطرنشان کرد: در بحث شبکههای فاضلاب، با توجه به افزایش قیمتهایی که طی چند سال اخیر اجرا شده است و افزایش قیمتهای آسفالت قابلیت ما در اجرای شبکههای فاضلاب با محدودیت مواجه شده است بنابراین تمرکز روی بیرجند است و چهار پیمان فعال اجرای شبکههای اصلی فاضلاب، اجرا و نصب فاضلاب را برعهده دارند.
هاشمیمقدم با بیان اینکه در منطقه پنج مهرشهر نیز 9 کیلومتر با برآورد اولیه 3 میلیارد و 700 میلیون تومان وجود دارد که در مناقصه بالای 5 میلیارد خواهد شد گفت: در شهرستان فردوس 2 پیمان و در قاین یک پیمان فعال است.
وی با تاکید بر اینکه دستوراتی برای بازگشایی معابر قاین داده شده خاطرنشان کرد: در زمینه طرحهای مسکن مهر نیز پروژه در حال انجام است و تا پایان سال 500 انشعاب نصب میشود، همچنین تاکنون یک هزار و 800 واحد از ابتدای سال نصب و شبکه جمع آوری فاضلاب مهرشهر 40 درصد اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه در فردوس و مهرشهر بیرجند نیز دو پیمان به زودی فعال میشود یادآور شد: 11 کیلومتر شبکه فاضلاب امسال اجرا شد که هر کیلومتری بالای 500 میلیون تومان هزینه بر است.
هاشمیمقدم با اشاره به اینکه پروژههای صنعت آب و فاضلاب استان با همه محدودیتها تعطیل نشده است اظهار داشت: در شهرهای استان علیرغم تنگناهای مالی پروژههایی فعال است.
وی برآورد ریالی فاضلاب مهرشهر قاین را 16 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: قرار شد هزینهها 50 به 50 تامین شود و همچنین برای رفع مشکل فاضلاب مهرشهر اقداماتی در دستور کار ما است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر پیمانکار مسقر شده و شرکت آب و فاضلاب شهری 8 میلیارد تعهد اجرا کرده است و لوله با قطر 400 و 600 در حال اجرا است.
هاشمیمقدم با بیان اینکه برنامه ما این است در اجرای خط انتقال و اجرای خطوط شبکه داخلی مسکن مهر اقدام کنیم بیان کرد: یک و نیم میلیارد تومان قیمت پکیج این طرح است که شهرداری اجرا خواهد کرد.
وی به خیابان ظفر بیرجند اشاره و خاطرنشان کرد: در مجموعه ظفر که از مطالبات مردمی است با مکاتبات انجام شده با دستگاههای ذیربط 16 کیلومتر نیاز به شبکه فاضلاب داریم که در این راستا عملیات نقشه برداری در دستور کار است و پیشبینی میشود تا دو تا سه ماه آینده نقشه کامل فاز دو منطقه ظفر را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: تصفیه خانه پیمان بیرجند یک پروژه بین المللی است و اجرای کار بر اساس ضوابط بین المللی است در این راستا مراودات اقتصادی و کالای بین المللی داریم، خوشبختانه در شرایط سخت تحریم پروژه را پیش میبریم و تاکنون 9 کیلومتر پروژه اجرا شده است.
هاشمیمقدم با اشاره به اینکه ظرفیت تصفیه اسمی 21 هزار و 500 مترمکعب در شبانه روز است اظهار داشت: در این راستا تجهیزاتی که استفاده میشود معمولا در کاربردهای خاص استفاده میشود و واردات این تجهیزات به کشور بسیار سخت است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 80 درصد تجهیزات را وارد کارگاه کردهایم و اخیرا دو تجهیز عمده مانده که در حال پیگیری هستیم و امید است در شهریورماه سال آینده تصفیه خانه بیرجند را راهاندازی کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه در اردیبهشت ماه امسال 6 میلیون و 700 هزار یورو تامین شد افزود: سال گذشته 21 درصد کاهش مصرف آب فضای سبز و امسال 14 درصد کاهش را شاهد بودهایم.
هاشمیمقدم یادآور شد: در سال 97 کل اعتبارات مصوب ما در بخش ملی و استانی 50 میلیارد تومان بوده که از این میزان 30 میلیارد تومان تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه امسال تا به این لحظه 51.5 میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که 22 هزار و 600 میلیارد تومان تخصیص یافته است خاطرنشان کرد: نقطه قوت امسال این است که در این مدت اعتبارات ملی که موفق شدهایم دریافت کنیم دو و نیم برابر سال قبل است و 12 میلیارد تومان تاکنون اعتبار مصوب دریافت کردیم که 9 میلیارد تومان تخصیص یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مطالبات پیمانکاران به روز است بیان کرد: تاکنون اسناد هزینه انجام شده و در 3 ماهه اخیر 12 میلیارد تومان اسناد خزانه به کشور ارسال شده است و در اختیار پیمانکاران قرار میگیرد.
هاشمیمقدم به پروژههای مهم اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر چهار پیمان فاضلاب فعال است و در شهرستان دیهوک مشکلات جدی داشتیم که از ابتدای امسال در این شهر چهار کیلومتر اصلاح شبکه انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از پروژهها در قاین و ساخت مخزن 5 هزار مترمکعبی است که هفته گذشته بازدید انجام شد و 5 میلیارد تومان سرمایه گذاری در این زمینه در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سرایان مخزن 2 هزار متر مکعبی در حال اجرا است یادآور شد: در بیرجند مخزن 2 هزار متر مکعبی در حال ساخت داریم که مشکل واحدهای شمال شهر برطرف میشود.
هاشمیمقدم با بیان اینکه تلاش میشود این پروژهها تا پایان سال تکمیل شود خاطرنشان کرد: در خوسف و گزیک فراخوان شده هرکدام 3 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه در سطح شهرها پروژههای متعددی از جمله اصلاح 700 متر خط انتقال انجام شده است اظهار داشت: در شمال شهر 5 کیلومتر شبکه فراخوان انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی میزان هدر رفت در استان 30.7 درصد معادل 13 میلیون متر مکعب است تصریح کرد: با اقدامات انجام شده سال گذشته یک میلیون متر مکعب کاهش هدر رفت در استان را شاهد بودهایم.
هاشمیمقدم از ارائه خدمات غیر حضوری در شرکت آب و فاضلاب خبر داد و خاطرنشان کرد: مشترکین برای دریافت قبض آب و فاضلاب از طریق تلفن همراه شناسه قبض خود را به شماره 30008941 پیامک کنند.
وی یادآور شد: مشترکین میتوانند با مراجعه به سامانه خدمات غیر حضوری به آدرسwww.abfa-khj.ir و ثبت شماره تلفن همراه خود و ارسال شماره اشتراک و شماره شناسایی 30008941 از خدمات غیر حضوری این شرکت بهره مند شوند.
انتهای پیام/ 255/ش