یک کارآفرین ارومیه‌ای: حمایت از کالای ایرانی منحصر به نصب بنر شده است

یک کارآفرین ارومیه‌ای: حمایت از کالای ایرانی منحصر به نصب بنر شده است

جوان کارآفرین ارومیه‌ای و نخستین تولیدکننده نوشت‌افزار ایرانی اسلامی در آذربایجان‌غربی گفت: متاسفانه حمایت از کالای ایرانی منحصر در چاپ و چسباندن بنر شده و خبری از حمایت واقعی نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، بازار نوشت‌افزار کشور تنها در شهریور و مهر ماه هر سال 6 میلیارد تومان گردش مالی داشته که متاسفانه به جز درصد اندک، این بازار تماما در اختیار تولیدکنندگان چینی و خارجی قرار گرفته است.

این موضوع نه تنها یک جنبه اقتصادی دارد، بلکه یک جنبه بسیار مهم فرهنگی نیز به خود وابسته کرده است چرا که نوشت‌افزار کالایی راهبردی در فرهنگ است و حساس‌ترین نسل یک کشور از آن استفاده کرده و ساعت‌ها آن را به دست می‌گیرند و حداقل 9 ماه با آن سر و کار دارند و دانش‌آموزان با شخصیت‌ها و نوشته‌های نقش بسته بر روی این اجناس انس گرفته و از آنها در سبک زندگی خود تاثیر می‌پذیرند.

بنابراین از هفت یا هشت سال گذشته تعدادی از دلسوزان ارومیه‌ای به این فکر افتادند که با تولید نوشت‌افزار ایرانی- اسلامی، هم به اقتصاد و تولید ملی کشور کمک کرده و هم جلوی تبلیغ فرهنگ مخرب غربی از طریق نوشت‌افزار را بگیرند. در طول این چند سال، محصولات بسیار متنوع و زیبایی تولید شد تا جایی که در سال گذشته تعدادی از این جوانان به حضور رهبر معظم انقلاب رسیده و ایشان از این حرکت فرهنگی و اقتصادی اظهار خرسندی بسیاری کردند.

ایشان هفت شهریور در دیدار با هیئت دولت فرمودند «چند جوان باهمت پیدا شده‌اند و نوشت‌افزار داخلی دارند تولید می‌کنند ... خب آدم می‌بیند این‌ها سر تا پا شوقند، سر تا پا آمادگی و قوه و توان کارند، ابتکار هم دارند، باید کمک بشوند، با یک مختصر کمکی، با دست گذاشتن پشت این‌ها و حرکت دادن به جلو، به اینها کمک می‌شود».

«یاسین شیخلو» جوان ارومیه‌ای است که با لبیک‌گویی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حمایت از کالای ایرانی، آستین‌ها را بالا زد و با راه‌اندازی شرکتی، موفق شد برای نخستین مرتبه در سطح استان، نوشت‌افزار ایرانی با رویکرد کاملا بومی با کیفیت مرغوب تولید کند.

وی توانست برای چهار نفر کارآفرینی کرده و برای تعداد زیادی به صورت غیرمستقیم و فصلی اشتغال‌زایی کند.

این جوان کارآفرین در مورد کسب و کار خود گفت: سال گذشته که سال«حمایت از کالای ایرانی» اعلام شده بود به این فکر افتادیم که چگونه می‌توان، هم یک کار فرهنگی کرده و هم از کالای ایرانی حمایت کرد.

شیخلو تصریح کرد: متاسفانه حمایت بسیاری از مدیران از کالای ایرانی منحصر در چاپ و چسباندن بنر حمایت از کالای ایرانی یا رونق تولید شده است.

وی افزود: بنابراین، پس از مطالعات فراوان و بررسی محصولات ایرانی و خارجی برای نخستین بار دفاتری با نمادها و المان‌های مربوط به ویژگی‌های آذربایجان‌غربی تولید شد.

شیخلو بیان کرد: نمادهایی مربوط به شهدا، مفاخر، قهرمان‌های قرآنی، آثار تاریخی، اقوامی که در استان زندگی می‌کنند و نیز والیبال که ورزش اصلی ارومیه است مورد استفاده قرار گرفت.

این جوان کارآفرین با تاکید بر اینکه در تولید دفاتر تلاش شد که از نظر مرغوبیت و زیبایی حرفهایی برای گفتن داشته باشد اظهار کرد: این تولیدات هم در خود استان طی نمایشگاه‌هایی که به صورت مردمی برپاشد عرضه شد و حتی در بیش از 20 هزار جلد در سطح تهران توزیع شد.

شیخلو در زمینه چگونگی اخذ مجوز بیان کرد: مجوز مجموعه از وزارت ورزش و جوانان صادر شد که یکی از محورهای فعالیت در این موسسه، تولید و توزیع محصولات مرتبط با موضوع سبک زندگی ایرانی اسلامی تعریف شده است.

وی تصریح کرد: بنابراین در حوزه اخذ مجوز با مشکل چندانی مواجه نبوده اما با وجود هماهنگی‌های لازم و اخذ مجوزهای مربوطه، متاسفانه یکی از سازمان‌ها تصمیم به تعطیلی تنها مرکز و نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی در فصل بازگشایی مدارس گرفت که با نامه‌نگاری، این مشکل هم رفع شد.

شیخلو افزود: در مجموع متاسفانه همکاری مدیران با موضوع بسیار ناچیز بوده و در حالی که دولت برای بسیاری از مطبوعات حامی خود و سلبریتی‌هایی که کتاب‌هاب شعر چاپ می‌کنند، کاغذ با ارز دولتی اختصاص داد اما به تولید نوشت‌افزار ایرانی توجه نکرد.

وی اظهار کرد: این در حالی است که رهبر معظم انقلاب صراحتا به حمایت از جریان نوشت‌افزار ایرانی دستور داده بودند، بنابراین قیمت دفتر مشق در ابتدای سال تحصیلی به پنج و 10 برابر رسید.

این جوان کارآفرین با تاکید بر اینکه همچنان جوانان کارآفرین با مشکل در کسب و کار مواجه هستند گفت: متاسفانه مسئولان درک درستی از موضوع حمایت از کالای ایرانی یا رونق تولید نداشته و در این راه سنگ‌اندازی می‌کنند.

سازمان صنعت و معدن از کارآفرینان حمایت می‌کند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه وظیفه ذاتی سازمان صمت، حمایت از کارآفرینان است اظهار کرد: این سازمان در خدمت تمامی تولیدکنندگان به ویژه کارآفرینان است.

غلامرضا بابایی تصریح کرد: فضاهای مناسب نیز در اختیار تولیدکنندگان و کارآفرینان قرار گرفته به ویژه اگر کسی در خارج از شهر زمینی داشته و آماده ایجاد کارگاه و سرمایه‌گذاری باشد، از آنان حمایت کرده و در زمینه تولید نوشت‌افزار ایرانی نیز حتی اگر کارآفرین خواهان راه‌اندازی کسب و کار در داخل محدوده شهری باشد هیچ مشکلی در این راه وجود ندارد.

وی گفت: کارآفرینان می‌توانند در عرض یک ساعت مجوز کارآفرینی را دریافت کنند و میزان دریافت وام نیز بسته به توجیه طرح است و مشکل تامین وام نیز وجود ندارد.

نوشت‌افزار ایرانی از فروش مناسبی برخوردار است

رئیس اتحادیه لوازم‌التحریر و فروشندگان کتاب ارومیه با اشاره به اینکه هم‌اکنون 60 درصد لوازم‌التحریر موجود در بازار ارومیه، ایرانی و بومی است افزود: نوشت‌افزار داخلی همانند خارجی از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و به خوبی به فروش می‌رسد.

حسین سلیمی با بیان اینکه اعتبار خاصی در اتحادیه برای حمایت از کارآفرینان این صنف وجود ندارد اظهار کرد: اما سازمان صنعت، معدن و تجارت از جوانان کارآفرینان حمایت مالی کرده و به آنان وام خوداشتغالی اختصاص می‌دهد.

گزارش از نصیبه نیک‌زاد قوشچی

انتهای خبر/7548/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon