تولید دو آفت‌کش پرخطر کشاورزی متوقف شد

تولید دو آفت‌کش پرخطر کشاورزی متوقف شد

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور گفت: تولید دو آفت‌کش پرخطر بوتاکولور و دیازینون در کشور متوقف شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علیمراد سرافرازی معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور اظهار کرد: این سازمان در هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی برای بهره‌برداران و کشاورزان خواهد کرد و به سؤالات آنها در این ارتباط پاسخ می‌دهد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم با اعلام اینکه تولید دو سم پرخطر قطع شده است، افزود: تولیدکنندگان دیگر اجازه تولید این محصول را ندارند، اما در صورتی که این محصول در انبارها باشد به مدت دو سال اجازه عرضه آن در بازارها را خواهند داشت.

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور اظهار کرد: دو آفت‌کش بوتاکولور و دیازینون از ابتدای مهر ماه سال جاری از لیست تولید خارج شده است.

سرافرازی ادامه داد: این ضرورت وجود دارد که بهره‌برداران و کشاورزان آموزش‌های لازم درخصوص نحوه استفاده از آفت‌کش‌های کشاورزی را نیز ببینند، زیرا استفاده صحیح از آفت‌کش‌ها میزان باقیمانده آنها روی محصولات را کاهش می‌دهد. شرکت‌های تولیدکننده آفت‌کش نیز می‌توانند در آموزش نحوه استفاده از این سموم  نقش داشته باشند.

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه  وزارت جهاد کشاورزی برای کنترل آفات در عرصه‌های کشاورزی به‌دنبال کنترل بیولوژیک است، اظهار کرد: از شرکت‌هایی که اقدام به تولید و واردات آفت‌کش‌های بیولوژیک می‌کنند، حمایت می‌کنیم.

وی افزود: برای این منظور، واردات و ثبت‌سفارش آفت‌کش‌های بیولوژیک توسط سازمان حفظ نباتات تسهیل می‌شود.

سرافرازی همچنین گفت: به‌دنبال تعاملات بیشتری با چین هستیم تا بتوانیم سموم مورد نیاز بر اساس مصرف کشور را وارد کنیم؛ بر همین اساس برنامه‌ریزی شده است که رئیس انجمن تولیدکنندگان مواد کشاورزی این کشور به ایران بیایند.

 معاون سازمان حفظ نباتات در ادامه این مراسم با بیان اینکه 85درصد آفت‌کش‌های مصرفی در کشور تولید می‌شود، گفت: مواد تکنیکال این آفت‌کش‌ها وارداتی است و در داخل فرموله و به بازار عرضه می‌شود. 15درصد آفت‌کش‌های دیگر نیز به‌صورت آماده به کشورمان می‌آید.

وی اظهار کرد: عمده بذرهای مصرفی کشور به غیر از بذرهای سبزی‌خوردن و سبزی‌های خورشتی به کشور وارد می‌شود.

وی گفت: در بخش بذور سبزی میزان تولید بیشتر است و حتی بذر تخم گشنیز به دیگر کشورها صادر می‌شود.

وی گفت: کنترل عوامل بیماری‌زا در مزارع و گلخانه‌ها به‌صورت بیولوژیک، میزان باقیمانده آفت‌کش‌ها را در مزارع در سطحی وسیع کاهش می‌دهد که برای تحقق این امر در سال‌های گذشته اتفاقات مثبتی بویژه در بخش گلخانه‌ها افتاده و میزان کنترل بیولوژیک آفات در کشور رشد داشته است.

وی ادامه داد: میزان موفقیت کنترل بیولوژیک در گلخانه‌های کشور بیشتر از فضای باز است، زیرا قابلیت کنترل آفات وجود دارد که در دیگر کشورها نیز همین شرایط حکمفرماست.

وی گفت: در استان‌هایی مانند خوزستان و اردبیل موفقیت‌های بیشتری حتی برای کنترل بیولوژیک در فضای باز داریم، اما در مجموع تأکید سازمان حفظ نباتات کنترل آفات در فضای گلخانه‌ای است.

وی گفت: در یک سال گذشته سطح کنترل بیولوژیک در کشور 20درصد افزایش یافته است و گلخانه‌داران به‌شدت از این امر استقبال کرده‌اند و سازمان حفظ نباتات نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

وی افزود: بر این اساس سازمان حفظ نباتات آمادگی ارائه تکنولوژی‌های تولید و بذور مصرفی برای تولید به‌صورت کنترل بیولوژیک را دارد.

سازمانی مسئولیت نظارت بر استفاده از آفتکش‌ها را ندارد

وی در پاسخ به اینکه میزان باقیمانده سموم در محصولات مختلف کشاورزی چه میزان است، گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص مسئولیت دارد و باید پاسخگو باشد. وظیفه سازمان حفظ نباتات تأمین سموم کم‌خطر است که در این ارتباط در حال تلاش هستیم.

وی گفت: موضوع نظارت، بررسی و کنترل باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

معاون سازمان حفظ نباتات گفت: در صورتی که کشاورزان مناطق مختلف کشور گزارشی درباره عرضه سموم بی‌کیفیت ارائه دهند این موضوع به‌سرعت مورد بررسی قرار می‌گیرد تا در جهت تولید سموم با کیفیت گام برداریم. 

معاون سازمان حفظ نباتات در پاسخ به این سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چه سازمان یا دستگاهی مسئولیت نظارت استفاده صحیح از سموم کشاورزی را دارند، گفت: ارگان خاصی مسئولیت نظارت بر نحوه مصرف سموم آفت‌کش‌های کشاورزی را در کشور ندارد.

وی افزود: سازمان حفظ نباتات برچسب‌هایی بر روی انواع آفت‌کش‌های بخش کشاورزی نصب و نحوه استفاده از آنها را آموزش می‌دهد؛ بعد از این امر مسئولیت با خود کشاورز است که رعایت کند و به‌طور صحیح از این سموم در مزارع استفاده کند.

وی افزود: در سایت سازمان حفظ نباتات نیز نحوه مصرف سموم مختلف آموزش داده شده است.

بنابراین گزارش هفدهمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی 17 تا 20 دی ماه سال جاری در مجتمع نمایشگاهی پارک گفتگو برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon