آیا "میدون" تلویزیون از تولیدکنندگان حمایت میکند؟
تلویزیون جشنواره کارآفرینی به راه انداخته، "میدون" رقابت شغلی است اما باید مشخص شود، شو و گردهمایی به راه انداخته و پُزِ حمایت از اشتغال را سر میدهد؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صداوسیما، توسعه کارآفرینی و اشتغال را در دستور کار خود قرار داد و جشنوارهای تحت عنوان "کارآفرینی" راه افتاد. شبکه یک آیتمهای کوتاهی را برای معرفی کارآفرینان برتر در دستور کار قرار داد، شبکه مستند و برخی از شبکههای دیگر به انواع و اقسام دیگر؛ در شبکه سه مسابقهای به نام "میدون" روی آنتن رفت. برنامهای که با این هدف ساخته و پرداخته شده تا بتواند کارآفرینان را در عینِ رقابت، به گونهای معرفی کند حالا چقدر در این مسیر موفق شده و میتواند به موفقیت برسد مسائلی است که میتوان دربارهاش صحبت کرد.
آیا مسابقه صرف است، کارآفرین معرفی میکند و یا شو و گردهمایی به راه انداخته و پُزِ حمایت از اشتغال را سر میدهد؟
ما باید در تلویزیون به دنبال عرضه الگوی ایرانی باشیم؛ کاری که کمتر در مسابقات و برخی از برنامههای تلویزیونی میافتد؛ الگوی ایرانی مهم است و باید آن را جدی گرفت. کپی کردن فینفسه کار اشتباهی نیست اما کپی نعل به نعل اشتباه راهبردی است. حتی بعضاً دکور و زاویههای دوربین برخی از برنامهها هم شبیه خارجی دارد! معرفی نخبه و کارآفرین کار درست و راهبردی است اما حفظ قالب ایرانی آن حائز اهمیت است.
معرفی کارآفرینی در قالب رقابت و مسابقه، هم سرگرمکننده است و هم این فرصت را به مخاطب و شرکتکننده میدهد در این همافزایی، اشتغالزایی و حمایت از کالای داخلی و ایرانی را تمرین کنند؛ چقدر این فرصت را "میدون" به مخاطب تلویزیون داده است؟
شاید با دیدن "میدون" یکی از پرسشهایی که به ذهن میرسد این است: کارآفرینی که آوردهاید از چه مبدأ و منشأیی شناسایی شده است؟ کارشناسانی که برگزیدهاند بر چه مبنایی بوده و باید ببینیم در این مدتی که پخششده خود شرکتکنندگان و حوزه کارآفرینی چقدر متحول شد و قرار است در هدف "غایی" این برنامه، شرکتکنندگان پیروز و برگزیده به کجا برسند؟
نکته بعد مشاغل خانگی است؛ بسیاری از کارآفرینان در شهرستانهای کوچک با کارگاههای صنعتی کوچک کارشان را آغاز میکنند اما تلویزیون کمتر به این مشاغل توجه کرده است. همه دنبال مشاغلیاند که صنعتی است و عامیانه نیست و پیچیدگی دارد اما مردم برای اندیشه اقتصادی و شغلی، میتوانند آموزش ببینند که چطور در بحرانها و شرایط مختلف صاحب مشاغل زودبازده و کوچک شوند. "میدون" باید به سراغ این اتفاقات برود و اگر قرار است به تکرار بیفتد و بیهدف راهش را ادامه دهد، به دنبال ادامه دادن نباشد.
روشهای برنامهسازی تلویزیون به رگههای تازهای از خلاقیت و ایدهپردازی نیاز دارد؛ نگاه مبنایی به ورطه فراموشی سپرده شده است. باید "میدون" برای بعد شرکتکنندهاش برنامه داشته باشد و مخاطب را در جریان این رویه شناسایی کالاها، خدمات و اتفاقات اقتصادیاش قرار دهد؛ بداند هدف غایی "میدون" چیست و قرار است به کجا برسد؟
امروز عوامل مسابقه کارآفرینی "میدون" دور هم جمع شدند و مقابل رسانهها نشستند اما برآمد صحبتها به این هدف غایی نرسید. مینا مهرنوش داور این مسابقه درباره جایزه "میدون" صحبت کرد که مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید هم کمک ویژه ای کرد و با اهدای جایزه یک میلیاردی به «میدون» رونق خاصی به برنامه داد.
در حالیکه این پیشنهاد وجود دارد که میتوانند به شرکتکننده پیروز، امتیاز کاری بدهند؛ توزیع کالایش را گسترش بدهند یا بستری فراهم آورند و معافیت مالیاتی برایش درنظر بگیرند. اصلاً فرآیند برای برگزیده شدن چطور اتفاق میافتد؟
این نشست خبری با حضور سیدمحمدحسین هاشمی گلپایگانی تهیهکننده، علیرضا یونچی داور برنامه و کارآفرین و مینا مهرنوش داور این برنامه در محل ضبط این مسابقه (کافه میدون) برگزار شد. گلپایگانی تهیهکننده "میدون" از راهاندازی نمایشگاه این مسابقه در پایان هفته خبر داد و گفت: در مجتمع 13 آبانماه تقاطع مفتح و طالقانی از ساعت 10 صبح تا ساعت 18 نمایشگاهی از دستاوردها و کسب و کارهایی که در این مدت در "میدون" معرفی شدند، برگزار میشود که ورود آن برای عموم آزاد است و از ساعت 18 تا ساعت 21 ویژه برنامهای با حضور علی عسکری رئیس صداوسیما و محمد شریعتمداری وزیر کار و امور اجتماعی و سایر مسئولان دیگر و همچنین اجرای کارآفرینان برگزار میشود.
انتهای پیام/